TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 07. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

janulka77

Původní Sebekoučink

55 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 5.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1013
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

janulka77

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

NEHUBNU AŤ DĚLÁM CO DĚLÁM :(

12. 04. 2016

Zdravím všechny, po několika letech se sem opět vracím. Bohužel jsem se za posledních pár let vykrmila do závratných výšin nebudu se vymlouvat na rodinné důvody apod. Prostě se to stát nemělo, ale stalo se. Teď už jsem ve fázi, kdy jsem přesvědčená, že už jinak než zdravě jíst nechci. Už je to skoro 3měsíce, co jsem kompletně překopala stravu, pozvolna se začínám hýbat, ale váha ne a ne klesat :( Je to dost frustrující, protože jsem zhubla 2kila a dva měsíce nedokážu dát dolu ani gram :(( Přidala jsem na pohybu, ale mám sedavé zaměstnání a mám pocit, že prostě kila se mě budou držet dál. Je pravda, že jsem nejspíš lehce zformovala postavu, v pase mám cca 5cm dole, ale jinak si připadám pořád jako tlouštík :( Přemýšlím, jak nastartovat metabolismus, aby začal spalovat a šlo to, tak jako kdysi, když jsem začínala. To nebyl problém a hubla jsem cca 1kg za týden, ale je fakt, že člověk stárne a holt jsem to neměla nechat zajít až tak daleko :( Ještě mě napadlo zajít k doktorce, zda třeba štítná žláza funguje jak má. Prosím nemáte někdo zkušenost, proč to nejde  ? Potřebuji povzbudit. Nevzdám to, to nehrozí. Ale prostě už tu váhu nenávidím a bojím se tam stoupnout.

Předem děkuji za jakoukoliv reakci.

S přáním hezkého dne, Jana D. :)

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

13. 04. 2016 17:32
Jani, promiň, přidala jsem jednu nulu a jsem moc ráda, že se nechceš utopit, ale jen se napít.:-) Je dobře, že máš dost pohybu a tak se můžeš i víc najíst. Správně píšeš, pro zdraví a radost - to by měl být hlavní cíl, proč redukujeme kilečka. A je lepší začít dříve, než to nechat do závratných hodnot - tak držím palečky a pij tolik, abys neměla žízeň, jez tolik, abys byla syta a hýbej se tolik, abys byla příjemně unavená a zároveň spokojená. :-)
13. 04. 2016 16:42
2 l vody denně stačí, 20 l by bylo už docela nebezpečné (počítám na 100kg, aby se to dobře zaokrouhlovalo). Víte, že i vodou se můžete otrávit? Záleží na množství. Při intoxikaci vodou se naředí krevní plazma, ale protože existují mechanismy, udržující vnitřní prostředí stálé, voda se začne přesouvat do buněk, Bu\'nky začnou praskat a odumírat, nejzávažnějším poškozením je otok mozku. Příznaky korespondují s příznaky mnohých jiných otrav: nevolnost, zvracení, závratě, křeče, únava, letargie, zmatenost, ztráta vědomí až kóma, zvýšení krevního tlaku, polyurie (až nekolik l moči za hodinu) Neléčená otrava může končit až smrtí, takže hubnoucí kolegoyně a kolegové, všeho s mírou!
13. 04. 2016 16:40
Díky všem, hlavně Hance :) ačkoliv ta voda mě též zarazila, počítám, že v tom bych se asi maličko utopila :) Pohybu mám podle mě dost, hýbu se 5x do týdne. Je fakt, že možná jím míň než bych měla a tělo asi dostalo po té nezdravé stravě šok :) A ano, je hlavně potřeba to dělat ne jen pro váhu, ale hlavně pro zdraví a radost, že. Vím, že vydržím, s tím problem nemám. Jen jsem potřebovala krapet povzbudit. Takže jestě jednou díky všem !
13. 04. 2016 13:27
Jak říkají děvčata, přidej si výživovou poradkyni, aby Ti zkontrolovala jídelníček. A zřejmě máš pohybu ještě málo.
13. 04. 2016 12:18
Hanka má pravdu, až na tu vodu.... 200ml/kg je trochu moc, asi tak desetkrát. ;-)
13. 04. 2016 11:50
Mám přesně to samé. Jak nedržím 100 %, tak se nic nehýbe. Jen ti mohu napsat co funguje na mě. Dodržovat jídelníček podle sebekoučinku, ale hlavně pohyb. Abych šla dolů musím opravdu cíleně téměř každý den cvičit. Taky jsem do jídelníčku zařadila pálivější jídla:-) Určitě není od věci zajít za dr. jestli vše funguje jak má. Hlavně držet dál, ono se to pohne. Hlavně se nestresovat váhou, mít čistou hlavu a dělat to pro radost:-)
13. 04. 2016 09:38
Také myslím, že Hanka už vše napsala. A 5 cm dole je skvělý výsledek. Hlavně vydrž. Ono to půjde. Jen to musíš vychytat. Držím palce!
13. 04. 2016 09:01
Já tomu říkám "fujkila" a kopu je za dveře jak to jen jde.Teď vážně,5 cm je bezva práce a moc Ti fandím.
13. 04. 2016 05:20
Myslím, že Hanka Ti to napsala dobře...nepřepínej na úsporný režim, dělej veškeré změny pomalu...tělo se asi brání změnám, jak může...a to že jsi zhubla 5 cm v pase, je super..to jsi dala dolů tuk...držím palce :-) :-) :-)
13. 04. 2016 05:00
Jani, možná, že to, že jsi "kompletně překopala svůj jídelníček" způsobilo, že jsi tělo vystrašila a to se začalo bránit. Zkus si ještě jednou sednout, vzít do ruky tužku a zapsat si, kde asi děláš chyby. Nejprve si uvědom pravidelnost - 5x denně - dále velice důležitý pitný režim, alespoň 200 ml na každý kg své hmotnosti - pokus se pít jen čistou vodu, maximálně s pár kapkami citrónu - za sebe bych doporučila nyní kopřivový čaj z mladých bylin bez cukru po dobu 3 týdnů - zařaď do každého jídla nějakou bílkovinu - malinko omez sacharidy a přidej více zeleniny. Tolik jídelníček a pohyb? Začni pozvolna - nepřepal začátek, pomalinku přidávej a vyber si takový, který tě bude těšit. A závěrem, cm je ten nejlepší ukazatel hubnutí - a pak měj se ráda a dej si reálný cíl - 10 kg za rok, nebolí to, nestresuje to. Kilečka, která máš navíc si rozděl třeba na tři roky - nechtěj vše najednou, ale pomalinku a trvale. Nejdůležitější je uvědomit si dosavadní chyby a ty POSTUPNĚ odbourávat, nic naráz a překotně, to je cesta do pekla. :-) Držím palečky a přeji, aby ti nejen odhodlání, ale především pevnou vůli. :-)
12. 04. 2016 22:26
Holky, děkuju všem. Začnu si vše pořádně psát a uvidíme... pohybu mám dost, tak snad se to pohne. Ještě jednou díky za podporu :)
12. 04. 2016 20:40
Možná, že jsi přepla tělo na úsporný program. Pokud hladovíš, tělo nespaluje ale ukládá. A to může být ten zakopaný pes. Podívej se na jídelníček ještě s někým ...
12. 04. 2016 19:55
5 cm v pase je důkaz, že hubneš jenom tuk a neztrácíš při tom drahocennou svalovou hmotu, pokud nejíš maličko a metabolismus nezpomaluješ, mělo by být vše OK. důležité je hýbat se s rozumem, abys efektivně spalovala. Nastavila jsi si 10 kg úbytek, je možné, že ti proto STOB trochu víc přiškrtil příjem. Radila bych revizi plánu!
12. 04. 2016 13:48
Zapiš si do sebekoučinku výživovou poradkyni, ať se Ti podívá na jídelníček. A určitě se řiď podle sebekoučinku, pokud opravdu zapíšeš všechny hříchy, sama uvidíš rezervy. POdle mě se dá zhubnout jen když člověk zapisuje jídlo tak postivě, jak to jde, jinak okamžitě uletí.
Ale -5 cm v pase je docela dobrý výsledek, možná jsi nějaký tuk prohodila za svaly. Spočítej si BMR a nechoď pod něj, jinak tělo syslí všechno, co dostane. A jinak držím moc a moc palce, aby se váha pohnula, kam chceš. Určitě to půjde.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři