TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 20. 06. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

Veve12

Získané body

Tento měsíc: 446
Celkem: 48654
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Recept na domácí lučinu

19. 03. 2013

Domácí Lučina

Suroviny:

3 velké bíléjogurty
1 celá smetana na vaření, nebo šlehačka
špetka soli

větší hustý cedník
plátýnko

Postup

V mísesmícháme jogurty se smetanou a solí, přendáme do cedníku s plátýnkem,překryjeme a dáme na nějakou misku, aby byl pod cedníkem prostor, kam budeodkapávat 24 hodin syrovátka. Hotovou Lučinu si dáme do nějaké plastovékrabičky a uložíme si jí do lednice.

Poznámka

Recept miposlala moje sestra, že na ní hodně ušetří, má jí větší množství-z těchtoingrediencí je jí půl kila a pravila, kam se hrabe kupovaná Lučina-což mohupotvrdit, je lahodná, jemňoučká a hutná! Dochucení a použití pak už záleží nakaždém samotném. Mě chutná na pečivu s máslem, posypané pažitkou. Protože jsemjí dělala poprvé a neměla jsem zkušenost, udělala jsem jen z 1 jogurtu 500 ml,ale příště už půjdu do 3 jogurtů bez problému! Syrovátku použiji do polévky.Kdo má rád Lučinu, doporučuji vyzkoušet. 

Dnes jsme ji už ochutnali s rodinou. Je výborná. Z tohoto množství máme 720 g lučiny. Dala jsem tam 33% smetanu a jogurty Holandia. 

Spočítala jsem hodnoty na 100g, ale mám to z celkové hodnoty a syrovátka je oddělená. Příště zkusím jen 12 % smetanu na vaření. 

Kj             B           T            S

1065       8,19       19,79     9,16




Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 06. 2014 23:48
Taky dělám tuto lučinu je výborná. Někdy do ní zamíchám utřený česnek nebo nasekanou pažitku.
29. 03. 2013 10:18
tak jsem zkoušela lučinu z jogurtu i z tvarohu a ta z jogurtu je lepší
24. 03. 2013 14:10
Vyzkoušela jsem a je to výborné. Osolila jsem ji a přidala jarní cibulku. :-)
24. 03. 2013 14:08
veve- dík za odpověď nás na ní málo tak proto jsem se ptala jak dlouho vydrží, už je vyrobená a je moc dobrá
24. 03. 2013 14:07
vyráběla jsem jí je moc dobrá
23. 03. 2013 20:21
Také vyzkouším.
23. 03. 2013 20:18
už jsem o tom slyšela ale neodvážila jsem to udělat ,nedávno jsem dostala recept na domácí sýr ,fuj to byl humus a tak mám obavy z takových pokusů
23. 03. 2013 20:13
Lučinu mám moc ráda, díky za recept, určitě vyzkouším :)
23. 03. 2013 20:02
Tak už stojí cedník v ledničce a ráno podám reference jak jsem dopadla :-)
23. 03. 2013 19:54
Já to zkousila jednou jako recept od sousedky- použil se jen jogurt Hollandia 500ml, myslím že má 3% tuku. Dal se do plátýnka a nechal vykapat 24 hodin. Nic jiného se nepřidávalo a bylo to dobré.. Z tohoto množství bylo asi 240 g "lučiny", což ale za tu cenu (jogurt vyjde asi na 19 Kč) koupím hotový čerstvý sýr v Penny, s přibližnými výživovými hodnotami. Takže zbytečná práce a ušetřim asi 4 Kč..
23. 03. 2013 19:28
To je zajímavé, lučinu mám taky moc ráda, tak určitě vyzkouším - dík :-)))
23. 03. 2013 19:26
vyzkoušela jsem a je opravdu chutná, dochutila jsem ještě bylinkami
23. 03. 2013 19:23
filipova - týden určitě, ale u nás ne. Každý se cpe a je pryč :-))))
23. 03. 2013 19:21
Lučinu miluji i jako sýrovou omáčku na štíhlé nudle. Rozhodně si to vyzkouším. Díky za nápad
23. 03. 2013 19:15
mnjam :P
22. 03. 2013 17:33
jak dlouho vydrží takto vyrobená lučina v ledničce? dík za odpověď
20. 03. 2013 07:45
Napište komentář...
20. 03. 2013 07:45
Lučinu mám moc ráda ,díky za receptík určítě vyzkouším.
20. 03. 2013 07:02
Zkusím-díky :))
20. 03. 2013 06:39
Díky, vypadá to suprově, zkusím to s kysanou smetanou nebo 12%
19. 03. 2013 23:59
Nepřidávala bych tu sůl..
19. 03. 2013 23:09
To zní famooozně!! Díky za tip, Lučinu mijujuuuu, takže určitě vyzkouším! ;-)
19. 03. 2013 22:28
Lučinu miluju s rajčaty..takže stopro vyzkouším a dám vědět :-) Děkuju :-) Jupíí :-)
19. 03. 2013 21:58
Potvrzuji, je moc chutná! Zkoušela jsem už variantu bez smetany, lučina byla taková ostřejší, kyselejší, zkoušela jsem i variantu 3 jogurty a jedna kysaná smetana,- ta byla od nerozeznání od původního receptu. Určitě vyzkoušejte!
19. 03. 2013 21:52
Tak to vypadá dost zajímavě... Vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo. Lučinu milujeme celá rodina. Díky za recept
19. 03. 2013 21:52
Vypadá to moc dobře,prosím jakou gramáž jogurtu si použila na tu menší dávku.Prosím o odpově´d na zeď,pokud ti to nevadí, děkuju :-)
19. 03. 2013 21:45
Vyzkouším díky :-))
19. 03. 2013 21:39
Dekuju za recept, to si hned udelám. Uz se tesím, bude to urcite dobré.
19. 03. 2013 21:25
Jééé, to je zajímavé... Asi to budu muset zkusit :) Bráchův prcek by lučinu jedl na kila... tak bude moci začít :D
19. 03. 2013 21:21
jůůů, tak na to se vrhu, lučinu všichni milujeme, dííky za tip
19. 03. 2013 21:19
Taky dělám, je dobrá. Jen dávám 2 tvarohy a 1 šlehačku. Přidám i bylinky, česnek, podle toho, na co mám chuť.
19. 03. 2013 21:13
Znám a děláme! Je to opravdu mňamka!
Já se přiznám, dávám tam také tu 33% nebo 31% smetanu, jinou jsem nezkoušela.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři