TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 02. 01. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Sestricka

Původní Sebekoučink

28 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 1.4 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9126
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133232.15 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5529 h 50 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

Sestricka

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Prohrávám boj s cukry

22. 07. 2012

Moje milé, je to můj osten a pořád se s ním peru. Dokud jsem hubla všechno bylo O.K. chutě na sladké zmizely ale pak postupně mě znova a znova přepadaly a ovládaly. Nejhorší je to odpoledne po obědě a pak do večera.

Zkoušela jsem kde co sladká snídaně, větší svačinka, hodně bílkovin k obědu, ovoce ke kafi po obědě....všechno marné. Stejně pak vždycky najdu nějakou tu sušenku nebo buchtu a najím se. Co najím se! Nacpu se!! 

Začala jsem užívat chrom. Přijde mi že ty nezvladatelné chutě nejsou ale jako bych to měla v hlavě a i když ta úporná chuť není tak si prostě dám po obědě ke kafi jako by to prostě muselo být. Už mě napadlo i posunout kafe ke svačině a to sladké si dám v jejím rámci ale když pro mě je takový vyprošťovák v tom mém kolotoči taková "má chvilka".

Svádím ty výpady na cukr na kde co. Na to že mám 4 malé děti a okolo nich se nezastavím, že mám 12 místností na uklízení, udržování zahrady o rozloze fotbalového hříště, že když chodím do ordinace mám té aktivity tak víc, že mám před menzes  blá blá blá blá.........

Je to špatné a je to se mnou bída. Ale jak z toho ven?

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 07. 2012 20:12
Jé kočky trochu mě to utěšuje že nás je víc. Já už si říkala jestli je to normální. I když jsem hubla měla jsem sachry v každém jídla včetně večeře tam se mi vešlo 60g mého domácího chleba bez něj bych večerní marotón u nás doma nedala. Takže i při udržonání to bez něj nepůjde jen ho darebáka udržet v příslušných mezích.
23. 07. 2012 18:55
na celé čáře jsem na tom stejně jak Ty, Jani. V tom děsném koloběhu práce - trysk pro děti - trysk pro psa - trysk nákup - veškeré domácí práce sama + teplé večeře manželovi, na noc případně překlad ... mám chutě na sladké. Ani ne v práci, ale pak doma. Uklidňuji se tak v tom chvatu.Akorát to v noci spálím na rotopedu.Trochu mi pomáhá hrnek mléčné kávy, dávám si dva cukreny a lžičku cukru.Nebo vločková kaše 3cukreny a 10g cukru, prostě ten cukr všude nahodit během dne, pořád lepší jak sušenka.
23. 07. 2012 17:42
Také mám ráda sladkou chuť. Občas si snídani dávám také sladkou - upečenou buchtu (mám ji spočítanou v sebekouči). Buchtu peču s tvarohem (hooodně) a ovocem, takže je tam také dost bílkovin. K tomu si dávám kefírové mléko.
K odpolední svačině si dávám rozmačkaný banán s tvarohem a lehce posypaný grankem. Pokud mám, přidám i borůvky, případně banán vyměním za jiné ovoce.
Také si dávám proteinové tyčinky z DM. A když je opravdu nejhůř, cucám jeden čtvereček hořké čokolády. Tuhle jsem si dala Milku (poctivě jsem započítala) a málem se mi udělalo nevolno - připadala mi příšerně sladká, a to jsem ji kdysi mohla... Vyplivla jsem ji, to fakt nešlo.
23. 07. 2012 17:01
Janičko, mám to jako ty ... bez masa bych být mohla, ale bez cukrů a občasné "buchetky" NE!
Podle toho vypadá i můj stav železa v těle a dobrá rada primáře z transfůzky - jíst maso aspoň 4x týdně!
Snažím se tělo ošidit aspoň tím, že když už mlsám, tak v dopoleních hodinách :-))
23. 07. 2012 16:38
Tak jsem zpátky z práce a koukám co tu mám rádců a pomocníků. DĚKUJI VŠEM!!
Pro Leoše, určitě zkusím ty přílohy.
Bohdanko taky to mám takhle roky zvyklé kafe+sladké nevím jestli to dokážu odbourat.
Music a to já bych se bez masa a uzenin zase kliděn obešla ale bez cukrůůů néé
Maxxx a to já se zas naperu zdravým obědem a pak jsem schopná spořádatkus štrůdlu jako prd.
Marti já mám to kafe spojené s odpočinkem tak se mi to nechce vypouštět asi bych byla protivná ale třeba jen pár dní nevím..
Fereko tic tac jsem ještě nezkusila ale dík za tip, zkusím.
Sašo, ten termín "jedu na cukry" mi vyloženě sedí!! Já taky!
Mirko já totiž ten pocit mám že ho opravdu potřebuju že bez něj nedokážu fungovat, jen mám obavu že se na to vymlouvám. S tou kávou nevím odnaučila jsem se sladit a musím říct že jsem na to pyšná sladké bych nevypila ale zkusím ten med a kdyby to zabralo tak proč ne, díky. Ten cukr jsi měla opravdu hodně nízký po takové dávce glukózy. Normální hladina je 3,3-6,6 na lačno.
Kikushka taky jsem jela pod bazál a je možný že tam je zakopaný pes. I když jsem už rok po zhubnutí.

Podle všeho vidím že potíž je opravdu v hlavě a že potřebude držet v ruce tu buchtu. Budu na tom pracovat s pomocí všech vašich rad. Díky moc všem.
23. 07. 2012 16:28
Jo, nebo banán s tvarohem. To je fakt. :o))
23. 07. 2012 16:27
co mě vždycky pomůže:banán pomixovat s podmáslím nebo kefírem
23. 07. 2012 15:55
Možná by to fakt chtělo doplnit spíš ty polysacharidy, tj. vločky, brambory, těstoviny, celozrnný chleba, a nejíst hlavně samotné ovoce-po něm jsou výkyvy glukozy šílené-mám to odzkoušené na tréninku :D. Možná bych zkusila oslazený 1%ní tvaroh-posypat skořicí a osladit medem, event.grankem, ta nálož bílkovin musí zákonitě žaludek "zdravě zacpat" a současně budeš cítit na jazyku sladké.
23. 07. 2012 15:51
Ahoj, myslím že je tady spoustu sacharidoholiků, jestli to tak můžu nazvat. za sebe musím taky přiznat, že v prvním cyklu o příjmu 5-6tis., jsem neměla chutě na sladké, hlad byl občas, ale zvykla jsem si. Zhřešila jsem všehovšudy asi 2x cukríkem a jednou lžičkou kapučína. Fakt! Dosud tomu nerozumím a jde to nějak mimo mně. Spolu s navýšením pohybu a příjmu (extrém v podobě každodenního cvičení ve fitku to fakt nebyl) mně chytla doslova a dopísmene žravá a zejména chutě na sladké. Udržovák to už jenom zazdil. Já ale na rozdíl od tebe nemohu ty chutě ani zvalit na MS(beru HAK), ani na děti, ani na stresující práci, sváděla jsem to na silový trénink ve fitku, že jsem toho hodně spálila a že je nutno doplnit glykogen ve svalech a blabla-prostě leoš mi poradil doplnit sachry a já si to vyložila po svém že jo :DDD Když snídám chleba s bílkovinou a zeleninou, tak mám do hodiny hlad. Když snídám nasladko-tj.vločky s bílkovinou a ovocem, tak mě chutě honí celý den, bez ohledu na to, kolik bílkovin a zeleniny do sebe nacpu. Musím říct, že přílohu jím normální a k večeři si chleba taky dám, akorát dopo svačina je často jen ovoce. Kafe jsem se odučila sladit i dolévat mlékem, ale musí to byt pravá zrnková káva a jen 1 lžička na cca 2dcl vody, nic jiného nevypiju. Havlíček mi na moje chutě řekl (bylo to na Dietatour v červnu), že je to reakce těla na to, že jsem v 1.cyklu jedla pod bazál a rapidně snížila sachry, a že si to těď nějak kompenzuji, i když jím víc....válčím s tím taky,jídelák si vždy plánuji den dopředu, sachry plním na 109%, míň než 100% jsem snad neměla nikdy za celou tu dobu co jsem tady..takže fakt nevím kde je chyba..chromem jsem se cpala na střední ve snaze nežrat sladkost, ale nepomáhalo to ani jako placebo..
23. 07. 2012 12:16
@Sestricko, co si osladit jen kafe? Bude to mensi "zlo" nez ty buchty. Doporucuju sladit medem, prijde mi to lepsi a kafe ma zajimavou chut. Taky jsem milovnik kafe, jeji piti si spojuju s klidem a relaxem a mit to musim :-) K tomu vydaje energie u deti a prace kolem nich, tak mozna je to v poradku, mozna ten cukr fakt potrebujes, protoze ho mas v tele malo. Vis, kdyz jsem v tehotenstvi sla na vysetreni kvuli tehotenske cukrovce, tak mi po vypiti glukozy (a tech 2 hod.) vyslo, ze mam hladinu cukru 3,9. Bylo mi receno, ze je to pomerne malo a ze jestli mam chute na sladke, tak at si neodpiram. Paradoxne, ja jedla sladke cele tehotenstvi. Mozna by stalo za to zjistit, jak si tvoje telo ten cukr vstrebava, treba zjistis, ze ho musis ;-)
23. 07. 2012 11:05
Já "jedu na cukry", bez toho mi nefunguje tělo na sále ani mozek, který jaksi ke své hlavní práci potřebuju, ať se to někomu líbí nebo ne. A jedu i na ty rychlé. Když jsem se snažila hubnout, bojovala jsem nejvíc s mlsnou po večeři. Až jsem přišla na obyčejné bonpari. Jeden bonbon. Chvíli vydrží, tu chuť naplní a oblbne a má 81 kJ:-)
23. 07. 2012 09:33
A zkoušela jsi tic tac? Když jsem v prvním cyklu ke konci dostala chutě na sladké, tak jsem cucala tic tac a docela mi to pomáhalo. Lepší než čokoláda :D Se skladbou jídelníčku neporadím, na to jsou tu jiní, co se v ní lépe orientují :) Já jedu, jak mi to vyhovuje, ale jestli správně? To netuším (možná spíš neřeším) :)
23. 07. 2012 09:01
S tím návykem kafe+sladké, jsem to ze začátku řešila tak, že jsem prostě přestala pít kafe, tudíž nepřišla ta nežádoucí vazba na sladké- jediný problém je v tom, že kafe prostě pít musím, protože mám trvale nízký tlak a bez dvou kafí / i když ne extra silných/ denně bych nepřežila.Takže jsem se ke kafi zase musela vrátit a s tím se vrátila i ta vazba :-D
23. 07. 2012 08:54
Mě chuť na sladké ke kávě přepadá, když mám malý oběd. Nejsem pořádně najedená a potřebuju se něčím (nejlíp sladkým) dorazit.
Přikláním se k názoru Leoše - přidat přílohy na oběd. Za zkoušku nic nedáš.
Mimochodem - dodržuješ zvýšené sachry udržovacího režimu?
23. 07. 2012 07:52
jak píše Leoš,neubírat si přílohy...já osobně si dám kolik sním:-) a sladký skoro nepotřebuju,ale tak já jsem spíš masová,tak třeba je to i tím.Ale ty přílohy bych jedla víc,zkus to.
22. 07. 2012 23:30
Jani, mám dojem že jsi psala o mně. Mám to také tak a také už se podezřívám, že to nejsou jen nezvladatelné chutě ale že to mám skutečně jen a jen v hlavě. Kafe s něčím sladkým mám k dopolední svačině a k odpolední také. A přesně jak píšeš - sním oběd a mám chuť na sladkééééé. Ptala jsem se na Dieta tour jak tyto chutě na sladké omezit. "Prý stačí jen 21 dní vydržet a zlozvyku se člověk zbaví... Chuť na sladké po obědě může být způsobena nevhodnou skladbou jídla (rychlé cukry) nebo velká porce a mozek vyžaduje cukry, aby mohlo tělo trávit." A také si vždycky vzpomenu na Havlíčka jak kdysi v JTCJ říkal, že nejhorší je, když člověk pije hořké kafe (ale oslazené už mi nechutná) - nevzpomínám si přesně na tu jeho definici, ale něco v tom smyslu, že to je vlastně jak droga, která podráždí mozek a ten pak vyžaduje sladké - proto je lepší kafe sladit. A nebo asi nepít vůbec, pak ta chuť na sladké nebude. Protože u mne kafe rovná se něco sladkého k tomu. Peru se s tím, ale podlékám :-(
22. 07. 2012 22:12
ubírat si přílohy je základní dietní omyl, mozek i když se nijak nehýbeš stejně za den potřebuje kolem 200g čisté glukozy, když je moc škrtíš, jsi jen unavená, otrávená a honí tě mlsná, v udržováku patří sacharidy i na odpolední svačinu nebo večeři, když si přidáš na obědě bílkoviny na úkor sacharidů v udržováku to nemá žádné opodstatnění a chutě na sladké ti to neodežene, nevím jak jsi na tom se spoertem v udržováku.
22. 07. 2012 22:05
Tak tu intoleranci laktózy mám asi taky, už od dětství, minimálně od pěti let, se vyhýbám mléku.
22. 07. 2012 22:03
tady asi žádné jednoduché řešení nebude... mně se chutě na sladké objeví okamžitě, jakmile sním trochu víc sacharidů nebo jinak vybočím ze zaběhnutého režimu, z tohoto hlediska je asi hubnoucí režim lepší, než udržovací, protože udržovák má procentuelně víc sacharidů než hubnoucí cyklus. Někdy mi pomůže po jídle vypít hodně vody a vyčistit si zuby nebo si vzít žvýkačku
22. 07. 2012 21:57
...tedy pomáhalo ;-) Ale musím říct, že po celý ten minulý týden jsem chuť na sladké prakticky nepocítila, až dnes. Přitom jsem měla i kolikrát pořádný hlad. Zajímavé je, že mi z toho hladu nebylo špatně jako se mi to dřív občas stávalo, když jsem jedla podle kouče, ale dala jsem si moc malý příjem nebo velký výdej nebo se nestihla včas najít. Divné. Možná to nějak souvisí s tou mojí intolerancí laktózy. Myslela jsem si, že mi jogurty tolik nevadí, ale opak byl pravdou. Teď je nejím a nejsou chutě. Intoleranci laktózy má prý v různém stupni až 70 % dospělých Evropanů a Američanů. Nemusí to dlouho způsobovat nijak nápadné potíže.
22. 07. 2012 21:49
Jani, cítím s tebou, sladká tečka byl odjakživa taky můj problém. Pomáhá mi nesnižovat k obědu polysacharidové přílohy, ale naopakzařadit ke každému jídlu kromě nich i trošku těch rychlých cukrů - aby se mozek rychleji dozvěděl, že se už najedl :-) Nemyslím tedy zrovna řepný cukr, ale třeba kousek ovoce. Prostě "sladkou tečku", ale ne ve formě tatranky :-)
22. 07. 2012 21:38
Ty přílohy zkusím, většinou jsem spíš ubírala dávala víc masa a zeleniny.
Co to jsou skryté řepné cukry?
22. 07. 2012 21:34
Myslím, že má tentokrát pravdu železofilní osoba. Možná ti chybí přílohy, polysacharidy. A proto tělo touží po sladké chuti. Zkus přidat chleba, špaget, brambor, rýže. Přeju hodně úspěchů.
22. 07. 2012 21:13
spíše si na oběd zkus přidat přílohy a když si v udržováku na odpolední svačinku si dej taky nějaké sacharidy, ale tím nemyslím skryté řepné cukry, ale polysacharidy
22. 07. 2012 21:02
Superanka:jo udržování je horší než hubnutí- aspoň pro mně, a to nemyslím udržování měsíc po hubnoucím cyklu dokud zapisuju, ale dva, tři a víc měsíců..
Sestřička: no já jsem se sice pod 70kg dostala, nejlepší udržitelná váha pro mně byla 67kg a tu jsem si plus mínus kilo dovedla udržet rok poté, v této váze se i cítím dobře a když přiberu tak si připadám otekle a hrozně, navíc na tuto váhu už mám i všechno oblečení, je mi teď fest....Když mi předevčírem na váze probleskla váhavě sedmička na začátku cifry, totálně jsem se vyděsila- přiznám se ,že první pocit a myšlenka byla, že už se na to všechno vyprdnu, že stejně nikdy nebudu hubená- ale nakonec jsem se během dne tak nějak odrazila ode dna-nutno říct,že mi v tom pomohl i můj muž :-D a prostě jsem si zase řekla, že se prostě nevzdám......Dnes už jsem měla 69,tak se snad na chvíli blýská na lepší časy...Vím,že někomu kdo hubne dvacet kilo a víc, můžou připadat tři kila k smíchu, ale tady nejde o tu cifru,ale o to, že vidím, že jakmile přestanu vyvíjet maximální aktivitu, tak by nebyl problém mít za pár měsíců ještě katastrofálnější váhu než před lety- stačilo by se včas nezarazit.....
22. 07. 2012 21:01
Vím přesně o čem mluvíš. 16 týdnů hubnutí jsem s tím problémy neměla. Te´d jsem si nastavila udržovák, kde je větší poměr cukrů - a jako by to bylo začarované. Jak jsem přidala cukry, tak mám na sladké najednou chuť. Pořád a pořád. Včera jsem upekla perník s mandlemi promazaný švestkovou kocmerendou a politý čokoládou. Povolila jsem si dva kousky - už jsem jich sežrala od včerejška 6 a klečím na kolenou před synem a prosím ho, aby už tu hrůzu dojedl. Těším se zase na konec léta a na hubnoucí cyklus a snažně doufám, že zvýšený poměr bílkovin mi chutě na sladké vyžene z hlavy stejně jako na začátku hubnutí.
22. 07. 2012 20:48
Tak holky docela jste mě vyděsily, já se bohužel pohybuje v rozmezí skoro dvaceti kil a taky je hubnu pořád znovu a znovu :-( Asi je to všechno v hlavě. Jakmile přestanu hubnout, motivace někam mizí.
Odpoledne je pro mě taky nejhorší a tak si plánuju větší odpolední sváču a to mi celkem funguje. I když tady na STOBu zatím pořád ještě hubnu, k udržování jsem se ještě nedostala.
22. 07. 2012 20:40
Marti tak to je jak přes kopírák včetně těch tří kil. Kdysi jsim stála o to stáhnout to pod 70 ale i pro mě je to sen který mizí tam kde ten tvůj. Tož aspoň vím že v tom nejsem sama.
22. 07. 2012 20:34
Jani ,cítím s tebou..........Bohužel ti moc neporadím, neb jsem na tom taky tak.....Dokud hubnu, jde to, ale co si budem povídat, nejde vydržet celý život držet hubnoucí režim.Já vždy nějaký čas bez zapisování zvládnu- cca 2měsíce,ale co si budem povídat,postupně si přidávám-ne že by na množství, ale spíš na těch sladkostech ke kávě, nebo že krámy,nebo že nervy- vždycky je něco....A tak se vždycky po nějakém období a po překročení mé magické hranice- to znamená příbytek tří kil- vždycky vracím zpátky sem a zase ty tři kila hubnu.Už mně to deptá defacto hubnout pořád ty stejná kila.To že bych se dostala ještě níž je v nenávratnu-už bych byla spokojená i jen za to držet si pořád stejnou váhu.Jestli něco vymyslíš,dej vědět.Mně na tohle funguje jen pevná vůle,ale ta bohužel nemá nepřetržité trvání,což mi celé snažení kazí :-(

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři