TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 10. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

balhel

Původní Sebekoučink

10 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0.4 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 600
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

první výsledky

28. 08. 2016

Ahoj všem, zdravím po 10 dnech pití čínských bylin. Nevím, jak to napsat i pro "nevěřící Tomáše", ale po roce bolestí nohou-kolena a achillovy šlachy a po vyčerpání všech možných alopatických procesů= rehabilitace, obstřiky, vysokorychlostní laser, všemi mastmi mazaná a bez nějakých výsledků, já chodím bez bolestí!!!

Po dvou dnech pití se mi všechny symptomy zhoršily a myslela jsem ,že přestanu chodit úplně. Kolena vypovídala službu a po hodinovém sezení jsem byla tak tuhá, jak říká manžel, jako máslo z lednicesad Ale třetí den se to začalo lepšit a lepší se to stále. Už neříkám, že piju utrejch /protože je to fakt hnus fialový/, ale připravuji si svůj nápoj s radostí a vědomím, že kudy teče, tudy léčí. Normálně cítím, jak to ve mě pracuje a jsem šťastná.

Nicméně, nehubnu, zatím, ale to je pro mě momentálně nepodstatné. Prý napřed přiberu, abych mohla potom hubnout. Bylinky navíc způsobují větší chuť k jídlu, což se dalo čekat, a tak mám větší problém to uhlídat. Ale zase se více hýbu, protože jsem ke kolu mohla přidat i rychlou chůzi. Jak moc mi to chybělo!!!

7. září jdu na další konzultaci, už bude možné použít akupunkturu a pak začneme řešit ten cholesterol. Změnila jsem ten jídelníček totálně, vytáhla jsem své bezmasé a makrobiotické kuchařky a znovu objevuji ty zapomenuté chutě.

Dnes jsem si pekla jáhlovo-makovou buchtu k snídani a polovinu snědl manžel:

100g jahel 3x spařit, aby nebyly hořké a v mírně osolené vodě uvařit na kaši. Horké smíchat s 50g mletého máku a 50g směsi oříšků a semen. Do vychlazené kaše vmíchat 2 žloutky a sníh ze 2 bílků, skořici .Urovnat do vymazané formy a upéct. Horké je to přímo lahůdka, studené ještě lepší.

Srovnávala jsem obsah vápníku a bílkovin v rostlinných a živočišných produktech. Nejlépe na vápník a bílkoviny vychází mák, ořechy, sója a luštěniny. Lepší vstřebatelnost rostlinných bílkovin zajistí jejich kombinace se zeleninou. Takže nemám nějak obavy, že bych měla bílkovin a vápníku málo. Sice musím u vaření více přemýšlet a kombinovat, ale cítím se velmi dobře.

Tak krásný konec prázdnin, už jen 3 dny.

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 08. 2016 11:02
Děkuji za odpověď :-) Ať se Ti daří i dál!
31. 08. 2016 08:17
Tak to je dobrá zpráva :-))) Hlavní je, že je ti lépe po zdravotní stránce. Díky za recept!
31. 08. 2016 07:46
Helenko, tak ať ti bylinky nadále pomáhají a vylepší se ti zdravíčko. :-) Já bylinky miluji, sama od jara do podzimu si je sbírám a dělám "lektvárky", i když nejsou čínské. :-) Hlavně jsou zadarmo a kolikrát "babské rady" jsou účinnější než chemické léky. :-)
29. 08. 2016 21:57
Ořechy spíše nadrtit, ať nejsou úplně na drobno. A jestli máš raději sladké, tak můžeš přidat med, mě to chutnalo i bez , zapomněla jsem napsat, že mezi semeny a ořechy byly i hrozinky.
29. 08. 2016 10:41
Díky za zprávy :-) Je moc fajn, že léčba zabírá, gratuluju! :-) Díky i za recept, vypadá dobře :-) ... jen se zeptám - ořechy jsou vcelku nebo mleté? A buchta je tedy úplně nesladká, nedává se ani trochu medu?

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři