TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 10. 01. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

janca7

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1456
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133143.84 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

První cyklus bude u konce... a jak dál

14. 03. 2014

Tak jsem tady už skoro tři měsíce.... a je fakt, že jsem sama překvapená: ONO TO OPRAVDU FUNGUJE!
Od 10. 1. 2014 se mi podařilo zhubnout 8,2 kg (9 cm v pase) a zbývají mi tři týdny, ve kterých mám naplánovaný úbytek ještě 1,2 (celkem jsem tedy měla v plánu 9,4 - a vypadá, že to pro mě byl reálný cíl). Nebyla jsem vždycky stoprocentně disciplinovaná (o mých úletech jste se koneckonců tady všichni dozvídali - a moc mi pomohla vaše podpora), ale vždycky jsem se dokázala vrátit zpátky ke správnému stravování. Teprve teď vidím, jak jsem se "cpala" předtím - a to i ve chvílích, kdy jsem si říkala, že vlastně moc nejím a že je opravdu divný, proč nehubnu.
Hodně mi nabourala cyklus nepříjemná viróza, které se vlastně teprve teď zbavuji. A jediný výkyv váhy, byl ten týden po nejhorším období nemoci, kdy jsem si říkala, že zdraví je přednější (.... a paradoxně do sebe ládovala dost poživatin a málo zeleniny, na zeleninu jsem se týden nemohla skoro podívat a jedla ji opravdu jenom "přes moc"). Když mi bylo doporučeno, že na bolest v krku je dobré studené, tak mě sice napadlo, že bych mohla chvilkama cucat led, ale proč, když stejně dobře poslouží vanička smetanové zmrzliny. Pojetí zdravé výživy po nemoci u mě: dort z piškotů, kysané smetany a banánů, který udělala dcera, lahůdkové párky Dulano, sachr dort, čokoládový termix - je fakt, že mezitím jsem se snažila jíst i zdravě, ale úlet to byl!
 V devátém týdnu je na váhovém grafu taky vidět, že se želvička lekla a kousek couvla.


Tak a teď přemýšlím dopředu - jak dál? A prosím vás o radu.
Mám pokračovat ve stejném tempu, když to mám tak pěkně rozjeté a metabolismus nastartovaný? Ráda bych sundala ještě zhruba deset kilo. A nebo mám zmírnit tempo a dát si tříměsíční cyklus s úbytkem třeba 4-5 kg?
Většina z vás už touhle zkušeností prošla a tak se na vás obracím: prosím, poraďte.
Poznámka: za tři týdny přidám do fotogalerie fotku v riflích (viz foto, které nesmí vidět ani vlastní manžel) - už to vypadá o dost líp, ale pořád úplně nedopnu :-)))))
Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 03. 2014 18:27
Jinak všem moc díky za názory, moc mi to pomohlo. a nakonec jsem dospěla k tomu, že si dám další tři měsíce - s trochu nižším cílem. Připadá mi, že když tomu nechám volný průběh a půjdu na udržení váhy, tak .... zkrátka to ještě nemám tak zažité a sama si asi ještě moc nevěřím. Ale fakt moc díky všem :-)
17. 03. 2014 18:23
Vítám tě Janino - jsi pěkná bonzačka:-), bohužel máš ale pravdu.
Oldys: jak naznačuje Janina81 (která mě opravdu dobře zná), já s pohybem mám taky problém. Je fakt, že mě v tom hodně brzdí problém s kolenem, ale stejně... S motivací je to těžké, já věřím na to, že to musí začít v hlavě, dokud tam něco "nepřecvakne", tak to jde těžko. Držím palce, ono se to poddá :-).
17. 03. 2014 11:09
Ted kdyz budete delat novou koupelnu, tak budes mit vic pohybu, za mesic jsme zase u vas (a Krystof ti nedovoli sedet) - a pak treba pridas i ten rotoped na ktery se prasi. :-)
Myslim, ze je celkem jedno, jestli si nastavis delsi hubnouci cyklus s realnym ubytkem (tj. treba 4 kg na tech 12 tydnu) nebo das udrzovaci. Jde o to se nevratit k prasarnam typu studentska pecet na posezeni. A to je hlavne o hlave a jestli ti k tomu pomaha to, ze tady mas nastaveny hubnouci cyklus, tak jen do toho.
Drzme si palce, dneska jsem zapsala prvni jidlo... :-)
16. 03. 2014 15:45
Dobrý den, i já se přidávám s gratulací. Já osobně budu za 14 dní končit tříměsíční cyklus s výsledkem - úbytek 2kg. Jsem z toho trošku víc nešťastá. Před dvěma lety, když jsem tady začínala poprvé jsem za 3 měsíce zhubla 8kg (do dvou let jsem měla bohužel vše zpět a i něco na víc,nehlídala jsem se a velice polevila). Nevím, jak se dále motivovat. Pravda je, že nemám moc pohybu, ale nevím, jak ho zařadit do toho svého celodenního kolotoče. Všem vám přeji mnoho úspěchů :)
15. 03. 2014 15:42
Gratuluji, jde Vám to krásně. Já jsem také za pokračování, ale dala bych si menší cíl, než jste dosáhla v první cyklu. Udržovací cyklus je moc důležitý - někdy dobré zařadit po zhubnutí 10% své původní váhy, někdy až když jsme jakž takž spokojeni se svou novou váhou. Nedoporučuji ale hubnout v kuse až k tomu nejvyššímu cíli, který máte - je dobré si vyzkoušet, jak těžké je si váhu udržet a porom případně pokračovat v hubnutí. Hodně štěstí přeji:-)
15. 03. 2014 13:40
Krásný výsledek,co se týče pokračovat nebo pauza či udržovák to záleží na tom zda sis už zvykla na nový režim nebo potřebuješ stále kontrolu v rámci sebekoučinku.Většina v 2 cyklu zhubne méně,ale už má větší sebekontrolu .Každopádně Ti držím palce ať se hubnutí daří i nadále.
15. 03. 2014 10:00
Nejprve velká gratulace ke krásnému výsledku! Sama se brzy budu rozhodovat jak dál, takže čerpám inspiraci od zkušenějších. Asi budu pokračovat dál v hubnutí, ale budu si nastavovat 4 týdenní cykly. Myslím, že i pro hlavu to bude taktičtější :)
15. 03. 2014 09:41
Ahojky :-) Především gratuluju k velkému úbytku! Občasné hříšky jsou normální a v rozmezí 1-2 dny se absolutně nic nestane. Hlavní je vrátit se hned zpátky na trať, což jsi vždycky dokázala :-) Jestli zařadit udržovák nebo dál hubnout...já bych asi hubla dál. Je důležité zažít ten pocit štíhlosti, protože jak ho zase zažiješ, nebudeš se toho chtít vzdát a váhu si budeš držet už automaticky. Dost lidí, co zhublo, potom přibralo zčásti i proto, že zhubli jen částečně. Pokud by se jim dostalo pocitu štíhlosti, je to už o něčem jiném. Z vlastní zkušenosti :-) Takže já být tebou hubnu normálně dál, ale možná s menšími nároky, menšími cíli, prostě s ohledem na to, že už je to druhý cyklus a nemusí to jít tak rychle.
15. 03. 2014 09:03
Určitě pokračuj dál.Jsi šikulka!!! :o))
15. 03. 2014 08:18
Držím palce Jani, hlavně, kdyby se ti hubnutí zpomalilo, neztrácej hlavu. Nejdůležitější je nic nenabrat zpátky. Jo-jo je největší nepřítel hubnoucích. Zpátky se kila vrací až 85% lidí. Přeju ti at jseš v té skupině 15% , která ta kila odhodí navždy!!!
15. 03. 2014 08:00
Všem opravdu moc děkuji za názory - a vidím, že většina radí: pokračovat. Také jsem na to připravená a pojedu dál. Navíc z toho, co jsem i psala v blogu - myslím, že opravdu nemám vše zafixované (naráží na to i veselínek) a nemám to ještě přesně srovnané v hlavě Opravdu moc díky :-)
15. 03. 2014 01:57
Tak jsem tu otázku taky vznesl. Odpověděla mi elemka , cituji : " Když už se mi podaří ten ranec kil odhodit, musím se snažit váhu si udržet. A to, si myslím, bude daleko náročnější, než zhubnutí. A na první místo dávám pohyb, aby mi přešel do krve, stal se přirozenou součástí mého života."
Píšu to proto, že jsem to prožil. Že na rozdíl od Tebe, jsem vznesl tuto kardinální otázku až pozdě, až poté, co jsem přes léto znovu přibral. Letní blouznění se sezónním ovocem nejrůznějšího druhu. Na další hubnutí to po takovém výkonu NEBYLO, ale kdybych zařadil pohyb a udržovák, nemusel jsem přibrat. Po zvýšených výdejích sportem a nastaveným vyšším příjmem, který by mi nastavil udržovák, jsem mohl být v září stejně těžký, jako v době své největší slávy. A ono ne.
Píšeš: je to pěkně rozjeté a metabolismus je pěkně nastartovaný . Jak jsi na to přišla ? Hlavně mozek se začne bránit. Jak je psáno, psychika nemá ráda velké náhle změny. POZVOLNÉ spíš postupně vstřebá.
15. 03. 2014 01:21
Teď už to půjde asi pomaleji. Podle mě, ale nevnucuju to, teď už vanička smetanové zmrzliny asi k hubnutí nepovede. Podle mých zkušeností z léta, po prvním úspěšném cyklu, jsem měl zařadit udržovací. Zhubnul jsem 9 %. což je podle našich pravidel na udržovák.
Chápu Tvoji otázku, protože jsem měl stejnou. Zoufale jsem nevěděl, co dál.
14. 03. 2014 20:52
Ahoj gratuluji ti k suprovému výsledku.
Než jsem se tu zaregistrovala tak jsem zhubla 6 kg, v prvním cyklus úspěšně bylo dole 12 kg měla jsem nastavené 7200 kJ, hned jsem pokračovala v druhém cyklu ten sem ukončila tento týden , dole je dalších 4 kg a měla jsem nastavené 7600kJ. Někdy jsem se dostala na 8000kJ i občas jsem si zamlsala:-) . Pokračuji ve třetím cyklu a mám nastavené 6900kJ.
Tak uvidím kolik to v červnu bude.:-)
Jestli máš na to chuť tak se klidně pust do dalšího cyklu.:-)
14. 03. 2014 18:48
Já jsem si po prvním úspěšnem hubnoucím cyklu dala jeden cyklus udržovací a byla to chyba. Už nikdy jsem se nedostala do té správné nálady abych dál hubla. Měla jsem tehdy hned pokračovat dál.
14. 03. 2014 18:44
Vypadá to moc dobř a myslím,že jsi na dobré cestě dát hned dolů i ostatní kg,co tě zatěžují.Určitě by jsem pokračovala a klidně by jsem si nastavila i těch 10 kg.Jsi rozběhlá,tak bych určitě nepauzovala.Možná že želvička sama zvolní,ale proč jí upírat to tempo které má nastavené? Já jsem začínala nejprve na 12 kg a pak jsem laťku neustále posunovala až jsem ji nastavila na 58 kg na 161 cm.Chybí mi ještě 3 kg,které asi nedám,protože moje želva už je hodně pomalá po skoro roce tady jen s malou pauzou na vánoce :-),ale i tak to nevzdávám.Takže ti přeji želvu s bezvadnou vytrvalostí a už se těším na srovnávací foto :-).
14. 03. 2014 18:31
Když to jde, tak pokračuj. Kdyby se váha na delší dobu zastavila, dej si udržovací režim aby si tělo zvyklo a pak budeš pokračovat. Držím ti palce, máš parádní výsledky. Gratuluji. :-))
14. 03. 2014 18:28
Ahoj:)gratuluji ke krasnym vysledkum a drzim palce at Ti to jde dal podle Tvych predstav :)jela bych dal hubnouci cyklus pokud to jde a chces :)
14. 03. 2014 16:55
Moooc gratuluji. Já bych se hubnutí dál nebála. Když se ti zpomalý, tak bude pomalejší. Vždyt o nic nejde. Času máš dost.
14. 03. 2014 11:07
super výsledky :-) moc gratuluju. Jeď dál dokud máš motivaci
14. 03. 2014 11:03
super úbytek a pokud to jde tak bych jela dál, třeba né na 12týdnů, ale kratší cyklus a uvidíš jak to půjde. Držím palce at to jde jako doposud, ale bez virozy ;)
14. 03. 2014 10:54
jeď dál až se váha přestane hýbat dáš si odpočinek mimochodem gratuluji k výsledkům
14. 03. 2014 10:49
Já bych dala další hubnoucí, dokud to jde a máš motivaci - mně po udržováku dělalo velký problém znovu snížit příjem a hubnout dál /hlava říkala, že vždyť už jsem přeci dost zhubla a tak hrozné to už není - no tak si dneska ještě dám - a zítra zas - a takhle to trvalo rok a začla jsem i plíživě přibírat- od úspěšného hubnucího cyklu mi trvalo vlastně dva roky, než jsem se znovu zmobilizovala a dala se do toho....Zatím ti to jde úžasně :-D
14. 03. 2014 10:28
Ahoj,přidávám se ke gratulaci,máš krásně našlápnuto! Je jaro a to je nejlepší období na pokračování v hubnutí!jestli máš zájem,koukni na můj blog ,,hubnutí se Stobem 65-70kg" tam je moje zkušenost podrobně vypsaná.
14. 03. 2014 10:23
Moje zkusenost, shodila jsem po prvním cyklu 8 kg. Potom jsem si dala udrzovák, povolila, dále prisla nemoc v rodine, starosti a stres a vykaslala jsem se na to úplne. Shozená kila jsou zpátky a zacínám znovu a znovu. Takze být tebou , jela bych dál. Mozná uz ten úbytek váhy nebude takový jako v prvním cyklu, ale musí se vydrzet a váha se pak opet pohne. Drzím ti palce at nedopadnes jako já. Ale nikdy není pozde a já to nevzdávám:-))
14. 03. 2014 10:19
Ahoj, gratuluji. Z vlastní zkušenosti radím, nezmírňuj, jeď dál, dokud to jde. Až to nepůjde, zmírni. ;-)
14. 03. 2014 10:17
V prvé řadě ti gratuluji ke krásnému výsledku. A za sebe bych ti radila jet dál. Já jsem po shozených 13kg usnula na vavřínech a postupně se mi to vrací a začínám znova a znova a každý další začátek je těžší a těžší, takže teď už bych taky jela dokud to jde, ono to hubnutí se po čase zpomalí samo ...
14. 03. 2014 10:15
Ahoj, moje zkušenost je taková - v prvním cyklu jsem hubla rychleji, ale ve druhém se pořád úbytky na těch 0,5 kg drží. Pro mě by bylo hodně psychicky náročené si zase navýšit jídlo při udržovacím cyklu a pak zase jít na hubnoucí a zvykat si. Proto to neřeším a budu hubnout dokud nedosáhnu svého cíle, leda že by se to nějak extrémně zaseklo, to bycho to možná přehodnotila. Mimochodem, mám 19 kg dole:-) už jsem na BMI 26...
14. 03. 2014 10:04
Ahoj Jani, taky jsem po 1. cyklu dala dolů 9 kg a bláhově jsem si nastavila další s tím, že půjde dolů ještě 7 kg, bohužel se váha zasekla a ubyly jen 2 kila. možná je to tím, že bylo přes zimu měně pohybu, nevím, ale hodně holek tady psalo, že postupně to půjde pomaleji. Taky jsem trochu hřešila a nedodržovala 100% semaforky.
Myslím, že jsem to špatně odhadla a měla si nastavit spíše udržovací a pak zas hubnoucí. Takže těžko radit, zkus pauzu nějaký týden a pak zas hubnutí. Držím palce. Jooa velká gratulace k úbytku, jsi šikula!!
14. 03. 2014 10:04
Ahoj, zde je doporučeno po shození 10% své původní váhy nastavit udržování váhy. Ale
osobně jsem po svém prvním cyklu na tom byla podobně ... dobře nastartované a rozjeté hubnutí-bylo mi líto přejít na udržovák, tak jsem se taky zeptala .... odpověď zkušených byla taková, že pokud nemám žádné problémy, hubnutí se daří a mám chuť i motivaci ještě dál hubnout, je možné zařadit ještě jeden hubnoucí cyklus - pak už bych měla zařadit udržovací .... takže jsem hubla celkem dva 12 týdenní cykly, a od té doby udržuji

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři