TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 105
Celkem: 5880
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132660.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Jak jste si užili Den zdraví?

24. 10. 2019

19. říjen je za námi a já děkuji dcerám, ale i všem dalším odborníkům ze STOBu, kteří se zapojili do příprav, a podařilo se, že více než  600 lidí strávilo smysluplnou sobotu. Nejen že odcházeli s úsměvem na rtech, ale občas poslali i e-mail nebo sms, že si to užili a navíc je to ponouklo  k tomu, že začnou více dbát o své tělo. Někteří se přihlásili na cvičení, a kromě procvičení těla jsme tentokrát mysleli také na duši, a tak mnohé oslovily i workshopy. Vyzkoušet jste si mohli například všímavé jedení pod vedením Petry Mocové.

 

A informace pro Pražáky – experiment, že začínáme kurz 3. prosince  s cílem, aby  pro vás jídlo o Vánocích nebylo hrozbou, ale potěšením – se blíží k naplněnosti. Pokud si chcete zajistit jedno z posledních míst v kurzu zaměřeném na všímavé jedení s jógou, doporučujeme přihlásit se co nejdříve. 

Co jste na Dni zdraví zažili?

Objevili jste nějaké nové potraviny, které obohatí váš jídelníček? Podařilo se vám najít nějaký druh pohybu, který můžete vykonávat pravidelně? A nebo vás zlákal nějaký pobyt se STOBem? Napište své postřehy do komentářů.

Moc by nám také pomohlo v plánování dalších akcí – co vás zaujalo nejvíce, co bylo pro vás přínosem, a co vám chybělo? Také by nás zajímala zpětná vazba, jak se vám líbily různé poradny a měření, ať už se týká měření složení těla – měřili jednak pracovníci  STOBu  u stánku STOBu a na druhém stanovišti bylo měření s Viki, novinkou bylo poradenství Olgy Chválové týkající se problémů s pohybovým aparátem, poradna chodím zdravě -  vyšetření nohou a doporučení zdravé obuvi. Dále žilní poradna, měření zraku, glykémie……. My jsme byli zaměstnáni organizací a nebylo příliš prostoru pro vyzkoušení všech měření, tak budeme rádi za vaše jakékoli poznatky.

Vaše zpětná vazba je pro nás opravdu cenná – tak prosím pište pište pište……….. 


A kdo by si chtěl připomenout trochu filosofii a  historii STOBu, tak před pár dny vyšel na idnesu tento článek a máte tam i odkazy  na článek  50 let hubnutí s Ivou Málkovou.

 


Fotky ze dne zdraví najdete zde

Těšíme se na bohatou diskusi.

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 10. 2019 19:12
Děkujeme za milé a inspirativní odezvy, určitě je vezmeme při tvorbě programu na další den zdraví v úvahu.
25. 10. 2019 07:53
Určitě je to smysluplná akce. Články si ráda přečtu.
25. 10. 2019 06:29
Holky už vše napsaly, tak jen, že to bylo moc fajn, byla jsem poprvé a moc rada :)
24. 10. 2019 22:35
I já se připojuju kechvále. Na workshopy jsem se nehlásila, protože jsem dopředu nevěděla, jestli nebudu muset někoho mimopražského někde "odlovovat" a jít pro něj k autobusu. Loni jsem si s manželem nechala změřit cukr, letos jsem tam také viděla hrozen zájemců. Zaslechla jsem tam i povzdech, že je škoda, že se takhle nedá změřit i cholesterol. Já jsem si nechala změřit tlak, protože ráno jsem si ho doma zkontrolovat nestihla. Na to žádná fronta nebyla, asi mají všichni tlakoměr doma. Po letech jsem si zase nechala přeměřit složení těla včetně vyhodnocení a konzultace výsledků. Loni jsem o to sice měla zájem, ale fronta a čekací doba mi připadala neúnosná. Letos mi to připadalo lépe zorganizované.
Z ochutnávek na místě jsem se věnovala hlavně šmakounu, byl tak příhodně na rohu a přístupný z obou stran. Loni jsem si koupiula semínka, letos sušené maso Jerky.
Z pohybových aktivit to byla moje tradiční stálice - řecké tance. Možná za dva roky se mi třeba už u těch tří, co se tam předvádějí, nebudou plést nohy.
Nevím, jestli to bylo jen zdání, ale přušlo mi, že letos bylo na Dni zdraví méně lidí než loni - přinejmenším v koridorech u stánků nebyla taková tlačenice (nebo že by byly lépe rozložené?) a dalo se procházet. Nebo možná bylo více aktivit (/workshopů) v místnostech a část lidi se "ukryka" tam.
V průběhu Dne zdraví také zazněla otázka, zda nepřesunout pořádání do reprezentativnějších prostor. Já bych, čistě sobecky, uvítala, kdyby zůstal tam, co je - mám to skoro za rohem a už tam za ty roky trefím se svýma poloslepýma očima i bez doprovodu a až na výjimky se bez průvodce zorientuju i uvnitř. Když ale odhlédnu od svého čistě subjektivního náhledu, je tohle spíše otázka, pro jakou klientelu chcete Den zdraví organizovat. Jak je nastaven teď, je zdarma, tudíž pro široké masy, které se dají nalákat bezplatným vstupem. Mnozí přijdou ze zvědavosti, okouknout či ochutnat, co se dá. A tím to u většiny skončí, protože sáhnout do kapsy pro nějaké investice do zdravé výživy a lékařské péče, to už si setsakra rozmyslí. Takže "výžtěžnost" ve formě skutečných budoucích klientů asi nebude moc velká. Ale zase je to šiuroká základna. Pokud bude Den zdraváí placená akce v reprezentativnějším prostředí, možná přijde méně lidí, ale zato s vážnějšími úmysly, připravenými do sebe více investovat.
Ale taky se mohu mýlit a může to být úplně jinak.
Každopádně děkuji za tu letošní akci a těším se zase za rok.
24. 10. 2019 21:28
Já jsem byla podruhé a akci považuji za velmi zdařilou. Chodím o holích a cvičení musím mít "na míru", ale dvou lekcí se zúčastnila dcera a byla nadšená. Mne nadchlo měření toho, jak stojíme a rady paní asistentky považuji za velmi cenné. za organizací takové akce musí být spousta práce, děkuji Vám za ni. Díky Vaší osvětě jsem se po mnoha letech dostala ( zatím jen kousek pod horní hranici :-)) do pásma zdravé váhy a jsem na to hrdá. Bez Vašeho vedení bych to asi dokázala těžko :-).
24. 10. 2019 21:04
Letos jsem se zúčastnila poprvé a Den zdraví se mi moc líbil. Ochutnala jsem plno nových potravin a některé si odvezla hned domů. Nechala jsem si přeměřit cukr a složení těla. Je vidět, že jsem se Stobem na dobré cestě, ale musím na sobě ještě hodně pracovat. Velmi mě potěšilo setkání našich šlápot a poznala jsem nové tváře naživo a nejen virtuálně. Jak píše Ajanka také bych uvítala setkání stobáků a tvůrců stobklubu na klidném místě. Jen doplním, že by bylo lepší časově dříve. Musely jsme odcházet na autobus a vlak po 14 hod.
24. 10. 2019 19:04
Den zdraví se mi moc líbil :-). Určitě bylo fajn nechat si přeměřit složení těla, rozebrat to s odborníkem - mimo jiné jsem docela překvapila znalostmi které jsem vychrlila díky stobklubu a zdejším programům :-) a zájmům o zdravé stravování a celkový životní styl :-). S hodnotami dále pracuji a snad za rok se budu moci pochlubit aspoň nějakým tím odloženým kilem :-). Využila jsem i další měření :-), ochutnala spoustu výrobků, nakoupila zdravé tyčinky :-). Sport jsem tentokrát vynechala, jelikož během týdne mám sportovních aktivit dost :-).
V příštím roce by jsem uvítala třeba setkání stobáků v určitý čas na nějakém klidném místě zároveň s Vámi a tvůrci stobklubu , aby jsme se třeba poznali s ostatními, kteří se neúčastní našich šlápot a mají zájem převést virtuální přátelství v reálné :-).
24. 10. 2019 18:44
Letos jsem s sebou vzala vnučku a ta mě moc potěšila,neboť celá akce předčila její očekávání.Vnučce je 15 let,a už má docela jasnou představu o svém budoucím životním stylu.Zúčastnila se 2 workshopů a především ten odpolední o všímavém jedení ji nadchnu.Moc děkuji za ni i za sebe za skvělou přípravu,která stojí mnoho námahy a já si toho moc cením.
24. 10. 2019 16:20
Pro mě bylo hlavním impulsem k tomu, abych se rozhoupala a dorazila na den zdraví, možnost vyzkoušet si workshop. A nezklamal mě a po dlouhém přemýšlení jsem se přihlásila na ten "experiment" začínající v prosinci ;-) časově mi to skvěle vyhovuje, máme pracovně volnější období. Moc se na to to těším. Cvičení jsem letos nevyzkoušela, protože se to tak nějak překrývalo s tím workshopem, což byla možná škoda. Chtěla jsme zkusit Hormonální jógu, tak třeba příště. Využila jsem menší fronty (asi díky tomu, že se všichni přesunuli na hlavní program) a nechala si změřit složení těla včetně komentáře a doporučení na základě naměřených hodnot. Lektorka byla velice trpělivá a poposunula mě k rozhodnutí vyzkoušet podporu skupiny.
24. 10. 2019 14:36
Když vidím rozesmáté tváře na předposlední fotce mrzí mě, že jsme nemohly zůstat na jogu smíchu, spěchaly jsme na vlak...
jinak jsme si den užily ochutnávkami, přeměřením, které nás trošku nakoplo zase se postavit na značky :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři