TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 107
Celkem: 5882
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Den zdraví se povedl

11. 11. 2020

V ONLINE světě se STOBem na Dni zdraví 7. listopadu

Tradiční Den zdraví, který se letos konal  již po čtyřiadvacáté, se konal originálním způsobem, a to online.  Snažili jsme se verzi na dálku přiblížit co nejvíce dění v realitě, tak jak jsme na to byli téměř čtvrtstoletí zvyklí.

A povedlo se. Přišlo nám mnoho pozitivních odezev,  jak se dá i přes internet strávit superden, kolik zajímavých informací se uživatelé na webu STOBu dozvěděli a jak cvičení prospělo nejen tělu, ale rozzářilo i duši. A to je filozofie STOBu, kterou šíří již 30 let – když třeba doba či cokoliv jiného nenahrává velké radosti – změnit k případné stresové situaci postoj. Zkrátka si z dané situace vzít i něco pozitivního. A tak se stala z vašich obýváků fitka, kam se vešlo za celý den více než 1000 lidí, a to nejen z Prahy, ale z celé republiky, a dokonce i jiných evropských zemí.

cviceni online

Také workshopy – i když byly online, navodily díky skvělým lektorkám vzájemnou pospolitost a mnohé sledující namotivovaly třeba k tomu, aby jim jídlo bylo radostí a ne starostí. A rozhovory se zajímavými osobnostmi? V přímém přenosu se jich zúčastnilo přes 700 lidí. Pokud jste živé vysílání nestihli, můžete se podívat na záznam zde https://www.stob.cz/cs/den-zdravi 

Specifikou aktivit STOBu je, že nejen zvyšujeme nutriční gramotnost, ale učíme lidi i převádět teoretické informace do praxe. A tak když vyslechli třeba přednášku MUDr. Suchardy o vztahu covidu a obezity, hned mohou nastartovat rozumné hubnutí v online kurzech, v online cvičeních a nebo mohou být sami sobě koučem v programu Sebekoučink na www.stobklub.cz. Když si vyslechli přednášku prof. Dostálové o potravinách, mohou si hned poupravit jídelníček a zkontrolovat vylepšení v programu Sebekoučink. A jaké potraviny tam zařadit? Mnoho inspirací získali účastníci virtuálního Dne zdraví prostřednictvím soutěže o nutričně výhodné chutné potraviny – to suplovalo obvyklou výstavu. Chyběly jen ochutnávky – ale výherci, kterých bylo mnoho desítek, ochutnají dobroty doma a všem jsme rozšířili spektrum potravin, z kterých si budou moci doma sestavovat jídelníček. Někteří načerpali inspiraci i ve workshopu Lenky Vymlátilové – Novinky na trhu s potravinami a jak se při nákupu nenapálit.

foto z natáčení

O důležitosti tohoto dne nepochybuje ani Ministerstvo zdravotnictví, kdy po úvodních slovech PhDr. Ivy Málkové přezvala štafetu MUDr. Alena Šteflová náměstkyně Ministra zdravotnictví, která ocenila aktivity STOBu. Ve svém sdělení citlivě spojila varující čísla s osobním přístupem ke zdraví s cílem motivovat posluchače k zahájení alespoň malé změny ve svém životě. Podporu jsme dostali též od rektora Univerzity Karlovy, prof. Tomáše Zimy, který přednesl motivující zdravici. Další zajímavé přednášky, které také můžete v rámci záznamu zhlédnout, byly na tato témata: MUDr. Eva Králíková – novinky v léčbě závislosti na tabáku, rozhovor s lektorkou STOBu Evou Chocenskou, MUDr. Michal Dubský z Diavize – prevence a léčba diabetu, MUDr. Jana Dostálová – o častých mýtech a kvalitě potravin, Andy Pavelcová – jak se motivovat do cvičení, , MUDr. Lucie Valešová z DuoVize – operace očí. 

Na závěr byla představena nová kniha Váhy života, laskavý rozhovor nejen o hubnutí, která byla napsána k 30. výročí STOBu. Je určena nejen příznivcům STOBu, kteří se dozví zajímavosti z rodiny Málků a dění STOBu, ale i  chronickým dietářům a těm, kteří si chtějí labužnicky užívat života.

Celým dnem nás provázela naše osvědčená moderátorka Iva Bendová.


Věříme, že celý den odstartoval nebo posílil vůli v nastolení života, který bude účastnáky bavit a užijí si ho ve vyšší kvalitě. Věříme, že jsme přispěli k zvýšení motivace zařadit do svého života více kroků či jiného pohybu a najít si nutričně výhodné potraviny. Ověřit si to mohou na Indexu zdraví a cílem ho bude vylepšit, a až se zase potkáme 23. října, snad už  naživo v Kongresovém centru City u Arkád. Na základě výborných zkušeností s online přenosem možná nebude chybět i online cvičení pro mimopražské zájemce.

NAPIŠTE,  CO SE VÁM LÍBILO, CO VÁM PŘÍPADNĚ CHYBĚLO, TĚŠÍME SE NA VAŠE REAKCE

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

11. 11. 2020 20:55
Také se podívám dodatečně.
11. 11. 2020 20:29
To je príma, že je k dispozici záznam, taky jsem nestíhala. Ráda se podívám dodatečně. Děkuji!!
11. 11. 2020 18:19
Jsem ráda, že se dá podívat na záznam :-))., bohužel jsem to on-line nestihla :-(.
11. 11. 2020 13:37
Den zdraví se opravdu povedl. Rozhovory jsem sledovala, cvičení online jógy jsem nestihla, ale zacvičila jsem si později s Andy. Nová kniha paní Málkové je již na cestě, už se na ni těším:-) Díky celému Stobu!
11. 11. 2020 08:53
Myslím, že se vám akce velice povedla, děkujeme za ni.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři