TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 12. 03. 2016

Jak si nahrát profilovou fotku?

Zatvik

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 238
Celkem: 8546
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Některé volby jsou lehčí než jiné

25. 01. 2018

Národ momentálně žije prezidentskými volbami. Pořád o nich slyšíme v rádiu, v televizi koukáme na volební spoty, lidé se o nich baví v restauracích, hospodách, dopravních prostředcích i doma na gauči. Kdybych tvrdila, že mi to leze na nervy, cítila bych se jako ignorant, takže to trvrdit nebudu... ale něco mi přece jen vadí. Hádky.

Copak spolu dva lidé nemůžou vést slušnou diskusi, i když každý podporuje jiného kandidáta? I když chápu, že volby jsou hodně emotivní záležitost, je opravdu tak těžké střízlivě, v klidu a bez rozčilování vyslechnout argumenty toho druhého a odpovědět těmi svými?

Za poslední týden jsem vyslechla skoro dvacet takových diskusí. Žádná z nich, opravdu žádná, nebyla nijak podnětná, scénář byl pokaždé stejný. Jeden volič prohlásil: "Já volím XY." Druhý se ani nezajímal proč, hned se vytasil s nadávkami, občas i s výhružkami - doufám že planými ("Jestli ho budeš volit, tak ťa střelím rovnou do hlavy!"). První volič opdověděl svými nadávkami. A tak to šlo pořád dokola, až do zblbnutí. Takovou debatu nikdy nevyhrají silnější argumenty, protože žádné ani nezazní (leda fámy šířící se po sociálních sítích a věty vytržené z kontextu). Vyhrává ten hlasitější.

Leze mi to na nervy čím dál víc. Proto jsem se rozhodla pro překvapivě jednoduchou volbu - když jsem mimo domov, vypínám uši, do diskusí se nejen nezapojuju (to nedělám nikdy), ale snažím se je vůbec neposlouchat. Na otázku, koho budu volit, zásadně odpovídám: "Volební právo je všeobecné, rovné a tajné."

A ze svého domova jsem si udělala bezvolební ráj. Televizi nemám, takže na mě odnikud nevybafnou propagační spoty, rádio neposlouchám. Na internetu jsem mnohem méně aktivní, a když už, stejně se snažím tomu proklatému tématu vyhýbat. Doma chci mít klid. 

Takže relaxuju, chystám si jídelníčky na další dny, připravuju si výborná lehká jídla (i když mi to s naštípnutým prstem trvá celou věčnost), koukám na jeden film za druhým a jen si tak tiše, nepoliticky, užívám života. 

Vím, že tím dosáhnu něčeho úžasného - v sobotu půjdu k volbám svěží, usměvavá, dobře vyspaná, skvěle najedená, a narozdíl od nepoučitelných vášnivých diskutérů nebudu rozhádaná s polovinou svých známých. 

Takže taková je moje volba. A jak byla jednoduchá!

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 01. 2018 14:16
Tak, teď už máme všichni odvoleno (kdo ne, ten už to nestihne). Díky za komentáře, potěšilo mě, že v tom nejsem sama. Jsem zvědavá, jak to dopadne, ale odmítám to zbytečně prožívat a dohadovat se. Takže si vezmu příklad z Nevzdavatse, sbalím sváču a půjdu se projít.
Jsem vděčná za tuhle komunitu rozumných lidí.
27. 01. 2018 13:48
Jen volně k tématu:
Dnes na mě na FB vybafla "hláška":
Už aby bylo po volbách a začala olympiáda. To se pak z občanů ČR dokonale ovládajících politiku stanou hokejoví trenéři.
:-)))
26. 01. 2018 22:34
Také jsem šla k volbám a volila podle mého toho lepšího, ale už budu také ráda až bude rozhodnuto a bude klid. Bessi - tak u nás v práci největší scénu udělala kolegyně, protože jsem ji řekli, že budeme volit jinak než ona. Protože u nás v práci prohrává 3 : 15 nechali jsme ji domluvit a celý týden před ní o volbách ani slovo a byl klid :-)
26. 01. 2018 18:54
lenkavy: Hlásím volební pochůzku cca 2km a hned po ní, když už jsem "byla v ráži", tak mých tradičních 12 km na venku postaveném rotopedu.
A osvěžení všem diskutujícím: Televizi sice máme, ale skoro nikdo nikdy na ni nekouká. Při šlapání na rotopedu jsem ale poslouchala rádio a pobavil mne vstup moderátora, který konstatoval, že v této době je národ rozdělen na dvě poloviny. Tu, co volí milého Drahoše a druhou, co podporuje drahého Miloše :-).
26. 01. 2018 14:58
Plně s tebou souhlasím, dělám to podobně. A ještě jsem si všimla, že se hádají většinou chlapi. Asi to mají být něco jako slovní kohoutí zápasy
26. 01. 2018 14:21
Naprosto otevrene - uz me to strasne s*re. Zesim se, az toto skonci. Nastesti taky nemam televizi, koho volit budu vimdavno a jediny pozitivni efekt je ten, ze nes abych brouzdala po FB, radej jsem udelala phromne mnozstvi veci do prace:)
26. 01. 2018 13:59
lenkavy: Checht! Já už jsem svůj vlební výlet popsala ve svém blogu před 14 dny :-)

Ale vzpomněla jsem si na včerejší "hospodu" s kamarády. Asi nejsou všichni lidi stejní - naštěstí. My jsme se dokázali nepohádat, byť jsme tam seděli lidé s různými názory. Televizi nemám, takže debaty nesleduju, a tudíž nevím, co kdy kdo kde řekl. Ale když včera jeden z kamarádů prohlásil, že neví, jestli jeden z kandidátů kecal, nebo ne, když řekl, že... A protože o tom tématu něco vím, tak jsem prohlásila, že mluvil pravdu, protože všcně je to tak a tak - takže jsem se vlastně zastávala svého protikandidáta.
26. 01. 2018 12:39
Tak jsem ani nečekala, že zde narazím i na politické téma...:-) Svrběl mě jazyk a odkládala jsem napsat větu - v rámci zvýšení pohybové aktivity se nezapomeňte PROJÍT k volbám. Tak když už jsi to téma otevřela, tak jsem tu větu tedy s klidem napsala...:-)
26. 01. 2018 11:59
Mně mluvíš z duše. Zrovna včera jsem se o tomhle bavila s přáteli. Děkuji. Také zvedám ruku za politickou kulturu a snad i politickou gramotnost. Naučme se chovat tak, abychom se za sebe a svůj národ nemuseli stydět. a jdu také na ten dobrý a kvalitní oběd ( luštěniny :-)). A hned po návratu domů na procházku.
26. 01. 2018 08:12
Pěkně jsi to napsala, já jsem jen strašně zvědavá ,kolik občanů půjde volit.
26. 01. 2018 05:43
I já půjdu volit společně se SVÝM VLASTN9M ROZUMEM budoucího prezidenta
26. 01. 2018 05:09
Skvělý postřeh, máš pravdu,lidé jsou někdy opravdu zlý
25. 01. 2018 23:59
Taky nesnáším dohady( kdo jak a co a s kým) a tak na otázku koho budeš volit odpovídám "prezidenta" :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři