TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 107
Celkem: 5882
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

reakce na blog Ariellaidy

23. 08. 2013

Před několika lety jsme pro vás zřídili stránky STOBklubu. Jejich úlohou je poskytovat našim klientům odborné rady, seznamovat je s rozumnými způsoby hubnutí a všemi dalšími aspekty zdravého životního stylu. Současně vám tyto stránky poskytují možnost se v rámci komunitní část navzájem podporovat, pořádat společné akce a seznamovat se se svými úspěchy či neúspěchy. V příspěvku http://www.stobklub.cz/blog-zapis/Ariellaida/15626/l se však objevila věc, na kterou musíme reagovat. Autorka příspěvku se rozhodla uspořádat kurz v Praze, ve kterém bude vystupovat jako „motivátorka a bude zajišťovat i pohybovou aktivitu“. Taková aktivita je však v přímém rozporu s pravidly STOBKLUBu. Jedná se o přímou konkurenci ke kurzům snižování nadváhy, které pořádá STOB v Praze a které autorka příspěvku několikrát absolvovala. Je třeba si uvědomit, že vývoj a udržování stránek STOBKLUBu stojí značné finanční prostředky a jejich zdrojem jsou mj. jiné aktivity STOBu, které jsou na rozdíl od STOBKLUBu placené. Bez těchto prostředků by nebylo možné dále udržet STOBKLUB zadarmo pro uživatele. Nemůžeme tedy tolerovat propagaci aktivit, které nám mohou v Praze bezprostředně konkurovat. Věříme, že autorku příspěvku vedly k jeho napsání elán a snaha pomáhat ostatním. Je ale třeba si uvědomit, že především pohybovou aktivitu může vést jen odborník pro to vyškolený. Vzhledem k tomu, že tento příspěvek je od autorky, která je ve STOBKLUBu již dlouho velice aktivní a přispívá ke vzájemné podpoře, ponecháme tento příspěvek, i když podle stanov by měl být smazán. Věřím Ariellaido, že to pochopíte.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 08. 2013 08:02
No, tak nebylo to na Dni zdraví, ale na Sobotě plné pohybu a přišla jsem kvůli pohovoru na téma "Vaše blogy - co ano a co ne" o celé odpoledne cvičení. Nicméně to bych už opravdu nerozebírala.

Jinak nelze než souhlasit, že Den zdraví je skvělá akce, kterou rozhodně doporučuji absolvovat. Opravdu to stojí za to, rozmanité druhy cvičení, zajímavé prodejní akce na, jak já říkám, "hubnoucí sortiment". :D Vždy jsem odtamtud jezdila spokojená a s náklaďákem nákupů. :-) Ale já zas nejsem jádro Stobu, ;-) Každý má svobodnou vůli, jak naložit s volným časem. O Dni zdraví je všude psáno, propagovali ho tu lidé ze Stobu, tak myslím, že si každý sám dokáže udělat úsudek, zda pojede, či ne. Abych někoho nutila k čemukoliv, toho jsem daleka. I já jsem chtěla jet, dokonce jsem si i nahlásila závazek u "janadivoka". Ale prostě jsem tvor svobodný a tedy jsem se rozhodla, že se svým volným časem naložím jinak a raději se rozjedu směr Plzeň.

Jinak přeji, ať se Den zdraví vydaří. Máte pravdu, je to skutečně skvělá akce, a kdo ji nezažil, nebude času, námahy ani případně utracených korunek litovat. ;-)
28. 08. 2013 07:25
Už bych tuto kapitolu uzavřela. Naposledy jsem mluvila s vámi Ariellaido na Dni zdraví a myslím, že se vám tam líbilo, tak mně zkrátka přijde líto, že tam jádro STOBu nebude. Den zdraví je zkrátka pro vás členy STOBklubu, abyste se měli jednou do roka kde potkat. Je to ojedinělá akce, která myslím nemá obdoby - poznáte mnoho druhů pohybu, mnoho pomůcek na hubnutí a hlavně se z virtuálního setkávání poznáte osobně.
26. 08. 2013 07:48
Musím protestovat proti nařčení,že nás Ája hecovala do Stobosletu v Plzni. Bylo navrženo několik termínů a tenhle vyhovoval všem nejvíc. Že se k nám Ája připojila vítáme a jsme moc rádi :-))
25. 08. 2013 10:57
Souhlas s Lida68. Kde koho" hecuji", prosím?
24. 08. 2013 20:07
K dotazu Ariellaidy - celkový pohled - zkuste se vždy dívat na věc ze dvou stran - váš pohled chápu. Na druhé straně jste velmi schopná, dovedete ovlivnit lidi a tak bych uvítala, kdybyste k aktivitám STOBu měla vřelejší vztah. Necítím se jako Big Brother (blog k rybám) a třeba bych uvítala, kdybyste vyhecovala kamarádky, aby se účastnily Dne zdraví, kde jsme pro vás opravdu připravili hezký program a nehecovat je na jinou akci, která je organizována v týž den. Zkrátka - když jste ve STOBklubu již dlouho, tak bych byla moc ráda, kdybyste viděla více pozitiv jeho tvůrců ze STOBu. Navrhuji netrávit již čas diskusemi v tomto blogu a jděte zítra raději všichni do přírody
23. 08. 2013 20:06
Souhlas s murder...
23. 08. 2013 14:41
Milá Jano, kdybychom se nesetkaly párkrát osobně kvůli článku o dětských kurzech, už bych k tomuto tématu nereagovala. Takhle ale věřím, že svojí poznámkou snad nepřispěju k dalšímu nepochopení.
Zdá se mi, že reakce odborníků ze Stobu na takovéto aktivity vycházejí spíš z rozporů, které provázejí zřejmě nepříliš ujasněné cíle Stobklubu. Když se podaří na netu "nezištně" vytvořit takové podmínky, aby tu hubnoucí našli podporu, a oni díky tomu uspějí a začnou se projevovat aktivně, tak je to přece dobře, je to jednoznačný úspěch a lektoři a zakladatelé sdružení by mohli spíš jásat, ne? Pokud se v ale v "odbornících Stobu" okamžitě probudí i manažeři, kteří musí vydělávat, a budou vše hned považovat za ohrožení "podnikání" Stobu, tak si přece kopou do podstaty tohoto fóra. Naprosto přesně to myslím vyjádřila níž Banaska. A kolik takových skupin asi je, o kterých se ani nedozvíte? Možná to i přesahuje představy, které jste při zakládání Stobklubu měly, ale smyslem snad není udržet si kontrolu nad vším, co se mezi členy děje. Nemůžu a nechci mluvit za všechny ani za většinu, ale z toho, co jsem tu kdy zahlédla, můžu myslím usoudit, že zdejší členové chápou, že Stob nežije ze vzduchu a že se musí bránit hubnoucímu průmyslu, aby ho nezničil. Jenže tady nikdo nic nepropagoval a ani nevymýšlí vlastní postupy, je to jen "legrace" a trhovecké srovnávání se stánkem v obchodě se míjí s podstatou. Možná měl Stobklub sloužit taky jako zdroj adeptů pro osobní kurzy a možná v tomhle cíli není tak úspěšný jako v tom prvním. Ale i když v něm selže, ta dobrá podstata mu pořád ještě zůstane.
23. 08. 2013 13:50
Dobrá paranoia...
23. 08. 2013 13:37
Však Iva psala, že si nemyslíme, že by to Ariellaida dělala s nějakým úmyslem výdělku, ale jen bych připojila názor, že jde o jistý precedens - vítáme, že se setkáváte, že zde navazujete přátelství, to je báječné a právě proto nás práce baví a vidíme v ní smysl. Řada lidí nyní dělá něco "zdarma", aby mu to poté přilákalo klienty - vím, že to tak v tomto případě není - ale nechat to bez reakce nemůžeme. Je to to samé, jako kdybyste si v obchodě s oděvy chtěli postavit stánek a rozdávat tam své zboží, ať už jakékoli kvality - zdarma. Nevím, jak by se na to tvářil majitel obchodu?
23. 08. 2013 13:19
možná by nebylo úplně od věci pro příště si vzít maily svých potencionálních členů toho "kursu" a domluvit se mimo stránky STOBklubu. Prostě to vzít jako sraz kamarádek. Určitě to zakladatelka blogu nemyslela zle, ale ať se zde nejitří vášně a nedopadne to tak, že by se třeba za členství TOBklubu muselo platit. To asi nikdo z nás nechce. A odradilo by to spoustu lidí od hubnutí. A to by byla opravdu škoda
23. 08. 2013 12:47
Ája to určitě nemyslela jako kurz, ale jako nezávazný super pokec:)))
taky občas proháním své ostravské šlápoty okolo Ostravy :)
23. 08. 2013 12:30
Dobrý den, znám Áju osobně a zcela jistě nechce konkurovat kurzům STOBu, jenom to nazvala zavádějícím názvem "kurz"... Zcela jistě to bude další skupinka lidí, kteří se budou občas scházet, budou mít společný program a nakonec si pokecají - takových podpůrných skupinek je tu více. Koneckonců, myslím, že je to úspěch STOBu, že tu takovéhle skupiny lidí spontánně vznikají a fungují jako vzájemná motivace, tréninková skupina či poradenské fórum.
23. 08. 2013 12:19
Víte paní Málková, teď mi vlastně došlo, kteréže to pravidlo Stobklubu jsem porušila? Teď jsem si je všechny zkopírovala a podrobně prostudovala.

Nemá to snad být "Není dovolena žádná reklama nebo propagace produktů. Jakékoliv vzkazy vytvořené s komerčním záměrem budou odstraněny. ", že ne?

Myslím, že z mého blogu je nekomerčnost zcela jednoznačná, dokonce se tam výslovně uvádí, že to není nic placeného. ;-) Ale jestli já sama jsem tím produktem a tak silnou a přímou konkurencí, tak to jste mne tedy velmi poctila, neb na českém trhu jsem se dosud nezaznamenala, že by Stob nějakou jemu se rovnající konkurenci měl. V mých očích byl Stob vždy TA instituce, u které jsem věděla, že je kompetentní a že velká část jejich spolupracovníků jsou odborníci.

Díky za tu poctu, zamyslím se nad tím, jakou mám vlastně pozici. ;-)

Ája
23. 08. 2013 12:13
Take musim reagovat, neverim tomu ze by Aja mela v umyslu delat konkurenci stobklubu. Taky jsem ji poznala osobne a vim jak dokaze svou bezbrehou energii povzbudit. Je to skvela zena i kamaradka diky ktere se tady rada vracim, je jich tady takovych vice a ja dekuju za existenci STOBklubu protoze bych je jinak asi nepoznala
23. 08. 2013 12:11
Dobrý den, paní Málková, už dlouho jsem tu nebyla nebo se jen občas mihnu a jen málokdy na něco reaguji, ale teď mě to opravdu silně pobídlo, protože se musím zastat Áji. Přestože o Ájině "kurzu" nic nevím, ihned jsem ho pochopila jako nadsázku a "srandaakci" pro lidi, kteří se osobně znají a spřátelili se, ne jako nábor všech zdejších Pražaček a Pražáků pro cosi, z čeho se vyvinou nějaké konkurenční metody hubnutí. To by musely principům Stobu odporovat i zdejší Baboslety s ranním cvičením v úboru apod., protože by je bylo možné chápat jako vznikající konkurenci oficiálním, placeným relaxačním a hubnoucím pobytům Stobu, jejichž zisk asi taky nějak přispívá na existenci Stobklubu.
23. 08. 2013 11:51
Dobrý den přeji oběma,rozhodla jsem se po přečtení obou článků reagovat .Jak jistě víte ,pořádají se tu ,,stoboslety a baboslety" .Já sama se jich ráda zůčastňuji ,protože jsou to setkání lidí kteří se chtějí pouze pobavit s ostatními mimo stránky STOBU.Navazují se tam mnohá přátelství a to je myslím dobré.Jak jsem měla možnost poznat Áju osobně na Stobosletu ,je to fajn děvče ,které se chce jen bavit s přáteli a hecovat je.Vůbec nechce konkurovat STOBU! Jde jí opravdu jen o zábavu,věřte mi. Díky za to že tu je.
23. 08. 2013 03:39
Milá paní Málková,

děkuji Vám za pozornost, kterou věnujete mým blogům. Věřte, že mne to vždy velmi upřímně těší, když si mezi blogy desetitisíců uživatelů stobklubu přečtete právě můj blog. ;-)

Víte, můj "Ájulí kurz" není konkurencí ke kurzům snižování nadváhy Stobu ani takovou ambici mít nechce. Nejedná se tu o předávání "know how" Stobu. Je to prostá snaha podpořit ty, kteří se tu už pár měsíců plácají v hubnutí, které jim na začátku sice šlo, ale pak se vše „zaseklo“ či přišlo tak časté jojo a kila mají zpátky i s úroky.

Můj „kurz“ je motivační a povzbuzující přátelská, tedy nikoliv na výdělku založená, aktivita, je to podaná ruka, pomoc, chcete-li. Není to konkurence Vašim kurzům, naopak, je to „nadstavba“, je to něco navíc, něco, co na kurzu nezískáte. Je zaměřená zejména na tzv. starou gardu, tj. děvčata, která jsem potkala zde na stobklubu, která znám osobně a která si troufám nazývat svými přáteli, neb jsou to úžasné osobnosti, plné chuti do života, odhodlání, humoru, životního nadhledu, které povzbuzují ostatní, pomáhají jim, sdílejí jejich starosti i radosti, a tím se, tak jako i mnozí další, snaží přispívat k svěžímu duchu této komunity, k pozitivnímu vnímání ostatních, uvolněné atmosféře a motivujícímu prostředí.

Možná jste si toho všimla, možná ne, ale těmto lidem se najednou z nějakého důvodu nedaří. Jsou frustrovaní, každý den stoupají na váhu, každý den se snaží, ale nejde to. Nejde začít. Ráno začne dobře, ale s večerem veškerá předsevzetí mizí v dáli. To, co šlo na začátku, už nejde. Váha stojí, váha stoupá, nervy, stres, kolotoč „jojo“ se roztáčí naplno, tu upadá i dřívější svěží duch komunity a obtížně se vrací zpět.

A proto jsem tu kdo… :D

Chci pomoci svým přátelům, motivovat je a pomoci jim překonat období zmaru. Věřím si, že to dokážu.

Prozatím je obsah celého „kurzu“ účastnicím utajen (včetně toho, co jsou to „rozmanité pohybové aktivity“), tedy nikdo, ani Vy, neví, co se na něm bude dít. Ale mohu Vás z celého srdce ujistit, že se nejedná o přednášky o kognici a behaviorismu, o složení potravin, o stravování o Vánocích, o energetických hodnotách potravin atd.. Prostě není to kurz Stobu. Nemá s ním svým obsahem nic společného. A forma? „Rozmanité pohybové aktivity vs terapie“? Kdo ví, co bude. Je to prostě setkávání, nejsme tlačeny „kupní smlouvou“ k dodržení přesného harmonogramu. ;-) Možná, že to nakonec bude 5 hodin pivní „terapie“ o víkendu na naší chatě nebo 2 hodiny RPA (juj, mám zkratku :-)) – paření na hudebním festivalu :D.

A bonus: kdo se bude nudit, může nás zcela volně opustit. :-)

Přes uvedené Vám děkuji za Vaši vstřícnost a velkorysost a věřím, že Vám před Vánocemi poděkují i oučastnice a občasnice našeho Ájulího „kurzu“, za to, že jste nám/mi umožnila zde tento blog mít. A nakonec možná přinesou na stránky zpět i onu svěží „hubnoucí „ nebo „zdravostylovou“ náladu a přilákají další hubňule a hubňuláky na Váš stobklub.

Díky Vám a hezké ráno.

Ája

P.S. Možná trocha šedé a nudné statistiky na závěr. Blog, který si sice můžete Vy, jako admin, přečíst, je a od počátku byl uzamčen jen pro přátele. V Praze mám bratru tak 20 stobklubích přátel, no, a ne každý z nich baží mě týden co týden vidět. :D Takže celé toto se týká asi tak 10 lidí max. :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři