TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 01. 1970

Jak si nahrát profilovou fotku?

Získané body

Tento měsíc: 23
Celkem: 183
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Antonia Mačingová-28denní detoxikační kůra

20. 04. 2014

O této detoxikační kůře jsem se dozvěděla z našeho kamaráda FCB. Sehnala jsem si knížku, přeletěla pohledem a řekla si proč ne? Našla jsem si reakce na internetu a tak jsem si ověřila, že to lidem opravdu pomohlo a nejsou to jen recenze z knihy, o kterých se dá pochybovat. Chtěla bych se proto i s Vámi všemi podělit o zážitky a prožitky z této detoxikační kůry.

Co od toho očekávám? Tak jasně, že bych chtěla zhubnout. Ale hlavně chci ulevit svému organizmu, přetíženému a uondanému kvůli dlouhodobé nemoci a s tím související léčbou. Poslední dobou trpím bolestmi žaludku, který je vytrvale ničen agresivní léčbou a prášky proti bolesti už mu moc nepomáhají. Doufám, že tímhle by se mohl očistit a bolesti by mohl ne když přímo přestat, tak alespoň utlumit.

A tak si tenhle zápis budu den po dni rozšiřovat a doplňovat nejen o to, co jsem "sežrala", ale i o dalších tělesných pocitech...:-D

Zároveň s tím si budu klasicky dělat zápisy do jídelníčku, spíš, než kvůli dodržování hodnot nastavených sebekoučinkem chci vidět, jak jídelníček paní Mačingové pracuje se základními živinami.

DEN 0.

Den, kdy se připravuji na čtyři týdny detoxu. Zvážila jsem se, změřila. Taky moje lednička obsahuje několik věcí, který je zapotřebí sníst a nechci zbytečně vyhazovat jídlo.

Takže:

Míry- den 0.

váha: 103,6 kg
hrudník: 113 cm
pas: 103 cm
boky: 121 cm
stehna: 64 cm
paže: 38 cm

Taky od zítřka budu cvičit jógu (nejen kvůli podpoře detoxu, ale taky mě poslední dobu tak strašně bolí záda...).

Denně sem budu přidávat jídelníček na daný den dle Mačingové. 

Tak mi držte palce :-D

DEN 1.

udZyT.jpg    
Ok, první den. Ráno jsem si udělala do práce snídani dle pokynů (vždycky snídám až v práci- nemůžu si pomoct, ale i kdybych vstávala dřív, tak se prostě doma nenajím). No, první dojem- sladký jak cecek. A to teda fakt.
Oběd ušel, brokolici se sýrem jsem předtím nikdy nejedla, takže OK. Chuťové spojení s rozmarýnem zajímavé.
Při večeři už jsem měla pocit, že mi sýr leze ušima. Opravdu si nemohla najít jiný způsob příjmu bílkovin, než sýr?

Přestalo mě bolet břicho, což považuji za úspěch. A co na to budíky na STOBu?

npf5S.jpgf5Gr6.jpg

Podle STOBu nesplňuje tento jídelníček ani polovinu mého udaného příjmu. Denzitě se vzdáleně přibližuje. Tento nízký příjem vysvětluje, proč se cítím unavená, prakticky jako přejetá parním válce.
Dneska jsem necvičila, takže nemám žádný výdaje u semaforku.

DEN 2.

KldUy.jpg

Musím se přiznat, že dneska mě chytnul záchvat jak sviňa. Nevím- málo cukru? Celý den jsme dělali dřevo a tenhle jídelníček NENÍ svými hodnotami stavěný na to, aby nasytil člověka, který celý dopoledne podává dřevo, posouvá dřevo, sbírá dřevo, hromádkuje dřevo...Takže mírná agrese, ale po půl hodině zase OK.

Přiznám se taky k porušení jídelníčku- večeři jsem měla místo oběda a k večeři jsem měla jenom bílý jogurt, brusinky a banán (tj. prakticky to, co Mačingová doporučuje jako odpolední svačinu. Pak jsem šla spát.





Jediný, co je na tomhle krásnýho je výdej přes 9.000 kJ (6 hodin pomalého štípání dřeva ve volném tempu).

Jo, a mám pocit, že pokud nebudu mít brzo maso, tak se asi zblázním. Taky se nemůžu dočkat změny snídaně, protože mrkve, jablka, ořišky, med a brusinky (nahradila jsem tím rozinky- pardon paní Mačingová, ale rozinky nesnáším a nezačnu je jíst ani kvůli Vám).

A abych nic nezatajovala, mám zácpu, o kterou bych si mohla opřít kolo :-D.


KONEC!!!

Ne, neskončilo to tím třetím dnem. Vydržela jsem dohromady 9 dní z 28. Ze sladkých snídaní mi už hrabalo a když jsem měla hlad, tak jakmile jsme si představila, co mám mít k jídlu, hlad mě sice nepřešel, ale radší jsem nejedla vůbec. Jako drastická dieta dobrý, ale zdravý rozhodně ne.

Po týdne téhle "kůry" jsem měla skoro 4 kila dole. Co by se stalo, až bych s tím skončila? Bratru 16 kilo dole za 4 týdny? To by šlo nahoru zase tak rychle, že bych to nestíhala sledovat.

Opravdu se radši budu držet semaforů, než dodržovat něco tak...jak to říct slušně...no, něco úplně zbytečnýho.

Jsem úplně bez energie, nejraději bych zbytek života prospala. Nic se mi nechce, místo "podpory zažívání" jsem se dočkala zažívání naprosto zacpaného a salát z mrkve a jablka nechci tak rok vidět. 

Protože jsem měla tak trochu napilno, nestíhala jsem sem dodávat jídeláky ze zbylých dní, ale věřte mi, to byste snad ani nechtěli vidět :-) 

Alespoň mě to přivedlo k "hluboké meditaci" a mám nový cíl- alespoň se naučit vařit zdravěji. Havlíčka sice považuju za exhibicionistu, ale alespoň to má v hlavě v pořádku a neříká lidem- hele, dva tejdny žerte jen ovoce a zeleninu. 

Jestli chcete tuhle kůru zkusit, odpuzovat Vás samozřejmě nebudu, ale jen na vlastní nebezpečí :-).

No, dámy, děkuji Vám za pozornost, ale tady jsem s Mačingovou skončila :-)


Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 10. 2017 13:35
Nikomu tuto dietu(detox) nedoporučuji, spíš před ní varuji. Neobsahuje živiny, které zajistí zdravý život. Jídelníček jsem držela před 3-mi lety 6 dní, sedmý byl ten, kdy jsem totálně zkolabovala a lékaři mi byl diagnostikován epileptický záchvat. Bohužel mozek si dobře pamatuje a záchvaty se pravidelně opakovaly. Od té doby jsem nucena užívat antiepileptika. Jsem normální 65- ti kilová žena a chtěla jsem přes prázdniny pro své zdraví něco udělat. To jsem nevěděla, jak si ublížím.
13. 05. 2017 16:33
Jako chlap - kancelářská krysa jsem poprvý držel jídelníček před 2 roky - pohyb venku se psem tůry, plavání.. Poprvé zhodil z 96 kilo na 87 kilo .. poté po půl roce začal opět nezdravě žrát a přibírat a dostal se pomalu zpět na svých 95 kilo .. Druhý detox následoval po cca roce.. ten už mi zabral jen o cca 5-6 kilo na 90.. Fakt je ten , že jsem občas si dal espresso, nebo dvojku vína a porušoval tak režim. Jenže to bylo vždy přes zimu bez pohybové aktivity. Problém nastal, když jsem režim držel potřetí a to v létě , kdy se člověk hodně hýbal. Cca po pátém dnu hubnutí mě venku při venčení psa chytnul hypoglykemický záchvat (z nedostatku cukru) kdy se mi točila hlava a málem jsem sebou seknul. A to nejsem tintítko a něco vydržím. Od té chvíle jsem na Mačingovou zanevřel. Teď chci držet znovu, ale do jídelníčku zařadit víc bílkovin (to znamená ryby, maso, kefír atd..tak uvidíme
31. 08. 2016 11:16
Musím trošku reagovat na tento článek.....Myslím si, že pokud si člověk přečte knihu ,ale opravdu si ji přečte, tak zjistí jaký je skutečný smysl této stravy. Pokud paní jednla pouze 3 jídla denně a nic víc, nečetla tuto kniuh, protože by věděla, že si může dopřát svačinu, jak dopolední, tak i odpolední a ta myslím docela dost zasytí.Pokud má někdo tolik kilo, tak je logické, že z těchto surovin bude mít hlad i kdyby snědl tunu....Při mém zadávání do semaforku se vlezu cca normálně do tolika živin jak mám.
Chápu však, že je to názor paní,ale rozhodně bych to tady nedávala pod názvem DIETA, ale je to DETOX a v tom je tedy velký rozdíl.
02. 08. 2016 11:13
Dnes jsem posnídala mrkvový salát podle receptu do sytosti, takže ho bylo 300 gramů, a podle tabulky STOB to je téměř 2500 kJ, takže nechápu, jak mohla mít autorka blogu 3273 kJ za celý den. Mám tímto jedním jídlem splněno 51% denního příjmu kJ, 54 % sacharidů a 78 % tuku, takže s tím jídlem "dosyta" to asi nebude tak úplně v pořádku.
23. 06. 2016 23:28
Zdravím vespolek, zajímavá anabáze. Pokud by jste někdo nechtěl dělat pokusy na svém těle koukněte na http://veprekvita.hubnete.cz/ a třeba budete hubnout mnohem pohodlněji a bez jojo efektu.
03. 07. 2014 13:44
Ja budu zastupovat stranu zastancu Macingove, jedu druhou 28cku za sebou a z prvni jsem zhubla 7,6kg v tuku...na vaze tedy mene....ale byla jsem stale bez pocitu hladu a na jina jidla jsem chut nemela a ze bych byla pred M. byla zeleninou nepolibena, tak to ani nahodou...
25. 04. 2014 11:20
Pro objektivnost musím napsat, že jídla mi chutnají a dodnes se jimi nechávám inspirovat, ale začleňuju do semaforků. Přiznám, že jsem nečetla blog od maja2 (napravím) netušila jsem že jsou zde nějaké dva tábory (chodím sem dost málo). Jen jsem zahlédla nadpis a chtěla napsat vlastní zkušenost. Věřím, že může někomu pomoct se zdravotním problémem a lidem, kteří se nehlídají a zeleninu nejí může pomoct i zhubnout.
25. 04. 2014 10:12
Mačingová vyzkoušena a několikrát opakována. Hubnutí mírné, spokojenost velká. Sladké snídaně: Nedávala jsem si med, a fungovalo to.
25. 04. 2014 09:59
Tak jsem rychle projela tvůj blog, pak si přečetla příspěvek majy2, načež jsem si říkala, že je maja2 na tebe celkem ostrá a drzá. Ale... Pak jsem přečetla tvůj blog pozorně a znovu a nemohu jinak, než se s majou2 ztotožnit. Myslím, že tvůj negativní postoj pramenil z neschopnosti jídelníček dodržet a s tím souvisejífcího vzteku. Pokud je něco detoxikační kůra, tak to není na celý život, ale na omezenou dobu. Po tuto omezenou dobu je pak vhodné upravit i pohybový režim, podobně jako v půstu (byť detoxikace neznamená hlad), není určitě dobré celý den štípat dříví, protože to by byl unavený i ten, kdo "normálně" jí. Takže tolik můj postřeh. Ale abych nebila psa holí, kterou nemám, tož jsem se rozhodla, že tuhle kůru též zkusím, byť na žádné "detoxikace" nevěřím, a schválně, zda vydržím aspoň do půlky cyklu. :D Hubnutí zdar! Špekům zmar!
25. 04. 2014 09:59
Omlouvám se všem,kterých se můj příspěvek dotknul,ale nemám ráda neobjektivní soudy,které mohou být dosti zavádějící. Mně osobně AM stravováni vloni pomohlo po dosti vleklé nemoci.Dodala jsem tělu vitamíny a jiné potřebné látky.Také nejsem propagátorkou,ale vím,že tato stava může zdraví prospět.:o)))
25. 04. 2014 09:46
Zjevně jsi stravování podle AM nepochopila a také tak jsi k tomu přistupovala.Jedla jsi asi záměrně málo a tak se nediv,že jsi byla slabá a toto stravování ti nevyhovovalo.Příště prosím nesuď a když,tak jen věci které dotáhneš do konce.
Přeji ti ať se ti v hubnutí daří :o)))
25. 04. 2014 09:03
jo a všimli jste si vůbec někdo, že to je zásadotvorná strava? (na níž není nic špatného, naopak tělu to prospívá) z toho jsou ty detoxikační účinky, jak píše Lilly nebo mě se třeba vyčistily zuby od plaku, kamarádka se zbavila exému. Není asi překvapením, že v dnešní době má spousta lidí překyselený organismus. Kdybyste se o to chtěli zajímat víc ;)
25. 04. 2014 08:59
Mačingovou jsem držela, celých 28 dní, hlad jsem neměla (to píše ve zbytku knihy, že neomezené porce a svačinky mezi jídly), chutnalo mi to (taky já sním fakt všechno), pročistilo se mi tělo, odlehčilo-je to všechno lehce stravitelné, nabila jsem se vitaminy, měla jsem více energie (v tomhle směru to podle mě funguje trochu jako veganství, tam je taky všechno lehké a stravitelné a plné vitaminů) na kg jsem nezhubla, od toho detox není. A stravovat se tím dá dlouhodobě z toho hlediska, že to nekončí fazoly a mrkví, už i 4. týden je vcelku normální, ale hlavně A. M. má druhý díl knížky.
Nejsem propagátorka, jen že to není úplně k zahození, ale záleží, jak si to čí tělo přebere, no :)
25. 04. 2014 08:45
Poučné čtení a opět jsem se utvrdila v tom, že vyváženost je ten zázrak, který opravdu funguje. Je to tak jednoduché řešení a jak známo většina geniálních věcí je o jednoduchosti :-)))
25. 04. 2014 08:39
Já vydržela 14 dní a pak už jsem mrkev a řepu nechtěla ani vidět. Při představě dalšího řepného salátu na večeři jsem šla spát hladová a fazolové lusky bych nikdy nepozřela. Jinak jsem shodila cca 3 kg, ale hlavně jsem to dělala kvůli očistě. Podařilo se mi zbavit bolestivého akné na obličeji i zádech. Po určité době bez diety se samozřejmě vrátilo.
25. 04. 2014 08:27
Přiznám se, že když jsem četla nadpis, tak jsem si jen říkala "a jéje.. to zas bude propaganda.." a výsledek mě potěšil. Jako věřím, že třeba některými jídly by se člověk mohl inspirovat, ale jen tak, aby to splňovalo jeho limit. Líbil se mi takový pohled na věc - přiznala jsi únavu, stereotyp... :-)
25. 04. 2014 07:13
Velmi děkuji za tento blog. I já jsem slyšela okolo sebe jak je to skvělé a i mí přátelé podle tohoto vzoru hubli velmi úspěšně a tak jsem to skusila taky. Narozdíl od tebe jsem vydržela celých 28 dnů. ( s drobnými přestupky) Můj výsledek byl ale opačný. Přesto jsem to chtěla vydržet,, protože se to určitě zlomí a výsledek se dostaví. Nedostavil. Ala protože jsem nepoučitelná a všem to tolik pomohlo tak jsem šla do toho znovu a tentokrát přesně..asi za 14 dnů jsem se s přírustkem 6kg rozloučila s tímto systémem navždy. Došla jsem k závěru, že to pomáhá jen jedincům dietou a zeleninou nepolíbeným a ne věčným recidivistům jako jsem já, co chroupe zeleninu jako králík pořád. Už se určitě do žádné podobné věci nepustím, protože pokud se semaforky dodržují fungují spolehlově. Díky za tyto stránky.
25. 04. 2014 06:41
To je fajn, že jsi tu napsala pravdu :), naštěstí už jsem z takových atrakcí vyrostla, musím říct, že naučit tělo po letech těchto nesmyslů normálně fungovat je pěkná fuška...
25. 04. 2014 00:10
Jedna kolegyně mi to nedávno vychvalovala a že s tím zase teď začíná.
Opisek - mám ztoho úplně stejné pocity.
Anubis- jsi hrdinka že jsi tak dlouho vydržela:-D
24. 04. 2014 22:27
Musela jsem si najít ten konec až budu poslouchat o víkendu maminku s krajícem v ruce namazaném centimetrovou vrstvou sádla jaký je to zázrak, když si dá občas zeleninu. Ať žijou semaforky, vyvážená strava a přiměřený pohyb.
21. 04. 2014 07:28
I tak jsi vydržela dlouho :-) Díky za výsledky experimentu. Potvrdilo mi to mé domněnky zcela a úplně a to jsem to ani nemusela zkoušet.
15. 04. 2014 10:04
Držím palce, taky jsem před časem zkoušela. Zhubla jsem něco málo, ale hlavně mi chyběly bílkoviny. Některá jídla chutná, ale celkově na 28.dní dost jednotvárné, hlavně ty sladké snídaně :-)
14. 04. 2014 22:53
Jo, už jsem si vzpomněl, je to sestaveno dle stravování ve venkovských východoukrajinských a ruských lesních oblastech. kaše a zeleninové polévky.
13. 04. 2014 20:16
Tvé první dny potvrzují můj dojem = málo energie (i když toho člověk může sníst, kolik chce, pokud se nepletu) a málo bílkovin.
Řekla bych, že jednotlivá jídla občas zařazovaná do vyváženého konceptu jsou dobrá, ale jako celek je to podle mě nevyvážené.
Pokud vydržíš (a nebudu se divit, když ne), tak budu očekávat další zpravodajství :-)
Díky
13. 04. 2014 19:58
to Lenora- nehodlám se tak stravovat celej život, fakt ne, leze mi to krkem už třetí den :-D po těch 28 dnech se budu stravovat tak, jak se to bude "líbit" STOB semaforkům :-D
13. 04. 2014 19:21
Neznám tu dietu ale zdá se mi trochu drastiská.Tělo potřebuje vše aby mohlo fungovat - B+T+S .Je důležité také hodně pít .
13. 04. 2014 19:19
Moje maminka, ktera do svych osumdesatych narozenin prakticky nejedla z adnou zeleninu za ctrnact dni zhubla 6 kg a dietu povaz uje za zazrak. Otaz kou je jak dal a jestli by pro ni nebyl zazrak stravovat se dle semaforku. Je jse se nechala nalakat, za 3 tydny nic dole ale rozhozene hodnoty cukru, cholesterolu a zacla jsem se klepat. Takze palec dolu, nefandim extremum.
13. 04. 2014 16:51
Taky jsem zvědavá, jak ti to půjde a hlavně jak dlouho vydržíš. Sestřenka to držela vloni - vydržela 3 měsíce, velmi slušně zhubla- a dušovala se mi, že tak bude jíst už celý život, že jí to moc vyhovuje - rozhodně by nedělala jako já něco tak otravného jako já - zapisovat a vážit vše co sním a nedejbože to ještě plánovat pár dní dopředu - jenomže samozřejmě přišel stres a k tomu vánoce a kde byla Mačingová - no a dnes ,potom co vloni zhubla 20 kg, tak teď má zpátky 30 kg . Ne že já bych tady byla extra úspěšná, ale aspoň se pohybuju několik let mezi normou a mírnou nadváhou........Jestli to máš kvůli ozdravění, snad to pomůže. Většina známých co to držela, se při tom cítila dobře, ale jakmile z jakéhokoli důvodu se vrátili k běžné stravě , tak byli tak chuťově vyhladovělí po nějakém dobrém jídle, že většinou nabrali dvojnásob..Držím palce :-D
11. 04. 2014 19:05

Dietu paní Mačingový znám.Vloni na koci léta mi pomohla vrátit tělu vitamíny a vitalitu po delší nemoci.Pořád zařazeji její jídla do běžného jídelníčku.Její řepový salát,bořšč,mrkvový perkelt i jiná zeleninová jídla jsou skvostná.
Přeji ti ať vydržíš a jídla ti chutnají :o)))
11. 04. 2014 14:42
Tuhle detoxikační kúru neznám, jen něco málo jsem zaslechla. Ráda budu sledovat Tvůj blog :-) Díky za sdílení! :-)
11. 04. 2014 14:09
to jesus- díky za přání, ale mám nevyléčitelnou progresivní neurologickou chorobu, potáhne se se mnou zbytek života
to all- díky, jsem ráda, že jsou tady taky lidi, co to zkusili :-) jinak sójovou omáčku můžu v rozumné míře:-D
to Opisek- právě jsem taky zvědavá, co tomu bude STOB říkat, proto zároveň s tou detoxikací vedu záznamy v Sebekoučinku- 4 týdny, cíl -4 kg (aby to na mě neřvalo, že si dávam nereálný cíle).
11. 04. 2014 07:47
Díky za sdílené zkušenosti. Také mě zajímá, jaké to bude ;-)
11. 04. 2014 07:41
Jsem zvědavá, co řekne Sebekoučink na složení BTS této "diety". Díky za průběžné informace - ráda budu sledovat.
10. 04. 2014 15:39
Detoxikační kúru znám také, zkoušela jsem asi před půl rokem. Vydržela jsem, tuším, dva týdny :-) U mě to bylo to zkrácení dané hlavně tím, že mi už ta jídla vážně nechutnala. O kila jsem žádná nepřišla, ale asi proto, že to na mě mělo opačný účinek než na ostatní, měla jsem spíš zácpu. Ale na každého to působí jinak, znám lidi, kterým to vyhovovalo, zbavili se pár kil a i zdravotně jim to prospělo. Jen malá rada - jestli nějak moc nepreferuješ sojovou omáčku, tak si ji do té dušené mrkve fakt nedávej:-) Přeju mnoho úspěchů a hodně zdraví!
10. 04. 2014 13:45
Mačingové detoxikační kúru znám, dělali jsme si ji celá rodina, před časem. Já jsem shodila 6kg a manžel 10kg. On z toho měl časté sezení na WC, na mě to takový účinek nemělo. Podle jejích receptů se vařit dá, je to i chutné ale na pořád to není. Chce to změnit všecko. Ta kila se nám vrátila zpět, protože jsme byli neukáznění. Možná teď, co jsem na STOBu, by to šlo líp. Zkuste to, děvčata, uvidíte samy. Já všem držím palce. :-))
10. 04. 2014 13:20
tak ať je ti brzy líp....také jsem to v roce 2010 držela....efekt téměř nulový co se váhy týká, ale bylo mi dobře a určitě jsem se pročistila...jinak máme podobné míry i hmotnost :-)) držím ti pěsti, ať je ti po detoxikaci o moc líp
10. 04. 2014 11:55
brzo se uzdrav

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři