TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 10. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

balhel

Původní Sebekoučink

10 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0.4 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 600
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

5 týdnů bez přidaného cukru

27. 09. 2017

Ahoj, už jsem dlouho nepsala do blogu. Taky nebylo co, váha nešla dolů, stoupnul mi krevní tlak a vůbec jsem se nějak trápila. Léto bylo náročné,pohyb nechyběl a tak jsem nějak nechápala. Doporučený příjem 5100kJ v sebekoučinku se mi zdá sice málo, ale hlady netrpím a semaforky se pěkně zelenají. A furt nic.

Až jsem na youtube narazila na pěkný filmeček, trvá 110 minut a je s českými titulky. Jmenuje se to That sugar film a je v něm krásně popsáno, co nám v těle dělá přidaný cukr. No a tak jsem se chytla za nos a vynechala/byť občasné/ čokoládky, koláče, slazení medem ranní kaše, zmrzlinu, nízkotučné a sladké tvarohy a jogurty. Sleduji etikety a zjistila jsem, že ten cukr je všude, dokonce v mých oblíbených čajových směsích, všude cpou glukozový sirup, což je jen maskovací název pro přidaný cukr. Je v džemech, kečupech,pečivu. Sklenice 100% džusu obsahuje až 40 kostek cukru!!!

Vyhlásila jsem tomu boj. Ranní kaši nesladím medem ani javorovým sirupem, přidám si hrozinky,kousek jablka a skořici. Místo džemu na pečivo si rozvařím den předem jablko na kaši, nechám vychladnout, přidám opět skořici, moc dobré je to s perníkovým kořením, to chutná jako povidla. Místo sladkých jogurtů si opět rozvařím jablko a přidám trošku vanilkového pudinku, mixuji si smoothy z ovoce a jogurtu. Ale jinak mi sladké nechybí a když ho nejím, nemívám vlčí hlad a vystačí mi to malé množství jídla, které mi určil stob.Přidala jsem si více ořechů a semínek, zamilovala si avokádo místo margarínu. Omezila jsem také hodně sladké ovoce, jako banán, hroznové víno a oblíbila jsem si více jablka a citrusy.Teď už sladkou chuť cítím i z mrkve, kedlubnu a dokonce i dnešní kapusta se mi zdála sladká.

Za 5 týdnů mi šla váha dolů o 3,5kg, nikdy bych tomu nevěřila. Neotékají mi nohy, tlak mám normální. Dobře spím a konečně se cítim zase dobře. Váhu mám už v pásmu normálu, tedy při výšce 163cm mám 66kg.

Vypadá to, že jsem konečně našla pro sebe to pravé, jak stabilizovat hladinu inzulínu v krvi a tak nenutit tělo, aby se vysilovalo.

To jsou mé zkušenosti, jak vynechat cukr, zhubnout a cítit se zase fajn. Přeji všem také dobrý pocit sama ze sebe.heart

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři