TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 12. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

princezna.consuela

Původní Sebekoučink

10 %
0 kg 8.7 kg

Již zhubnuto: 0.9 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 6710
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133047.53 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 24 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

princezna.consuela

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Krabičková dieta - zkušenosti

02. 03. 2015

Ahoj,

máte zkušenosti s krabičkovou dietou? Přestávám kouřit a pořád teď něco jím tak musím zakročit, než to bude mít hrozné následky. Prosím o zkušenosti jak s krabičkovou tak s přestáním kouřit:)

Díky za příspěvky

P.C.
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 03. 2015 12:44
bude to možná tím, že jsem měla navrch cca 25 kilo:) to už si žádá pořádný kolotoč. Jinak nijak zvlášť netrpím, že nevymetám diskotéky nebo cukrárny, byla jsem spíše laboratorní krysa a tak mi to vyhovovalo a vydrželo:)) držím palce s přestáváním kouřit
04. 03. 2015 12:32
Dej pak vědět,jestli to funguje...podle mě jsi silně pod bazálem....aby si tělíčko nesyslilo zásoby :-(
04. 03. 2015 12:22
RenkaS: takže jsi momentálně kuřečka? Určitě dám vědět...je pravda, že jsem chtěla skončit s kouřením už dávno a jediné co mě drželo zpátky bylo že jsem se bála, že přiberu...zatím nekouřím tři týdny a dnes jsem se poprvé vážila a nahoře nemám nic...tak uvidíme, jak to bude postupovat. Nicméně pro jistotu jsem si objednala ty krabičky 5000 KJ a budu se více hýbat...budu informovat:)
03. 03. 2015 18:08
Princezno.consuelo jestli se ti podaří přestat kouřit a neztloustnout, tak si na mě vzpomeň a napiš, jak jsi to dokázala. Všichni co znám a přestali kouřit, tak nakynuli. Já už jsem teď dost tlustá, tak z toho mám panický strach. Navíc ženská po padesátce, to každé kilo shodit, dá daleko víc práce. Na kouření mě nejvíc štvou ty peníze a kecy nekuřáků,
03. 03. 2015 11:46
marilla: gratuluji k pevné vůli, je vidět, že jste se do toho opravdu opřela vší silou...u mě je to trochu jiné - nosím navrch 5 - 8 kg, na zdraví mě to nijak neohrožuje, takže zatím nemám důvod hubnutí vše podřídit...chtěla bych se jen dostat na trochu přijatelnější váhu a tu si pak udržovat - cvičit, abych si mohla právě semtam dopřát nějakej ten větrník :D jiank píšete - jím abych žila, ale mě trochu přijde, že jste tomu hunutí ten život tak trochu propůjčila, jak píšete, že jste tomu podřídila vše...občas to chce si ten život i trochu užít:)
03. 03. 2015 11:43
"Krabičkami" jsem se stravovala snad rok... ani ne tak primárně, že by kvůli dietě, jako spíš prostě jako formu "závodního stravování". Firma to byla fajn - jídlo skvělé, možnost si to "poskládat", tj. snídani jsem nebrala, večeři jen někdy, oběd a dvě svačiny pravidelně. Snídaně, oběd a večeře výběr ze dvou jídel. Finančně mi to v té hektické době ani špatně nevyšlo. Pokud jsem šla z práce vyhládlá a zapadla někam na večeři, mimo dobu meníček a s pitím jsem tam kolikrát nechala stejnou částku jako za celý den krabiček.
Ale ten argument, že se člověk tolik nenaučí si to jídlo sám poskládat, ten bohužel platí. Nějak se mi od té doby, co jsem s krabičkami skončila, nedaří... :-(
03. 03. 2015 11:38
afrais: tak to ráda slyším, bála jsem se, že by to mohlo být třba i 10 kg...každopádně jsem krabičky už koupila, zjistila jsem, že od stejné firmy objednává už rok kamarádka a prý jí to chutná a dosti zhubla...
03. 03. 2015 11:30
Kočko, abstinuju od cigaret sedm a půl roku. Byla jsem velmi silný kuřák, a to "velmi" je ještě slabý výraz. Když přestaneš kouřit, o fousíček se ti zpomalí metabolismus, ale pokud to nebudeš zajídat, bavíme se o cca dvou kilech, která se dají srovnat.
Krabičky vybírej pečlivě, opravdu se úroveň dost liší. Ale není to doživotní řešení. Co zkusit koupit si nějakou začátečnickou kuchařku a prostě zkoušet a učit se? Jednou to stejně přijde :-)
03. 03. 2015 10:35
musím říct, že když jsem se rozhodla po x letech na STOBu pro konečné řešení, že OPRAVDU zhubnu, podřídila jsem tomu vše - s holkama chodím na kafe jen když mám rychlý trénink, tj. v ut a ct, pokud to nevychazi, presouva se to tak dlouho az to vyjde. Pokud jsou holky ochotné, misto kafe jdeme ven na vychazku, jdeme raději ven. Rano vstavam ve ctyri a varim snidani-svacinu-obed a nekdy je to humus, nekdy vyborne, ale temer vzdy to splnuje nutricni hodnoty ktere potrebuju a konecne jim abych zila a neziju abych jedla. Na některé oslavy z principu nejedu - nechci se nechat zviklat a nechci, aby zase půl rodiny řešilo, proč si nedám pět kol větrníků ke kafi, tak jako oni... život je otázkou priorit a já u sebe zjistila, že když dělám věci napůl, jako bych je nedělala vůbec. Toš tak.
03. 03. 2015 09:47
Děkuji moc za podporu, máte pravdu s tím , že nemám čas je výmluva...čas na vaření by se samozřejmě našel..ale já prostě vařit neumím...vařila jsem si dle stobu rok - podle semaforků...Bohužel jídla ale byla odporná a tak to vždy skončilo nskutečnou chutí na nezdravá mastná jídla...navíc stokrát raději si zajdu po práci do kina nebo na víno, než abych stála u brokolice v páře...bydlím sama - tudíž vařím jen pro sebe a to mi opravdu za ten čas nestojí...takže zkusím krabičky a uvidíme...nemám problém si váhu udržet, jen už několik let bojuji s pěti kily navíc...a váha je pořád plus minus stejná:)
02. 03. 2015 21:10
Ahoj,
já osobně zkušenost s krabickovou dietou nemám. Kolegyně z práce ji držela myslím 2x. Poprvé říkala, že strašně trpěla hlady. Večer prý úplně umírala. Bylo tam napsáno, že může jíst na hlad citrusove plody. Tak snedla večer před usnutím 1kg mandarinek.... Dala dolů cca 6kg za měsíc. U druhé to prý nebylo tak hrozný, i chuťově to bylo lepší, ale dala dolů myslím 4 kg. Tolik ke krabickovym dietam...
Jinak já taky nijak extra nevarim, nebaví mě to, neměla jsem čas atd... teď co jsem tady a začala jsem tu vyplňovat sebekoucink, najednou mám na vaření čas, baví mě to a do práce jsem začala nosit krabičky. Přitom jeste nedávno kdyby mi to někdo řekl, tukala bych si na čelo :-)
Mlsani bych spíš nahradila zeleninou a ovocem. Pamatuji si, že když taťka přestal kouřit, taky přibral. Začal si pak časem dávat pozor trochu na jídlo, hlavně večer. Běhal a kila šla rychle dolů.
Každopádně ti držím palce, ať vše zvládnes ;^) Přestat kouřit je určitě to nej rozhodnutí :-)
02. 03. 2015 18:31
Tak já jsem nikdy nekourila, ale velká gratulace, ze jsi se odhodlala prestat. S krabickovou dietou nemam zkusenosti, chystam si také jídlo do práce do krabicek sama a tolik casu to také nestojí:-)
02. 03. 2015 17:39
Nemám osobní zkušenost ani s jedním, ale gratuluji k rozhodnutí nekouřit. Držím ti palce.
02. 03. 2015 17:33
Já jsem kdysi na krabičkách byla asi měsíc - peněz to stálo opravdu docela dost (a moc vyvážené mi to nepřišlo - tavené sýry, sladké jogurty, pufované rýžové chleby a spousta jiných "záhad". Hotovky na vodě či páře bez chuti a zápachu a bez možnosti výběru na co mám chuť. Asi po dvou týdnech jsem se už o příděl dělila s rodinou a byla ráda, když po 4 týdnech akce skončila. Ale to už jsem zase pesimista, co...třeba budeš mít štěstí.
02. 03. 2015 17:19
Mně by se do krabiček nechtělo. Raději si vše chystám sama, vyberu si, na co mám chuť...Gratuluji k rozhodnutí přestat kouřit! Naštěstí tento problém se mě netýka:-))).
02. 03. 2015 16:35
Taky jsem četla, že by to tak mělo být (s automatickým přibíráním když člověk přestane kouřit) - už si napamatuju přesně jak to bylo vysvětleno. Jestli Tě to potěší, já tak dobrý rok po tom, co jsem přestala, měla váhu naprosto stejnou a pak jsem začala kynout jen proto, že jsem se rozežrala ;) takže bych to neviděla tak tragicky.
02. 03. 2015 16:27
Nemám zkušenosti z krabičkami- jen přeneseně, dost záleží na tom, kterou "krabičkovou " firmu si vybereš. Co mě zaujalo, tak bylo prohlášení jedné mojí kolegyně, že každé kilo, které shodila krabičkovou dietou, ji stálo 1000 Kč ..... Je to moc nebo málo ?
02. 03. 2015 15:49
Taky mám problém podle semaforků plnit / třeba zeleninu, kterou jím jen když si jí vypěstuju/, ale vždycky je těch variant víc, jak splňovat a pochutnat si. Za peníze na kouření je určitě lepší koupit zdravé jídlo, alespoň než se naučíš ho sestavit sama...
02. 03. 2015 15:35
Jejeje, princezničko...není pojem ,,nemám čas" je jen pojem ,,špatně naplánovaný čas" :-( Ale je fakt, že někoho to podle semaforků nebaví, já si baštu připravuju sama, myslím si, že si pochutnám a když počítám ,,teplé jídlo"...v týdnu večeře a o víkendech obědy, tak mi příprava nezabere nikdy víc něž 15-25 minut :-) Ať už to je jak chce, přeju hodně štěstí :-) Jooo a tofu taky nesnáším :-))
02. 03. 2015 13:55
Děkuji za názory:) S tím kouřením naopak to mám tak, že jsem ráda že jsem se tak rozhodla - nic mi to nedávalo a určitě toho nebudu litovat. A už vůbec nemám pocit, že se o něco ochuzuji - právě naopak jsem ráda, že tělo už tolik nezatěžuji a ještě ušetřím peníze..Jen se bojím toho přibírání, ono prý člověk přibere, i když nic navíc nejí...A proč krabičkovou dietu zvažuji - nemám čas si jídlo připravovat, ani náladu a vařit stejně neumím. Chodím do restaurací a tak stejně nevím, co vlastně k obědu jím...Dle semaforků vím, jak jídlo připravit, ale jím pak hrozné blafy, abych vše splnila - takže se láduju tvarohem, který mi nechutná a tofu apod...což si myslím, že dlouhodobě stejně není možné...
02. 03. 2015 12:48
S přestáním kouřit je to podobně jako s hubnutím hodně v hlavě - kouřívala jsem jako továrna a přestala ze dne na den, důležité bylo, že jsem přestala s pocitem, že dělám to nej pro sebe, že mi není a nebude líto, že jsem s kámoškama na kávičce a ony si k ní dají cigaretku, zatímco já si ji nedám (a naopak jsem si byla vědoma toho, že ony touží po tom si ji stejně jako já nedat, ale myslí si, že to nedokážou). Když člověk nemá pocit, že se o něco ochuzuje, tak si to taky nenahrazuje ničím jiným (jako nějakým uzobáváním) ;) hlavně to nebrat jako "ježiš já chudák už si nikdy nezapálim", to je cesta k tomu to za pár dní vzdát a ještě to v mezičase nahradit čokoládou :)
02. 03. 2015 12:42
Krabičková dieta - koukala jsem na některé a jejich složení a hlavně vyváženost během dne je někdy diskutabilní...i kdyby bylo vše z výživového hlediska OK, musíš se přizpůsobit výběru jídel a tím, že nevaříš, tak si ani nezafixuješ dobré vaření a nakupování...plus cena - pro mne to tedy není volba. A jak přestat kouřit - přestala jsem, když jsem se zamilovala do nekuřáka...
02. 03. 2015 12:38
Myslím,že pokud nemáš čas na to jídelníček si sestavit,nakoupit,uvařit a vzít s sebou do krabičky,tak krabičková dieta je to pravé :-).Ale mě by vadilo,že si nemůžu rozhodnout na co mám právě (zítra) chuť.Také myslím,že to vyjde dráž než když si to koupíš a uvaříš sama. Myslím,že nás semaforky naučily jak si jídelníček sestavit,aby byl vyvážený,tak není potřeba za podobnou službu platit. A pro někoho kdo nezná semaforky a chce hubnout tak myslím že dobrý akorát že krabičky ho nenaučí si ten jídelníček správně sestavit a tudíž po ukončení této diety mají brzy váhu zase zpět.Z kouřením zkušenost nemám,vživotě jsem nekouřila.Mamka byla velký kuřák a přestala ze dne na den,jak měla nějakou virózu.Tchán byl na tom podobně,takže v tomto poradit nemůžu.
02. 03. 2015 12:25
sama s kupovanýma krabičkama zkušenost nemám, ale v Olmíku si krabičky zaplatila sekretářka katedry a byla nadšená - především kvůli úspoře času, taky to bylo chutné a hubla (ač to nijak zvlášť nepotřebovala.. ) knížky ke krabičkové dietě doma mám a někdy podle receptů vařím a je to něco jiného než dělám normálně, tak taky dobrý:)) a jako nekuřák s kouřením nemůžu sloužit - povedlo se mi nezačít...

princezna.consuela

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři