TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 23. 05. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

pejska

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: -0.9 kg

Získané body

Tento měsíc: 66
Celkem: 15929
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 343.80 km
Kolo: 1.43 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Vánoční dotaz

25. 11. 2015

smiley  Milé zasloužilé tety, babičky a vůbec chytré hlavičky. 

Zlatka mě téměř "vyděsila" tím, že dárečky už má nasyslené. Já sice už také přemýšlím a dokonce jsem začala obcházet hračkárny - zjistila, že koupit dáreček pro slečnu co se začíná převracet sama na bříško je unikum. Vzhledem k tomu, že v mojí rodině je prvním " svištíkem" po 36 letech je jasné, že jsem v kategorii hraček pro mimina do jednoho roku absolutní analfabet. Návštěva zatím dvou hračkáren byla pro mě síla. Já zastydla v době, kdy si moje děti hrály s pestrými hračkami, do kterých mohly plácnout a ony se kolíbaly a cinkaly, prostě dítě do roka to zvládlo samo a mělo radost, že to zvládlo. Tak jsem pátrala po něčem podobném, třeba jako byla kdysi káča, prostě, něco jednoduchého, pestrého a omyvatelného. Mé dcery mívaly takových věcí spousty a věci u nich měly veliký úspěch. Existuje ještě něco takového ?

 Jistě, můžu koupit chrastítka, plyšáky nebo klavír, kde každá klávesa vydává zvuk nějakého zvířátka.

 Slečny v hračkářství mě vyslechly, nechápavě se koukly po sobě a pak mě odvedly k úseku že " odtud až tam je to pro holčičky kolem roku, tam si vyberete". Bylo. Od růžových koníků, přes nádobíčko, klavíry a hry. Nevěřícně jsem vzala jednu hru do ruky, slečna nabyla dojmu, že jí míním zakoupit ( bylo to něco jako člověče nezlob se s malými figurkami) a přeptala se mě, zda umím anglicky, že tam český návod není. Hračka jak vyšitá pro dítě do roka.....Říkám, to ne, tak si vezměte nějakou panenku s oblečky.........

Odešla jsem za sebou jsem slyšela jak slečna říká druhé : chápeš jí , proč něco nekoupila......přece.

Tak k vám mám prosebný dotaz : existuje nějaká hračka pro dítě do roka (na vánoce bude mít půl roku), něco jednoduchého, k čemu by mrnous, aby si s tím mohl hrát nepotřeboval překladatele nebo hejno asistentů ? Mimo chrastítek, plyšáků, nádobíček.....a klavírů.

Je tu jen dvakrát hračkárna Dráčik, nic jiného jsem zatím neobjevila.

Vánoce u nás už roky (po odchodu dcer z domova) řešíme místo stromku pár větví smrku do vázy, štědrovečerní večeře - někdy v poledne, někdy druhý den, abychom neblbli k půlnoci ( kdo pracuje na směny pochopí). Vánoce nás neberou - dny jako jindy. Některý den se rodina sejde, třebas i až den před koncem roku - jak to komu časově vyjde.

Nákupům se vyhýbám jak můžu, nemám potřebu ani radost z brouzdání po obchodech at se to týká věcí nebo jídla. Musím se vždycky vybičovat k akci ( to oba, ale u mužských je to prý normál, asi teda budu víc chlap). To je důvod proč jsem ted bezradná u nákupu hraček, nemám přehled. 

Nejspíš jsem měla v září zakoupit v rakousku jódlujícího a poskakujícího zubatýho sviště. ( Měli ho u jedné lanovky na pultě). Pořád lepší než člobrdo nebo nádobíčko pro dítě do roka.

Ach jo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 11. 2015 19:22
Já to vezmu z pozice matky- trnu hrůzou, co "Ježíšek" našim skoro půlročním pinďourům naježí. Buď se zeptat rodičů, co by si představovali, nebo za sebe tu knížku nebo hračky do vody, to se neztratí.
26. 11. 2015 07:09
Ahojky, jako inspiraci posílám tohle - www.miminkaabatolata.cz/kategorie/8494-170083/hracky/mazlici-decky-a-muchlacky
muchláčky na spaní nebo plyšové kostky jsme pořizovalijako dárek kolegům v práci (tedy spíš jejich čerstvým dětem) a mělo to vždy úspěch....
25. 11. 2015 23:22
Jsi mě pobavila, taky jsem řešila...teď jsem zasloužilá babička 3 vnoučat...té nejmladší, co měla loni na vánoce půl roku, přinesl Ježíšek plavací kačenku v průhledné kouli, nafukovací válec (chrastí a mimčo na něm může i cvičit) a kupodivu jsem ulovila i tu kývací panenku - jenom to byl medvěd... Deka s hrazdičkou je fajn, líbila se všem dětem...nebo leporelo takové omyvatelné - říkají tomu knížka do vody...děti taky hodně užily takové velké puzzle z pěnové hmoty, poskládá se z nich podložka, lehce se dá přesunout kamkoliv a dětem se na ní líbilo...
25. 11. 2015 20:12
Děti už mám odrostlé..... napadá mě hrazdička se zavěšenými hračkami prodávají i s hrací dekou, hrací kolotoč nad postýlku, nebo tahací hračky využije až začne chodit, nebo něco většího co v budoucnu určo využije- odstkovadlo, sedačku na kolo, sáňky s ohrádkou......nevím:-)
25. 11. 2015 20:04
Tak jsi mě zaskočila. Děti mám odrostlé, vnoučata ještě nemám, ale také bych z těch " hraček" nic nevybrala. Je to strašné!!!!!! Byla jsem v hračkárně s kolegyní, má syna ve školce a nestačila jsem se divit co tam prodávají. Koupila bych nějakou knížku. Plastovou nebo tvrdé desky se zvířátky. Kostičky, ale větší a lehčí aby si miminečko neublížilo.
25. 11. 2015 19:04
Také nejsem zrovna znalec - mám zatím jen jednu neteř, ale pamatuji si, že jsem kupovala takovou látkovou knížku - je barevná, šustí a možná i jiné zvuky a tak; podobně vyrábějí také zvířátka - jednu nožičku má šustivou, na druhé je jakoby odrazko.. Překvapila jsi mě, já nikdy neměla s prodavači problémy - vždy poradí a dobře.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři