TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 26. 07. 2019

Jak si nahrát profilovou fotku?

paulita29

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 29. 7. 2019. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 28
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

paulita29

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Nováček

26. 07. 2019

Jak vlastně začít? Moje maminka díky Stob clubu zhubla před pár lety úctihodných 15 kg. Záviděla jsem jí to. Ale styděla jsem se za svoje kila. Během dospívání jsem přibrala, a díky psychickým problemům jsem se uzavřela do sebe. Čas trávila sama doma u televize s jídlem. Nedókázala jsem ničemu odolat. Jídlo se stalo mojí útěchou. Myslela jsem si, že jsem prostě jenom rozežraná. Před rokem jsem narazila na pár článků ohledně Záchvatovitého přejídání. A došlo mi , že tady je zakopaný pes. Snažila jsem se tehdy zdravě stravovat. Jelikož můj o 20 let starší partner mě na moji váhu upozornil a přestala jsem se mu líbit jako žena, propadla jsem do deprese a strachu. A dělala jsem přesný opak, nejedla skoro vůbec a jelikož se to dlouho nedá zvládat, začla jsem se přejídat, až nakonec mě navštívila během léta Bulimie. Hladovku střídali záchvaty přejídání a následné zvracení. Ano stydím se za to. Ale zvládla jsem ji překonat. Uvědomila jsem si, že se musím naučit jednu důležitou věc, mít ráda sama sebe a vykašlat se na věty typu ty jsi přibrala. Pokud mě jako ženu odmítal když jsem přibrala pár kilo jaké by to bylo v těhotenství? Cesta za tím mít se ráda byla těžká, navíc když jsem zjistila mezitím partnerovu nevěru během 3 let několikrát a pokaždé s jinou, došlo mi že problém má on a ne já. Dnes jsem připravená jít do boje s kily ale zdravým způsobem. Budu ráda za jakékoliv rady

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 07. 2019 16:01
Držím Ti palečky,je to cesta na dlouhou trať,ale první a důležitý krok máš za sebou a uvidíš,že to zvládneš.A bude-li Ti těžko,stačí se svěřit a stejně tak podělit o radost,byť by byla jen malinká.
30. 07. 2019 12:50
Zlatíčko, ty to dáš a my Ti pomůžeme....tím,že Tě podržíme :)
30. 07. 2019 12:44
Všechno už tady bylo řečeno a já se pod to můžu jen podepsat. Drž se zdejší party a uvidíš, že sdělená radost je opravdu dvojnásobná radost a sdělená starost tady dokáže i zmizet. Držím Ti moc palce, určitě to dokážeš.
30. 07. 2019 04:33
S poruchami příjmu stravování, nebo jak se tomu odborně říká, nemám osobní zkušenosti, ale to, že sis vůbec uvědomila, v čem je zakopaný pes a jak nastoupit na správnou cestu, je velice důležitý krok.
Já k holkám doplním ještě jednbu radu, nebo spíš dvě. Sebekoučink je bezva, ale bnezoufej, jestli se výsledek nedostaví hned. Pokud jsi už diety držela, snažila ses zhubnout, sřádala různá období hladovění, tak organismus reaguje se zpožděním, nejprve si musí zvyknout na to, že nenastává další hladomor, další výkyv tím či oním směrem, ale přiměřený, stabilní a pravidelný příjem. Může to trvat i měsíc a půl, než začneš ubývat na váze. Vytrvej a nenech se zdeptat.
Druhá věc je - případný ojedinělý výstřelek ve stravivání není žádná tragedie, když se to stane, neznamená to, že je se vším konec, že se na to můžeš vykašlat, že to nedokážeš. Uršitě tu narazíš na Mášu a její heslo "zpátky na značky!. Takže když se ti něco takového stane, co nejdřív najeď do správných kolejí a opět - ytrvej a nenech se zdeptat.
Dokázala zhubnout tvoje máma, dokážeš to taky! A jak píše Jiřinka - svět a život není jen o kilech, ale především o radosti ze života. Deprese skutečně nejsou dobrým průvodce, tak je moc dobře, žes jim ukázala dveře.
Přeju hodně zdaru a držím palce!
30. 07. 2019 00:15
Paulito, přečti si můj příběh a je to příběh který pokračuje . Za pár měsíců mi bude 64 let a také jsem musela vystrčit hlavu z krunýře smutku a beznaděje. Pomohla mi zdejší komunita která mne přesvědčila o tom, že nejsem šedá tlustá myš ale člověk, se kterým stojí za to se přátelit. Pokud budeš chtít, zkus třeba Šlápoty. A mezi námi děvčaty. Po deseti letech vdovství si mne díky tomu, že jsem změnila přístup sama k sobě našel kluk v mém věku, se kterým je mi dobře. A přátele si, na rozdíl od mnoha jiných věcí můžeme vybrat ...
29. 07. 2019 22:46
Držím ti palečky, tady se ti dobré rady určitě dostane.
29. 07. 2019 21:37
Vítej mezi STOBáky. TRochu se tu zorientuj a najdi si přátele. Základ je v hlavě a tak se zaměř nejen na zdravé stravovací návyky ale hlavně na myšlení. Nauč se radovat a žít a to ostatní půjde s radostí ze života ruku v ruce
29. 07. 2019 21:27
Vítám tě a držím pěsti ať se ti vše daří ke tvé spokojenosti
29. 07. 2019 19:39
Vítám tě na Stobu a přeji ať se daří:-) Tady jsi na správném místě.
29. 07. 2019 19:20
Souhlas s holkami níže a jestli se nebojíš, přijď mezi nás a půjde ti všechno ještě lépe. Držím pěsti:-)
29. 07. 2019 19:13
Vítej, tady jsi na správné adrese :-). Jak tak čtu tvé řádky, tak myslím, že máš našlápnuto správným směrem. Mít se ráda - základ úspěchu, srovnat si to v hlavé - to už jsi udělala, sebekoučink a semaforky ti pomůžou s jídelníčkem, vyzkoušíš si první 3 dny zdarma a doporučuji ti, nějaký cyklus si dál zaplatit, protože jsou to dobře investované penízky ( semaforky tě krásně povedou a brzy zjistíš, jak má vypadat vyvážený jídelníček a ze surovin které máš ráda). Taky jsou zde fajn lididčky, kteří ti pomůžou, když si o to řekneš :-).
Tak ať se ti daří :-)!
29. 07. 2019 19:12
Je vidět,že sis všechno pěkně srovnala v hlavě a to je moc důležité, teď už jen vytrvat, k tomu ti přeji výdrž.
29. 07. 2019 18:59
Tato upřímná zpověď si zaslouží pochvalu i povzbuzení. Věřím, že boj s kily bude za podpory sebekoučinku i příznivců STOBu úspěšný. A z osobní zkušenosti: HLAVNĚ VYDRŽET A NEVZDÁVAT SE, i když to někdy půjde ztuha. Držím palce.
26. 07. 2019 15:03
Getfira : Děkuji
26. 07. 2019 14:48
Vítej a at se ti daří.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři