TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 25. 05. 2020

Jak si nahrát profilovou fotku?

saint_caitlione

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 3046
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 91.92 km
Kolo: 8.60 km
Cvičení: 9 h 48 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

saint_caitlione

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Třetí týden- chaos nad chaos

17. 06. 2020

Chceš-li rozesmát Boha, řekni mu své plány.

Minulý týden byl strašný a to je také důvod, proč jsem vypadla z nastavovaného režimu. Nebyla jsem ani schopná si zapisovat jídelníček. A já když nevidím, jak na mě mrkají ty semaforky...

Žiji s přítelem a jeho rodiči. Tchýňovci jsou dva tvrdohlaví sedmdesátníci. A právě díky své tvrdohlavosti se tchýni podařilo si minulý týden zlomit v nejmenovaném hobby marketu ruku (protože ona pomoc nepotřebuje a už vůbec si o ní nebude říkat).

Takže na mě padla starost o zásobování a stravu dalších dvou lidí. Museli jsme logisticky vyřešit nákupy a obědy (o zbytek jídel je schopný postarat se tchán), tchýně je navíc diabetička, ale díky bohu, nejsou to vybíravý strávníci (malá výjimka je u tchána, který nemá rád vařenou mrkev a rajskou). Navíc je ještě třeba tchýni vozit na kontroly do nemocnice, což také padlo na mě, protože přítel se během dne nemůže jen tak sebrat a jít odvézt svou nebohou starou matičku (u řidiče z povolání takové věci prostě nejdou).

Dobré je, že se mi jakž takž dařilo vyvarovat se sladkostem (po kterých bych se v takových stresových situacích normálně utloukla), a to včetně energiťáků a sladkých nápojů. Protože teď vařím pro více lidí (vařím vždy na dva dny), není v mých silách si ještě vařit pro sebe (to bych to musela dělat tak, že jeden den bych vařila pro plebs a druhý den pro sebe, ale na to fakt nemám sílu). Přes pracovní dny to řeším tak, že chodím na obědy s kolegyněmi z práce (máme všechny rády zdravá jídla, jedna je vegetariánka, takže svíčková se šesti s nimi nehrozí). Teď jenom přemýšlím, co budu dělat o víkendu, protože přítel chce dělat špagety (dělá je tedy výborné, ale přeci jen kaloricky náročnější- pancetta, hříbky, smetana, zásadně pouze bílé špagety), tak si možná pro sebe udělám jen špagety s pestem.

V důsledku toho veškerýho stresovýho návalu (ono je toho víc, než jsem psala- doděláváme třeba rekonstrukci půdních prostor na byt, díky bohu jsou ty nejhorší práce za námi, ale teď jsem naháněla technika na žaluzie, kvůli světlu do kuchyně si s eshopem voláme už dva týdny /ale zase mi dali velmi slušnou slevu, protože to zdržování bylo na jejich straně/, objednával se stůl /což byla celkem očista se dohodnout/, vybírali a objednávali se některé malé kuchyňské spotřebiče /velké už mám zabudované v lince a chybí mi jen volně stojící lednice/, myla se a seřizovala okna...) se mi váha na chvíli zastavila. Když jsem se vážila v den daný Koučinkem, měla jsem stejně, jako předchozí týden (120,8 kg). Mým drobným zlozvykem je vážit se ještě plus mínus uprostřed týdne, abych znovu nabyla to sebevědomí, že se to hýbe. A hle- dneska mi váha ukázala 119,8 kg, což znamená, že jsem se KONEČNĚ dostala pod těch strašných 120 kg (v lednu, kdy jsem ještě nebyla na STOBu, jsem měla 127 kg). Můj cíl ve dvanáctitýdenním programu je 111 kg. Myslím si, že to do půlky srpna dám. :-)

Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 06. 2020 20:25
Vydržte v klidu a pohodě, bude lépe.
22. 06. 2020 09:35
Jsi dobrá, malá stagnace váhy se občas přihodí, ale tys to zvládla. Držím palce. :-)
22. 06. 2020 08:58
držím palce, vydrž :-)
22. 06. 2020 06:56
Máš toho teď moc, ale určitě bude zase lépe. Je super, že se váha hnula :-)
22. 06. 2020 05:10
Tyhle situace bývají někdy prověrkou toho, jak jsme schopné zvládat každodenní život. Držím palečky
21. 06. 2020 22:01
A tak to v životě je :-). Krátké chvíle klidu střídají výrazná období, kdy se nám to všechno komplikuje a máme pocit, že život je cirkus na kolečkách. Je kumšt to ustát. Jsem ráda, že se ti daří, drž se i nadále :-).
21. 06. 2020 17:54
máš toho moc, ale zvládáš to jak je vidět skvěle.
21. 06. 2020 16:27
Držím palce, ať to všechno zvládneš a ať se tchýni ruka dobře zahojí. Mtslám, že ses v té krizi držela dobře.
21. 06. 2020 13:08
tak na to jakou máš divočinu je super, že to nešlo nahoru.. drž se, bude líp :)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři