TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 04. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

azrrael

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 180
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133354.32 km
Kolo: 66147.40 km
Cvičení: 5537 h 31 min

Přátelé

azrrael

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Má to cenu!

21. 01. 2016

21.1.

Změny, změny, změny :)

Po přečtení zkušeností a rad ohledně sebekoučinku jsem ukončila hubnoucí cyklus a najela na nový. Přibylo mi díky tomu 800KJ na den a hlad je pryč :) Díky tomu se mi i daří lépe sestavovat jídelníček.

Na výčitky svědomí z minulého týdne (firemní akce, neodolatelné špagety) už padl prach. Ale přišla jsem na další ze svých zlozvyků. Zbytečně velké porce. Tedy spíše opakované porce. Uvařila jsem jídlo, nandala jsem si já, nandal si manžel a v hrnci zbyla neplnohodnotná porce. Přece to nevyhodím ne? A dojedla jsem ji.

Teď je mým nejlepším kámošem v kuchyni váha :) Sestavím si jídelníček a vážím suroviny než je šoupnu do hrnce, přidám množství pro manžela a žádné zbytky najednou nejsou.

A jak jsem psala - příklady táhnou, už vařím do práce obědy i pro muže. Občas jedu simultánně na dvou plotnách, protože by si dal radši méně zdravou variantu. Ale pro mne je úspěch už to, že obědvá :)

Hrncům, pánvím a kuchyňským vahám zdar :D

 

12.1.

Mám za sebou skoro týden snažení. Jeden den jsem fakt hřešila - měli jsme v rodině oslavu třicetin. Jídlo "v poho", ale to pití bylo přes čáru. Tak uvidíme co na to zítra želva :)

Byť dodržuju většinu zásad, mívám hlad. Chodím poměrně pozdě spát a večer mne honí mlsná, pak přejde do hladu, snažím se to upít čajem. Dává mi to jediný signál: "Holka, ty ses teda pěkně zhýčkala!". A najednou mi ty kila nahoře přijdou naprosto logická.

Včera jsem k večeři smažila manželovi řízek. A myšlenky lítaly.

"Hmmm, to je vůně. Ale měl by taky jíst zdravěji, neměla bych ho v tom podporovat. No, ale když on to tak miluje a tolik pracuje. Fajn, ale chceš aby byl zdravý. To jo, ale mám sotva co dělat sama se sebou, natož někoho přesvědčovat. Však ony příklady táhnou. Ježiš, ten řízek vypadá tak dobře. Ne, ne, ne, ani kousíček, máš svoje! No, jo no, mám. Mám to vůbec zapotřebí? Kilo za týden jako nic moc úbytek, to by chtělo něco raketovýho, takhle se to potáhne jak smrad...."

A než jsem dosmažila došly mi jednoduché počty. Kilo za týden jsou 4 kila měsíčně. No žádnej zázrak. Ale v únoru jsem ještě v kabátu a punčochách. V únoru další 4 kila, to je 8 dohromady. Pak březen v jarním plášti... A až ho na apríla vyrazím ve svetříku, budu o 12 kilo lehčí! No to by bylo, aby si toho někdo nevšiml.

Ano, jsem marnivá ženská, komplimenty mne hřejou. Takže už teď se těším na kafe s kamarádkou, která žije v zahraničí a chystá se za mnou v dubnu :)

Nakonec na přání a sobě jako motivaci dávám svatební foto :)

 

Hodnocení (15 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 01. 2016 10:00
Díky za další podporu. @Evusja, taky si občas říkám, že bych chtěla být manžel a ne manželka :) Mnohdy si musím hodně připomínat, že mu vařím z lásky, že mu tu košili (mám kravaťáka) žehlím z lásky,... Ale je skvělej, pracujeme spolu ve firmě a sem tam mi na stole přistane kafe, kytka nebo vzkaz s poděkováním :D Aspoň vidím, že to má cenu :) @Majka63, děkuji za pochvalu. Teď se ještě peru se sebeláskou x hubnutí. Sepisuju si to na papír jak dopis svému tělu. Pak to sem chci hodit, myslím, že se s tím potýká hodně ženských. Takže i když to bude docela otevřené (dost mimo zónu komfortu), mohlo by to některé pomoci :)
22. 01. 2016 07:48
Tvoje úvahy nad řízkem mi připomněly mé vlastní hříšné myšlenky a ten postupný posun v myšlení je úžasný. Jen vydrž, budeš krásnější, štíhlejší a hlavně spokojená.
22. 01. 2016 06:39
Držím palce:-)
22. 01. 2016 06:35
Já bych chtěla být manžel. Když čtu, kolik pracujících a hubnoucích žen ještě vyvařuje krom svého jídla manželovi, tak těm chlapům fakt závidím. No nic, to byl jen takový povzdech.
13. 01. 2016 10:07
Moc ti to slusí a má to cenu vytrvej! Já jsem také zacala pred pár dny, tak vím jak je to tezké. A jeste kdyz mám vedle sebe chlapa, který je stíhlý, muze jíst co chce a nepribere. A mimochodem rízky muj muz miluje. Ach jo, já taky:-)))
13. 01. 2016 09:45
Moc Ti to sluší a držím palečky
13. 01. 2016 09:31
Děkuji za pěkná slova a podporu. Spočítané to je, tak uvdíme :) Po prvním týdnu mám dole 2,2 kg. Nedělám si naději, že to tak půjde dál, je to asi spíš reakce těla na najednou vyvážený jídelníček :) Kuhnj, ono to kilo za týden je nakonec hodně, kapka ke kapce a najednou odteče špek :D Ale znáš to, ženská jsem netrpělivá, krásná a štíhla chci být hned :D To bude asi můj největší problém, nesnažit se hledat zkratky a hezky pěkně kousek po kousku se projíst ke štíhlosti :)
13. 01. 2016 08:26
Určitě to vyjde. Držím palce.
12. 01. 2016 22:34
Máš to pěkně spočítané, tak ať ti to vyjde!
12. 01. 2016 21:18
moc ti to sluší, držím palce at se daří :-)
12. 01. 2016 19:10
Tak tak - cenu to má! Gratuluji k prvnímu úspěchu a přeji další a další. A vážně ti to moc moc sluší na svatební fotce!:-)
12. 01. 2016 19:09
Moc Ti to sluší, já doma vařim pro 4 chlapy, takže s chutěmi bojuji každý den.... , ale nejhorší jsou víkendy , takže přeji hodně zdaru!
12. 01. 2016 16:54
Jasně, že to má cenu. A kilo za týden, to beru jako superrychlost!!! Teď se snažím udržovat,ale když jsem hubla, tak většinou jsem se musela spokojit s půl kiličkem:-). Svatební foto je nádherný,sluší ti to moc a líbí se mi šaty, boty i kytka! Jo a na noční hlad mi pomáhá sklenka podmáslí.
12. 01. 2016 16:53
Drž se dál :-) je super, že jsi odolala a myslím, že když to nenásilně a pozvolna budeš měnit i manželovi, tak aby mu to zpočátku ani nedošlo, tak ve výsledku budete jíst zdravě oba :D
12. 01. 2016 16:21
Naďo, děkuju za tip, hned zítra to vyzkouším.
Evusjo, ta rozežranost je děs. Ale věřím, že je to spíš zvyk hlavy než opravdová nouze žaludku :) A děkuju za kompliment.
Madleine, Tobě taky děkuju za kompliment. U nás je to s manželem jak kdy. Já jsem mu se začátkem hubnutí začala vařit obědy (to samé co sobě, jen větší porci) a když jsem skoro všechna jídla včera vyhazovala z lednice, tak jsem to dočasně vzdala :) Ne, že by mu to nechutnalo, on si to prostě sebou nevezme :D
12. 01. 2016 15:25
Dej si k druhé večeři kousek netučné bílkoviny se zeleninou bez přílohy. Pamatuj na to při plánování jídelníčku, abys nepodlehla hladu.
12. 01. 2016 14:58
Krásná motivace, moc ti to sluší! U nás doma manžel většinou jí se mnou zdravě, ale když náhodou ne, tak ho nějak nenásilně donutím, aby si to uklohnil sám :-)
12. 01. 2016 14:28
Co udělá takový řízek, ale znám to znám. Žiji zdravě (opakovaně) teprve od soboty, lednici jsem vyklidila a nasytila zdravými potravinami, a kvílím chutěmi...hlad to není, mám nastaven opravdu dostečný příjem. Inu, trest za rozežranost se zkrátka dostavil. Jsi statečná, žes řízku nepodlehla...
A na fotce Ti to mooooc sluší:-))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři