TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 10. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

balhel

Původní Sebekoučink

10 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0.4 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 600
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

jak to vidí "číňani"

14. 08. 2016

Ahoj všem. Píšu, jak jsem slíbila,mé dojmy z TCM. Úvodní vyšetření trvalo 60 minut. Terapeutka se vyptala, co mě trápí, musela jsem na ni 2x vypláznout jazyk. Nikdy bych nevěřila, jak intimní je takový projev, fakt jsem se normálně styděla. Pak mi přeměřila asi 8 druhu tepu na každé ruce a pak začala vykládat ona. Kromě toho základního, co jsem jí řekla, mi sdělila dalších 10 příznaků, kterými trpím a ty jsem jí neřekla. Chtěla jsem řešit cholesterol, své bolavé nohy a zadní rýmu. No a ona k tomu řekla, že trpím nespavostí, bušením srdce, nadměrným pocením, pálením dlaní a šlapek na nohou atd. Všechno byla pravda. Takže jsem se dozvěděla, že mám nedostatek energetické krve, což znamená, že má krev nemá dostatek síly proudit tělem, proto mám všechny tyto problémy. Navíc mám hodně horká játra a ta krev nemá šanci je ochlazovat. No a s tím souvisí i ten cholesterol a můj jídelníček. Musím ho výrazně změnit, jinak se nepohneme z místa. Přirovnala má játra k rozpálené plotně, na kterou každý den "chrstnu" několik porcí studených mléčných výrobků, takže se to začne "připalovat a škvařit", tělo není schopné to rozpustit a pak to bloudí těmi žílami a tepnami. Ale musíme řešit každý problém zvlášť, začínáme nohama a s tím se vyřeší i ty vedlejší příznaky. Zítra obdržím balík předvařených bylin přesně na můj problém a tři týdny je budu pít 2x denně. Pak bude kontrola a případné doladění akupunkturou. A do té doby změním ten jídelníček a dostanu byliny na cholesterol. Takže můj dostavadní jídelníček vypadal takto:

snídaně - tvaroh, pečivo, syrová zelenina

svačina- jogurt, ovoce

oběd - kuřecí maso, příloha, zeleninový salát

svačina - kefírové mléko, křehký chléb

večeře - syrová zelenina, sýr

Nový jídelníček podle čínské medicíny:

snídaně - teplá kaše/ovesná, jáhlová, pohanková/,případně jahelník s jablky/semena,ořechy,melta

oběd - luštěniny v jakékoliv podobě/2x týdně ryba,2x týdně kuře/, dušená zelenina, celozrnná příloha/neloup.rýže, pohanka,kuskus/

večeře - teplá polévka/zeleninová s luštěninou nebo obilovinou/ nebo teplá dušená zelenina

Jídlo mi stačí 3x denně a někdy večer už nemám hlad, protože to zasytí. Navíc stačí fakt malé množství, třeba na snídani 30g vloček nebo pohanky, hrs semínek/slunečnice,konopná,neloup.sezam/. K obědu 40g luštěnin nebo obilnin. Někdy si dám mezi jídly ovoce,ale spíše se zaměřuji na tu zeleninu. Váha jde mírně dolů.

Jo, jinak nadváhu podle čínské medicíny nezpůsobuje nadbytek energie, ale jeji nedostatek. To propagované - méně jíst a více sportovat vede jen k nedostatku energie a tělo pak nemá sílu se zbavovat přebytků a snaží se jen přežít.

No tak jsem zvědavá, jak to všechno dopadne, zní to celkem všechno logicky, studuji dále dostupné materiály na internetu i z toho, co mi dali a věřím, že se vše v dobré obrátí.

Mějte krásný den a mějte se rádi.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 08. 2016 20:02
Ten jídelníček vypadá zajímavě a myslím si, že se určitě vejde i do Stobích semaforků. Já bych si asi dala ještě malou ovocnou svačinu.
15. 08. 2016 22:02
Zajímavé, mě ty jejich zdůvodnění moc nesedí, ale důležitý je výsledek, jestli ti to pomůže, nebo ne, nikoli jakou metodou se k tomu kdo dostal. Taky některé věci řeším metodou kouknu-vidím, dejme tomu, že jsem i následně schopen doložit, proč to situaci řeší, ale rozhodně ne, jak jsem k tomu došel. To zdůvodnění je až zpětný pohyb od výsledku k zadání, nikoli ten dopředný, jak ze zadání výsledek odvodit. A to jde často i o dost technické věci. Takže držím palce, ať to pomůže bez ohledu na to, zda si to číňan vizualizoval jako teplotu jater, nebo barvu aury nebo cokoli jiného. Jen bych si dal pozor na dostatek bílkovin a tuků, ale to je otázka poměrů složek v porci, celkově to zní dobře :)
15. 08. 2016 13:07
Zajímavé,čekám na další hodnocení.Ale od STOBu se já nehnu.
15. 08. 2016 13:00
Táto ázijská strava a TCM ma tiež zaujíma.
Napíš ako Ti to ide ďalej a môžeš dať aj nejaké recepty :-)
15. 08. 2016 12:58
Díky za informaci "z jiného světadílu".
15. 08. 2016 10:32
Zajímavé, díky za sdílení :-)
15. 08. 2016 08:40
Díky ze si se s námi podelila. Je to moc zajímavé a jsem zvedavá jak to pujde dál:-)
15. 08. 2016 07:57
Velmi zajímavé :) Jsem zvědavá na další zprávy.
15. 08. 2016 07:21
Docela jsem zvědavá, co to s tebou udělá. Určitě napiš, jak to bude dál.
15. 08. 2016 07:10
To je velmi zajímavé. Také si myslím, že to má logiku. Napiš nám jak pokračuješ a držím palce :-)
14. 08. 2016 21:25
Díky za zprávu. Připadá mi, že vše, co ses dozvěděla a co ti poradila terapeutka, má logiku....A jídelníček nevypadá vůbec špatně!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři