TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 06. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

nada

Sebekoučink

Zahájení: 20.04.2024
Ukončení: 18.05.2024
Cíl: Žít zdravě

50% Držím!
- +

Zaplacený cyklus je přístupný do 20. 5. 2024

Získané body

Tento měsíc: 242
Celkem: 28457
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133156.14 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Mám dilema – a pomohl by váš názor na blogy

06. 02. 2020

V novém designu se zobrazí jen pár blogů a další se musí načítat, což jde na některých počítačích pomalu. Vymyslet a napsat blog je někdy pracné a pisatel blogu čeká na komentář, případně na radu a těší se i z pochvaly. Brzy ale nastane situace, že jeho blog se odsune do ztracena a komentářů se nedočká, protože některé uživatelky vytvoří blogy ve formě tabulky a denně je aktualizují a upřednostňují a tím odsunou ostatní blogy do pozadí. A navíc blogy označí jen pro přátele, kterých jsou třeba jen desítky,  v poměru k počtu členů stobklubu. Přitom někdy stačí doplňovat tabulku „Můj pohyb“ místo denně aktualizovaného blogu, nebo blog aktualizovat jen měsíčně a uvolnit ho k přečtení všem, když se většinou jedná o pohyb a není co tajit.

Naďa

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 02. 2020 10:05
Ve volbě BLOGY nefunguje Hledat. Jestli dojde k opravě, navrhuji rozšířit hledání současně na:

Podle přístupu k blogu:
X všichni
X přátelé
X nikdo

Podle názvu blogu (nefunguje a hledá zadaný výraz i v textu blogu - stará chyba)

Podle autora blogu (nefunguje, zadám-li název autora v současném poli hledání)

HLEDAT

Poznámka: Tímto řeším hlavně nováčky, potenciální uživatele Sebekoučinku. Přátelé si detaily mohou vyhledat na MOJE STRÁNKA přátel.
Za každou změnu musí STOB zaplatit.
09. 02. 2020 15:30
No, Naďo, ono to s tím dáváním oprávnění tabulkových každodenně aktualizovaných blogů "pro nikoho" není tak jednoduché. Pokud ho člověk píše opravdu jen a jen pro svou evidenci.
Jenže nyní na Stobklubu xistuje několik aktivit "kolektivních", kdy si účastníci nejen evidují své aktivity a pokroky, ale takési je vzájemně porovnávají, vlastně si jdou příkladem, chválí se za dobré výkony a pokroky, povzbuzují se, když se nedaří... Typickým příkladem je Coumbina loňská pouť do Santiaga, Madridaččina plavba přes Kanál, Prkno, letos to je cesta kolem hranic naší republiky, plavecký maratón... Ráda jsem si četla a čtu ty "putovací" blogy od Máši a Jiřinky (shodou okolností obě s přídomkem 55), protože jsem v nich našla zajímavé informace o místech, kudy právě procházejí. A ty každodenní činnosti mohou být i inspirativní - jen díky Stánině blogu, kde psala den po dni, jak uklidila polici, jeden, druhý, třetí šuplík v komodě v ložnici, jsem se i já dokopala k úklidu svého šatníku (když to dokázala ono a ukázala, že po troškách to jde :-) A nesmím pominout i Pejsčin deníček s jejími žertovnými vložkami.

Ale ano - nezobrazovat blogy "pro nikoho" v seznamu blogů, to je správná myšlenka. Přidávám k tomu - nezobrazovat ani info o aktualizaci takového blogu na zdi.

A pořád se vracím k tomu svému ideálu - umožnit zobrazení blogů ne podle data aktualizace, ale podle data založení. Myslím, že by silně pomohlo, kdyby to řídící datum prvotního řazení bylo práve datum vzniku, ne aktualizace, i kdyby nebyla možnost výběru. Vždyť datum vzniku, ne pouze datum aktualizace, má u sebe v počítači uložen snad každý soubor, ne? No, a úplně ideálně by byla možnost výběru řazení i podle data posledního komentáře.

Jenže - a ať se na mě nikdo nezlobí, ale připadá mi, že více než měsíc je už dost dlouho na to, aby byly opraveny základní chyby ve funcionalitách, které v předchozích stránkách před Vánoci normálně fungovaly - já už ztrácím naději na to, že se něco pohne k lepšímu. Protože ani na dotazy v Technické podpoře, kdy se předpokládá, že by to mohlo být opraveno (a prosím - nejsou to dotazy moje), nikdo kompetentní nereaguje. Všude jsme se jen dočítali, jak budou nové stránky úžasné, a po jejich zavedení o tom, jak se chyby opraví a jak se bude funkcionlita rozšiřovat a zlepšovat... Tak jediné pozitivum, které vidím já, je oprava toho zasekávání se diskusí při velkém množství komentářů (a hlodá ve mně určitý červíček pochybností, jak to s tím bude dál, protože pozoruju, že nahrávání stránek je znatelně pomalejší než před měsícem (ano, vteřina nebo tři vteřiny z uživatelského hlediska nic neznamenají, ale netuším, co se v budoucnu vyklube z těch tří vteřin, až se databáze bude čím dál víc zaplňovat) a pak zřejmě nadesignování stránek i pro mobily a tablety, i když to já moc nevyužiju.

No, ksždopádně přeju hodně zdaru a za STOB krásnější, fungující a user friendly! :-)

09. 02. 2020 09:29
Informace pro Hanku Málkovou a programátora:
Nezobrazovat v seznamu blogy s označením "nikdo" by pomohlo.
Jinak by pochopení pisatelů tabulkových blogů k současné situaci bylo zbytečné - díky za první vlaštovku).

07. 02. 2020 18:05
Jestli všichni zaktualizují své blogy od roku 2011, to se přátelé potěší a nikdo už nic nenajde...
07. 02. 2020 17:35
Arabela.... Hmm, dobré vědět. To si ti novackove počtou :-(,to budou mít radost. :-((...není nad virtuální přátelství.... Je to smutné.
07. 02. 2020 13:29
Naďo, přiznám se, ze Macatici jsem na tebe poslala já:-), my o stránkách hodně rokovaly, kdo jiný by si měl v téhle věci porozumět lépe než dva ajtaci:-) mi už nějak dochazela slovní zásoba, přitom bych hrozně moc chtela nějak pomoct.

Opravdu je problem pro někoho noveho přijít a zapojit se. Když není s někým přítel, není kam psát. Přitom si stačí založit nějaký blog otevřeny pro všechny a lidi se slezou s komentáři. Jenže ten nováček to většinou neví a jen marne čeká na odezvu.
My co jsme tady a setkáváme se, jsme většinou vděčni za to, ze jsme se tu našli ale pro nováčky to asi fakt bude obtížné.
07. 02. 2020 13:20
nada? Jo, toho "oka" za názvem v seznamu blogů jsem si všimla, i když jak pravíš, ten text za ním by mohl být kapku výraznější (stejně jako množství jiných textů).
Mně ale šlo o oznámení na zdi. Je například hláška typu, že Můj_přítel přidal komentář k Nějakému_blogu. Rozkliknu odkaz na Nějaký_blog a zjistím, že nemám oprávnění ho číst (tedy Můj přítel je v přátelích autora Nějakého_blogu, ale já nikoli). Proto bych uvítala, aby i na zdi byl za názvem blogu/fotogalerie nějaký symbol, pro koho je otevřený, i když samozřejmě bez znalosti autora i tak nemám jistotu, jestli ho otevřu.
Ale máš naprostou pravdu v tom, že nováček to má na stránkách dost těžké.
"Mravenec" prý má ode mě STOB z první ruky - a pozdravuje :-)
07. 02. 2020 12:44
Ke komentáři Macatice:
Ahoj Jiřko, kdo jiný by uměl dát kvalifikovaný rozbor jako ty a přidat další nápady (snad jen tvůj Antonín, kterého tu postrádám). Přečetla jsem ho poctivě a přidávám můj názor.
Na volbě MOJE STRÁNKA jsem se kdysi podílela zadáním a znám ho (asi na rozdíl od nového programátora, který v něm nasekal tolik chyb a dosud neopravil). Nebylo zrovna jednoduché. Jinak jsou aktivity řešeny pro běžného uživatele a jinak pro uživatele s rozšířenými pravomocemi.
Nový design byl pro mě překvapením jako pro ostatní, zúčastnila jsem se až testování a nadšená nejsem.
K BLOGŮM:
Varianta "všichni" by měla být „všichni registrovaní ve stobklubu“, ne celý internetový svět. Připomínkovala jsem to už dávno a někteří uživatelé taky. Jestli je to programátorsky řešitelné, by musela říct programátorská firma.

Co by se ti líbilo a je to tam, jen pro tebe míň viditelné, je vedle názvu blogu varianta označení všichni-přátelé-nikdo.

Co by se líbilo mně, aby se na stránku vešly víc než jen dva roztažené blogy.

K dalším návrhům tvým i mým:
Blogy bych se už víc nezabývala. Většinou si několik uživatelek aktualizuje denně své tabulky pro přátele a je u nich jen pár komentářů.
Jestli se uchovávají všechny verze blogu nevím a u tabulkových blogů to není třeba. MŮJ BLOG je viditelný taky jen v aktuální verzi.
Snažila jsem se zpříjemnit blogy nováčkům, kteří nemají žádné přátele. Asi je to z mojí strany nostalgie. Dřív byly blogy o něčem jiném, víc ze života a víc rad a komentářů... Teď se takových najde jen poskrovnu a brzy zmizí z přehledu, pokud se nedostanou mezi nejlepší.

06. 02. 2020 22:00
Tak jsem se sem přihrnula i já.
Vysvětlení k tomu "mazání na zdi" (hlavně pro Naďu):
Někdo sleduje novinky na záložce "Diskuze a blogy". Myslím, že to jsou hlavně lidé, chodící sem jednou za čas.
Kdo sleduje novinky každodenně, sleduje spíše svou zeď, kde jsou veškeré aktivity jeho přátel plus aktivita "spolupracovníků" STOBu (tim, ktečí mají za profilovkou bějakou tu ikonku STOB, výživový talíř, správcovské nářadí...) a jakákoliv aktivita týkající se jeho blogů/fotogalerií (tedy když k nim kdokoli, nejen přátelé) přidá komentář.komentář). Ve staré verzi šla jakákoliv "vlastní" aktivita ze zdi snazat ši okomentovat - tedy smazat info o tom,m že jsem aktualizovala nějaký blog a podobně. Zeď se tím mazáním zbytečných informací stávala trochu přehlednější.

A teď k vlastním blogům. Proti denním tabulkám nic nemám, i když já sama je nejsem sto pravidelně udržovat. Vzhledem k tomu, že já se tu vyskytuju prakticky denně (nebo až donedávna vyskytovala), věděla jsem, který blog je "denní tabulkovač", a ignorovala jsem ho (resp pohlédla na něj jen jednou za čas, spíše na komentáře.
Blogy jen pro přátele naprosto chápu - k veřejným blogům se může dostat opravdu kdokoli. Nejde o to, že by se k nim dostal někdo ze STOBu, byť ho nemám mezi přáteli. Opravdu kdejaký čičmunda zvenčí, když se mu ten blog vygooglí. (Ano, už jsem se takhle dostala sama ke svým vlastním blogům, když jsem hledala informace o něčem (například řecké reálie, české památky UNESCO, o nichž jsem psala ve svých reportážích ze Šlápot, ba dokonce mi nějaký můj žvást Google nabídl, když jedno z klíčových vyhledávaných slov bylo "lemur". Holt naší oblíbené poloopice Sifaky je STOB plný :- ) Když je blog jen pro přátele, sice se vygooglí, ale zvenší se nedá jeho obsah rozkliknout - nemáte opravnění k tomuto příspěvku či něco podobného.

Teď, co by se líbilo mně - za názvem blogu zobrazovat uikonku v závislosti na nastavení blogu - pro přátele, pro nikoho. U veřejného blogu žádná ikona. Nevím, jak průchozí by to bylo.

A co se týče data - zatím se blogy evidují a řadí podle data poslední aktualizace. A to i v mém vlastním seznamu blogů. Já bych přitom daleko raději byla, kdyby se mi řadily podle data založení (a přiznám se, nezřídka jsem našla ve svém blogu chybu, překlep... - ale bála jsem se ho opravit, právě kvůli tomu, že by se mi blog zařadil s novým datem na naprosto nelogické místo v čase.
A myslím, že požadavek na to, aby se různé věci daly třídit ne jen podle výchozího řazení daného systémem, ale uživatelsky - uživatel by zvolil "podle data aktualizace", "podle data vzniku", podle "abecedy", podle nejlépe hodnoceného", "Podle data posledního komentáře" (užitečné hlavně pro diskusní témata, ostatně ne všechny uvedené možnosti jsou vhodné pro všechny tyopy informací - blogy, fotogalerier, diskuze, recepty...).
Dost jsem si slibovala od nových stránek - bohužel, připadá mi, že funkčeně se změnily jen minimálně, změnil se jen design, jediné, co se vyřešilo, je našítání příspěvků do diskuzních témat, teď už se nám nezasekávají.

A poslední názor - na to, jak nějakž uživatel bude měnit stav blogu-tabulky na "Nikdo", po měsíci na "Pro přátele", za pár dnů zase přenastavovat...
Ehm, ehm... Naďo, kolik lidí, když o Vánocích po nasazení nových stránek přestal fungovat starý Sebekoučink, šlo na Technickou podporu ohlásit "Nefunguje sebekoučink", si přečetlo pár předchozích hlášení v podpoře o tomto problému? Pravda, počet těch inteligentních, kteří tak učinili a moudře usoudili, že psát po sto prvé tu samou větu, ničemu nepomůžou, nezjistíme, ale ty, kteří to psali bez ohledu na to, že několikrát tam bylo psané, co a jak se děje a co a jak dělat, si spočti sama. Myslím, že sis jich užila dost.
A myslíš, že nějaký BFU (ehm, v české mutaci, kde F=Franta :-) bude ětudovat nějaké doporučení, jak nastavovat blogy a tak podobně, když jemu všechno funguje?

Jak složité by bylo přidání toho uživatelského výběru "Podle data aktualizace/podle data založení" do seznamu blgů, diskuzí a pod? U receptů myslím něco podobného je. Snad se nemýlím - recepty moc nesleduju.

Díky za trpělivost s tímhkle grafomanským příspěvkem. A hodně zdaru. Jsem ráda, že pořád máš elán :-) Ať ti vydrží!
06. 02. 2020 17:59
Momentálně si žádný takový blog nevedu, ale třeba v době, kdy jsem přestala zapisovat do sebekoučinku, tak jsem si denní tabulku vedla - a právě veřejná kontrola byla pro mne pomocnou motivací, abych to moc nepřeháněla s čokoládou (vlastně jsem takovou tabulku používala jako přechodnou náhradu za semaforky) ... myslím si, že v tomto případě vést tabulku uzavřenou pro všechny by nemělo smysl ...
Jinak na PC nemám problém s načítáním blogů do minulosti, na tabletu je to horší - takže pokud nejsem na PC, na STOB téměř nechodím (týká se to i hlavní stránky - jsou vidět jen 3 příspěvky a další se načítají hooodně dlouho)
06. 02. 2020 16:00
Nado, jen v rychlosti z mobilu. Mám tušení, že "jednou za čas" si každý představuje jinak a že tam to není schudne. Myslím že ta finta motivace je v tom, že je to možné každodenně ale ne každého stobaka všechno zaujme. Momentálně je možnost volby ve čtení i v psaní. Spíš myslím že by se to mělo nějak viditelně odlišit, jestli mi rozumíš.
06. 02. 2020 15:51
Víc hlav, víc nápadů. Přivedly jste mě na nápad, který by mohl být programátorsky jednoduchý a finančně snesitelný. Záleží na Hance Málkové, jestli s ním bude souhlasit a jestli zadá tuto úpravu programátorům.
Denní tabulkové blogy by pisatel označil "nikdo" a nebyly by zobrazovány ani na záložce DISKUZE A BLOGY ani na záložce MOJE STRÁNKA. Jednou za čas by pisatel blogu provedl úpravu na "přátelé" nebo "všichni", blog by se zobrazil a mohly by se k němu psát komentáře. Při další úpravě by ji vrátil zase na "nikdo".
Jen jsem neporozuměla funkci smazat zápis na zdi, týkající se blogů. Tím by se asi nesmazal na záložce DISKUZE A BLOGY.
Já osobně si tabulkové blogy zapisuji v Excelu do složky Moje hubnutí a výjimečně je přenesu do blogu.
06. 02. 2020 14:44
I já jsem duše tabulková. Vidím to stejně jako děvčata přede mnou. A mám potřebu (proto si ty tabulky taky vedu) vidět kolik a kdy jsem zvládla či nezvládla pohybu. Je to taková moje berlička, která pomáhá......
06. 02. 2020 13:51
Já jsem také z tabulkovaček, mám ráda ve věcech systém a mé tabulky jsou nejen o pohybu. Rozumím o co jde a nerada bych znepřehledňovala databázi blogů. Stejně jako Ajanka bych viděla řešení v obnovení funkce smazat zápis na zdi a nechat do svých tabulek přátele jednou za čas. Dokud tato možnost byla, taktéž jsem ji využívala.
06. 02. 2020 12:57
Mám stejný názor na blogy jen pro přátele, tak jako Eva. Taky nevím, zda je to technicky možné zda by už při zakládání blogů byla možnost výběru mezi blogem ke čtení s nějakými informacemi nebo jen blogem obsahujícím tabulku s údaji, která se průběžně aktualizuje.
06. 02. 2020 11:24
Ideální by bylo, kdyby se tabulky a blogy určené jen pro přátele zobrazovali na zdi jen přátelům, to ale asi není technicky možné. Je dobré, že se vymazala ta počítadla pohybu a lze od nového roku začít znovu od nuly. Jen je škoda, že se nelze podívat zpětně, které dny jsou a které nejsou zapsané.
06. 02. 2020 08:45
Před vánocemi, než se stránky upravovali, byla možnost tuto úpravu ze zdi smazat....,tuto funkci právě pro takové blogy jsem třeba já osobně využívala......možná by stačilo, kdyby se tato funkce obnovila a uživatelky tabulkování to využívaly.....
Tohle tlačítko jsem hledala i na stolním PC, ale není tam..... Já využívám převážně mobilní zařízení a tady to vše vypadá trochu jinak, tak třeba jsem tuto funkci přehlédla....

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři