TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

ivamal

Získané body

Tento měsíc: 107
Celkem: 5882
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Pohyb v novém roce! Cvičit on-line?

03. 01. 2021

Ať už máte či nemáte v novém roce předsevzetí – platí, že pro podporu zdraví a léčbu desítek nemocí se počítá každý krok navíc, který každý den uděláte. Při pohybu si totiž vyrábíte ve svalech látky zvané myokiny, které potom putují do celého těla a všude nám dělají dobře (od snížení cholesterolu až po dobrou náladu).

Ukazuje se, že se v poslední době až tak nezvýšil energetický příjem, tudíž ze zákona zachování energie plyne, že se na nárůstu obezity musí podílet především nedostatek pohybu.

 

Jak tedy zařadit do života aktivní pohyb – když se naživo organizovaně hýbat nemůžeme?

 

Vyberte si aktivní pohyb, který vás bude bavit nebo aspoň nejméně štvát

  • Všem doporučujeme pohyb venku. Vezměte si hole na nordic walking, běžky, i v zimě lze zkusit v případě teplejšího počasí cyklistiku. Pobývejte co nejvíce venku, světlo přispívá k dobré náladě.
  • Víte o sobě, že vás motivuje cvičení ve skupině? Využijte skupinové lekce online, nabídka je široká.

Cvičení online – ano, či ne?

Kdo má rád cvičení v partě, nahradí mu to alespoň částečně cvičení online v přímém přenosu. Dnes je na internetu různorodá nabídka a různorodá je i jejich kvalita. Jak poznáte, že konkrétní cvičení je vhodné právě pro vás?

  • Preferujte typ lekce, kterou již znáte ze cvičení naživo. Klesají šance, že budete provádět úplně nové cviky (úplně špatně).
  • Hledejte online cvičení, ve kterém jsou pečlivě popisovány jednotlivé cviky, jejich správné provedení, ale i typicky chybná provedení.
  • Vyberte si z lekcí, které vám budou nejvíce vyhovovat – nabijí vás nebo naopak uvolní – vyberte si z nabídky STOBu https://www.stob.cz/cs/cviceni

Předtočená videa nebo živé online cvičení?

Výhodou a současně nevýhodou předtočených videí je možnost pustit si je a zacvičit si kdykoli a kdekoli. To ale také někdy znamená nezacvičit si nikdy a nikde. Živé online cvičení kombinuje výhody cvičení odkudkoli, ale současně je pevně daný termín, což zvyšuje motivaci. A také si před a po cvičení můžete poklábosit a aspoň se pozdravit na dálku. Koho z vás uvidím na cvičení? 

A jak se k tomu stavím já? Po pravdě – i když se mi to nechce moc přiznávat – nikdy jsem necvičila tolik se STOBem, jako nyní online – cvičím cca 3x do týdne a střídám zdravotní, aerobní, salsu, Niu nebo jogu. Ale věřím, že se zase navrátíme do tělocvičen.

Pokud si s námi chcete zacvičit, vyberte si z lekcí zde. Rádi vás uvidíme!

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 01. 2021 08:00
Pobyt venku je tím nejlepším pohybem, a těm co máte problémy s pohybovým aparátem, může pomoci nedělní zdravotní cvičení s Hankou Hejlovou
03. 01. 2021 16:11
Mám potíže s páteří a tak cvičím hlavně to co smím a to hned po ránu, pokud to jde trávím hodně času na zahradě a procházce, to mne vyhovuje nejvíce.
03. 01. 2021 15:18
Cvičení s partou lidí které máme rádi je poháněcí jednotka pro organizmus, to je fakt. Já si zatím musím vystačit s povoleným cvičením od rehabilitačního lékaře, chůzí v rámci možnosti a s plaváním v rámci možností. Doplňuji to aktivitami s vnoučátky, to je někdy až nad možnosti, ale snažím se :-)
03. 01. 2021 13:05
Děkuji za hezký článek. Zatím se mi daří denně jít ven, rotoped mám taky na balkóně. Pohybu ale bylo v roce 2020 přesto o dost míň než jiné roky. Zkusím na tom zapracovat.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři