TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 107
Celkem: 5882
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133143.84 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Byznys hubnutím

03. 08. 2020

 

Navazuji na blog pana doktora Kubáta   úryvkem z knihy Váhy života, kterou představíme na Dni zdraví 7. listopadu.

Západní civilizace žije v době hojnosti. Přebytek jídla na jedné straně a ideál nadměrné štíhlosti těla na straně druhé – není nic jednoduššího než tento rozpor využít.

Já se při každém objevení novinky z oblasti hubnutí snažím konzultovat věc s odborníky. Nejsem lékař ani vědec a ne všemu rozumím. Jako psycholog však rozumím tomu, že když se zaútočí na emoce, pak i rozumní lidé podlehnou.  Stačí sugestivně nabídnout vyřešení dlouhodobého problému velké části populace. Přidá se dojemný příběh a vyjádření rádoby odborníků na slovo vzatých, kteří přicházejí s řešením „šitým na míru právě vám“.  Pak se přes internet navíc zdůrazní časový tlak. Pozor, brány této ojedinělé nabídky se o půlnoci zavírají. Je třeba chytnout nabídku hned, levnější už nikdy nebude. Emoce vítězí nad rozumem.

Jak na vás působí tyto emočně zabarvené nabídky, kterí nutí kupovat pod tlakem??????

Vždyť na zaplacení inzerce preparátu, který stojí okolo tisíce korun a jehož hodnota se blíží desítkám korun, většinou stačí cca padesát objednávek. Pak není divu, že se reklamy objevují stále a peníze obchodníkům s hubnutím se jen sypou.

Samospasitelných nabídek je hodně a všechny se tváří jako to nejlepší řešení.

Lidé si neuvědomují, že kdyby všechny zaručené návody fungovaly, tak by již dávno problém obezity zmizel. Přesto investují peníze do analýzy kapky krve pod mikroskopem v „temném poli“, podléhají iluzi přístrojů, které jim zharmonizují, kde co. Manžel, povoláním fyzik, nad texty operujícími s pojmy, jako je například kvantová fyzika, jen nevěřícně kroutí hlavou.

Jak se prosadit s reálnými metodami?

V komerčním prostředí lákadel je docela těžké prosazovat neefektní, ale efektivní filozofii STOBu. Jsme schopni slíbit, že v kurzu lze s námi pomalu a vlastním úsilím zhubnout cca deset procent váhy. Dodáváme ale, že nejvíce práce dá si úbytek udržet, a podáváme k tomu návodné řešení. A snad se nám podařilo za ty desítky let přesvědčit aspoň zlomek národa, aby nepodléhal tlaku konzumního prostředí. To soustavně provokuje nadměrným množstvím tučných a sladkých potravin, zabalených do vábení chutí a vůní. My učíme lidi nebát se hledat přirozená lákadla, žít dle skutečných nezkažených potřeb svého těla. To pak ocení i naše duše.

 

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 08. 2020 21:10
Dík za pěkný článek, mám dojem že všichni víme co chceme a na takovou blamáž se nedáme nalákat. Moji přátelé nevěří, že po večeři když sní tabletu, bude večeře ta tam. Ale když se proběhnou, budou se cítit lépe.
04. 08. 2020 14:01
V dlouholetém boji s obezitou dávám za pravdu Majce63. Co do sebe naláduju se samo neztratí ani pomocí "zázračných diet a prostředků" , všechno je to v hlavě a vlastích rukách každého jedince. A parta lidí ,kteří se na STOBu scházejí ukazuje, že nejen chlebem živ jest člověk, ale i přátelstvím a sounáležitostí a podanou přátelskou paží (i když někdy jen virtuální). Paní Málková díky.
04. 08. 2020 10:11
Pěkný článek. Myslím, že ti, co tady už nějaký čas válčí s váhou, přišli na to, že podobné zázraky nejsou založeny na realitě. Nemusíte se, paní Málková, bát, že se necháme zlákat podobnými šarlatány. Se STOBem se sice žádný zázrak přes noc nestane, ale počet zdejších nadšenců dává jasně najevo, že tohle je ta správná cesta, byť není vždycky dlážděná stoprocentním úspěchem. A to, že zhubnu a třeba se mi povede to i udržet je jen třešnička na dortu toho všeho, co mi STOB za těch pár let dal. Dal mi pocit, že za něco stojím, že se dokážu sama rozhodnout a že věci taky dokážu sama napravit, když je pokazím. A to má pro mě cenu zlata.
04. 08. 2020 08:11
Mají nás, neřádi, zmáknuté dokonale.
Jsem stará harcovnice, bojující s nadváhou celý život, vím, že hned tak něco nefunguje, ale stejně, když si přečtu lákavý inzerát, dá rozumu hodně práce zpracovat emoce a neobjednat to.
04. 08. 2020 07:59
Tak, mějme se rádi a neubližujme sami sobě. Stůjme nohama na zemi a používejme vlastní rozum. Díky za krásný a pravdivý článek.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři