TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 01. 2023

Jak si nahrát profilovou fotku?

starejchemik

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 714
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133162.34 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5525 h 40 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

starejchemik

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Kterak jsem se semka dostal

23. 01. 2023

Bylo nebylo - uvědomuji si, že toto asi nikdo nebude moc číst, a tak to pojmu jako veselé vyprávění ze života tlouštíka - takže bylo nebylo, byl jeden "vrcholový sportovec" výšky 180cm a hmotnosti 75 kg. Blbnul s atletikou, akrobacií a mnoha bojovými uměními (Wu-Shu, Musado, Aikido, SEB a nyní Sorudo) , a co jej naplňovalo životem  a adrenalinem, byla akrobacie a Parkour samotný, parkour, ve kterém mladý běhají po střechách a přes překážky. Jaká to radost z pohybu, jaká to radost ze života! A tento člověk si našel v 25 letech milou ženu, oženil se s ní, založil rodinu a v záchvatu zodpovědnosti zabalil své sportovní aktivity, a soustředil svou sílu na vydělávání peněz, placení hypotéky a výchovu dětí a přestal se o sebe starat. Po 16 letech zanedbávání sebe samého se koukl do zrcadla a uviděl 130 kilového utahaného starce, a obličej , kdysi snad sympatického klučiny jako by tam někde byl, ale utopený v sádle. Co naplat, že získávál ocenění a patenty ve svém oboru a byl váženou osobností (zde si dovolím odbočit, strašně jsem se smál, když mi na konferenci někdo tvrdil, že jsem "chemik evropského formátu" :oD  ) ,  když mu šlo zdraví úplně do kytek, a mimo posměšných ohlasů na jeho hnusobu se přidal vysoký tlak, fibrilace srdce a nevěra té milé paní. Uklidil se nás tlustoprdík do workoholismu, kde dále sklízel uznání, pil 5 semtexů a dva litry kávy denně a rozváděl se. Bylo mu s jeho osobností natolik všechno jedno, a bylil to na tomto světě natolik, že si sám z nouze počal trhat a vrtat zuby,a dělal další nehezké věci. K neduhám se přidala nespavost. Chemik jel onehdá po ránu za kamarádem řezníkem, bylo kolem 4 , a vpadl mu do zad do kanceláře ve chvíli, kdy se řezník probíral z mrákot a vařil si vodu na kafe. A milý řezník si odplivne  a povídá "Tfuj, ty vole to sem se leknul, to mi nedělej.Podívej se na to mýma očima, ty máš jateční váhu, já ještě neměl po ránu kafe. Leknu se, splaší se mi palice a odpoledne budeme mít na krámě exotické klobásky a zlevněnou šunku".

Z leknutí řezníka bylo našemu "hrdinovi" jasné, že je opravdu tlustej, a že by se měl pomalu na porážku připravovat a naučit se holit si štětiny z mordy zvonem, a za pomocí klafuny. 

Meten kotrmelci životními, navštívil náš hlavní hrdina univerzitu s nějakými vzorky, a místo očekávané osoby na něj z laborky jukla ženská v umaštěných montérkách, rozevlátého vzhledu , čpící acetonem a jinými rozpouštědly a zeptala se, zdali by mi místo kolegy nestačila ona. Poprvé po dlouhé době mu na poli pracovním a vědeckém nejen stíhal, ale daleko přesahoval znalosti v příbuzném oboru, ale hlavě trpěl zžíravým sarkastickým humorem, a tepal to do mě od první minuty. I počal chemik opratrně s paní Ing. XY. PhD. komunikovat (tituly sem píšu, protože si to uživatelka Biggles přečte a bude držkovat co jsem to za vola, nesnáší titulování - ahoj !  :oD) a zjištovat retrospektivou jak ten život brutálně k ničemu vede. Mimo práce neexistuje. Vzpomínal na to jak bylo dobře v Číně u mnichů na cvičení v Emei Shanu, vzpomínal na věci staré staré 20 let a chtěl se vrátit zpět. Jenomže kudy do toho, musel se začít omezovat a opravdu pomalu se snažit znovu žít. Biggles jej mírně usměrnila, dokopala na kardio a tam jsme zjistili "veselé" věci -  tlak 195/110, tep 120 nebyl vyjímkou. Jaká byla legrace, když lékař obecný řekl chemikovi, ať se hýbe, ale maximálně do tepu 120 za minutu. povídá chemik lékaři "Ale to má v klidu a v sedě" , vece na to chemik . Přišla medikace a přišlo rozsouzení s bývalou paní, manželství se rozvádí a děti se svěřují do střídavé péče rodičů týden/ týden. Což bylo druhé světlo , záblesk dobrého v životě chemika. /o tomto příběhu by šla napsat kniha, rozvod, děti, založení nyní prosperující firmy, likvidace staré a zadlužené firmy a zmrtvých vstání./ 

A dál počkám na Vaše ohlasy, a bude li to jakž takž pro, napíšu pár dalších řádek. Ahoj všem.

 

 

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

24. 01. 2023 23:15
heh hezké počteníčko, budu držet palce :) a maká se tu přesně tolik, kolik za to každý vezme.. v podstatě jsme tu každý svým nejslabším i nejsilnějším článkem
24. 01. 2023 17:19
Sifaka- ps Správně píšete žvaníren, tady mám pocit, že se vážně maká.
24. 01. 2023 13:51
Sifaka - já semka v podstatě nepatřím, ale měl bych hlídat co , kdy a jak žeru. Žena mi zřídila na 3 měsíce účet a smála se jak prorvaná, že se tady alespoň urvu z řetězu a pobavím pár lidí. Jinak žvanírny nenavštěvuju, mám s bídou založený ten you tube. Ksichtoniha, instáč, a ostatní žvanírny nechci a svým způsobem nesmím mít. A tak, když je to zaplacený tak do dubna mě užijete, ale svou aktivitu ztlumím již v březnu až na výjimečné záblesky. Takže nebědujte, trpně přečkejte až se to neštěstí přežene :oD
PS: Zvu Vás na druhý díl blbnutí v blogu.
24. 01. 2023 13:09
Hm, když jsi všem tak pekne odpověděl, ještě se připtám - jak ses vlastně přikoulel sem na STOB? Na netu je fůra žvaniren a dvě fůry i formaci jak zhubnout. Nebo jsem to nepochopila z textu výše?
24. 01. 2023 11:44
Ajanka - plavky jsou nemravného střihu roku 1925, ukazují již půli stehen a paží. Od jistého věku si říkám, že by nebylo dobré ukazovat celé své tělo veřejnosti. Musím být soudným člověkem. :o)
Jitulka - chodí se cvičit v Liberci do arény. poplatek je 150 kč za 1,5 hodiny a cvičí se uterý - čtvrtek od 19-20:30. U Vás možná také máte něco podobného.
Dunka- včelstva, když se ty bestie usadí v korunách, tak také pěkně na žebřík, roják zavěsím na krk a pak už jen tam vylézt a lapit. Jedinkrát jsem si hodil roj na hlavu, a to byl doslova bzukot. Ale odchyt ve výškách není nic příjemného. Jsem takovej víkendovej včelař, mám en pro radost šest odstavků.
Sifaka - já si legraci nedělám, teda nedělám si ji tím, že bych něco zveličoval. Držím se hesla "Když je tady bordel, ať je tu i sranda" a s tí mám spojené spousty krásné ostudy. Vysvětlím v 3 dílu "Jak jsem se semka dostal". I bych přiznal, že minulá žena se se mnou rozešla, protože chtěla mít trochu klid v životě. Tak má :o), pivního skauta, ležáka televizního (říkali děti) .
24. 01. 2023 10:06
Díky, že jsi reagoval na včelky. Ten roj ve videu se opravdu ukázkově usadil. Protože u nás jsou vysoké stromy, tak naše roje jsou skoro vždy dostupné jen ze žebříku ve výšce nad 5 m, takže nedosažitelný. Jednou rukou se držet žebříku, druhou rukou držet rojáček a na sklepnutí už nemám čím:-). Tak třeba letos budou rozumnější.
24. 01. 2023 09:35
Dunka - já to smetu opatrně smetákem, a jak tan vidím starou, tak je trošku zapráším vodou, dám do stínu, hodím na krabici víko s průlezem a počkám hodinu, dvě, než se slezou. Pak jdou do sklepa a večer zpátky do nástavku. A protože se toho všichni bojí, tak mám svatý klid, přičemž ještě sloužím harantům ze sousedství proti smutku , coby vesnický kosmonaut
24. 01. 2023 09:31
Velice Vám všem s pokorou děkuji za kladné ohlasy. Nebýt mé milované nové ženy, která mě zachránila, už bych byl asi pod drnem - no, to by zase znamenalo absolutní nulovou uhlíkovou stopu. Musím se na to zeptat Gréty, než ji zavřou do blázince. :o) . A sesmolím další kousek článku, díky Vaší podpoře.
Na jedné škole učím, vedu chemicko fyzikální kroužek a z něj odchází průměrně 1/3 harantů na chemické školy, a vedu sebeobranu dětí. Skutečnou sebeobranu, žádný praní. Psychologický momenty, kam a jak kopnout, jak utíkat, ale hlavně jak se vůbec do dané situace nedostat, není li to vysloveně nutný. Ale to není důležité. Dál píšu ve formě Ich, ať se to čte lépe. Ahoj všem.
24. 01. 2023 08:59
Dobrý začátek dnešního dne....krásné počteníčko....
Chlapa donutí ke zmeně jen když jde o život, ženskou, nebo případné ztráty dolní končetiny.Mám to doma !!!!! Profi muzikant, který žil po nocích, životospráva žádná, sportování je něj naprosto neznámý pojem !!!! A ejhle, na stará kolena se musí začít hejbat, jinak bude zle a hodně zle.Syn koupil krokoměr a tak začal chodit , denně,přes bolest, přes nechuť se vůbec z gauče zvednout,přes odpor se vůbec hejbat. Chodí, hubne, je to už na něm vidět. Tak jen doufám, že u toho vydrží a vy taky !!!! Držím palce
Jo a vítej v naší komunitě, těším se na další článek !!
24. 01. 2023 07:41
Tak každý z nás zde něco prožil a život jde dál. Koukala jsem v rychlosti na tvá videa a dobrý. U tebe půjde hubnutí snadno. A podporu máš ve své přítelkyni, což je taky fajn. Budu se těšit na další vtipné blogy.
24. 01. 2023 00:38
Teda pěkný zvat jsi v životě (cca 2-3 roky zpět) udělal. Odhaduji tě tak na 45 let. Když píšeš o procházkách, předpokládala jsem, že uvidím na videu "lehké" skoky do vody, ale tohle jsem vůbec nečekala, a ten výmyk! smekám a obdivuji. Jen mne trošku mrzí :-), že jsem na videu neviděla závěr, to sklepnutí roje do rokáčku. Nó, snad neulítly holky pracovitý. Když už jsi se dokázal zbavit tolika kil, to doladění už pro Tebe nebude velký problém, tak ať se daří.
23. 01. 2023 19:53
Pěkně napsáno a s humorem :-) Zkušeností s pohybem máš dost, tak stačí upravit jídelníček a váha půjde dolů. Chlapům se hubne lépe. Těším se na další zprávy:-)
23. 01. 2023 19:13
Čtu to jako knihu, podle zdejších rad to půjde samo. Hlavně hlídat semafórky a hodně procházek a mírného cvičení. Jinak by jsem si šetřila klouby. Při téhle váze by to mohlo být nebezpečné. Těším se na pokračování, doufám že ta kila půjdou tam, kam patří, začátek je dobrý, tak ať se daří.
23. 01. 2023 18:29
Mno, kladné hodnotim info o tvoji osobě. Jen mi připadá jak dalece si děláš srandu. Skákat salta s uvedenou vahou a tlakem, nevím zda neplanuješ skok do věčných lovišť.
V tom případě tvoje existence na STOBu je jen kratičkou epizodkou.
Já mám taky rada srandu ale pokud není zcela absurdní. Na You tube mrknu až budu mít chvilku, když Ajan píše že ok. Kazdopadne pokud chceš hubnout musíš být aktivní ty sám. Tady můžeš dostat podporu hlavne psychickou, když se to zasekne a taky praktické prověřené zkušenosti. V článcích je spousta teorie pokud nevíš kudy kam.
Jinak tady je několik nicků které jsou docela dost důvěryhodné, protože se známe osobně. Takže se nemáš čeho bát i když pravda je, že jako na celém netu je to tu jako veřejný dům a je třeba s tím počítat.
Dobra zprava pro tebe je, že chlapům jde hubnutí líp. Tak buď fit a zase někdy něco srandovniho napiš:-)
23. 01. 2023 17:49
Humor v blogu je bezva a hodí se i do života. Pokud člověk řeší sám sebe s nadhledem, bere strasti i slasti s pozitivnim přístupem a je mladý , tak ho určitě čeká ještě spousta štěstí a spokojenosti. Jako Ajanka se budu těšit na další pokračování o cestě ke zdraví a fešné figuře.
23. 01. 2023 17:41
Ty jo teď jsem koukla, teda ale jde ti to :-)! A jinak chlap sympaťák a nějaký to kilo, jako je tam, ale není to tak hrozný, jsem si představovala horší ..., Pravda v těch pruhovanych plavkách to nemá chybu :-))
23. 01. 2023 17:17
Ahoj, je to se mnou horší, se svou postavou dělám akrobacii, vojenskou taktiku, dálkové pochody. Včera jsem si střihnul nekolikrát dvojité salto, byť do vody... děláme airsoft, nástrahy, a je toho fakt hodně, ale bylo to 5 let děsných ze 130 na zatím 105 kilo a nynější má žena mě doslova zachránila život a pro život. Ty prostocviky, aby mi lidi věřili, vedu na youtube v podobě kanálu Grandfather and Fat man Parkour and Wu Shu, tam blbnu s těma svejma legráckama. Ale ne že se budete smát moc :o) . Nebo spíš málo. Je třeba makat! 5 let mě žena vracela z říše duchů. Doslova. Haranty mám 1,6 roku, 12, 15a 18 let a co trápí moji fyzickou stránku je tuk viscelární, toho mám na dva kýble. fuj.
Psát budu víc do legrace, vážných příběhů je zde už tak dost a já rozhodně nehcci působit (ani nemůžu) jako ten co to všechno pochopil a dává moudra. Od toho tu jsou moderátoři a majitelé :o) . Děkuju za podporu a vřadím víc smíchu. Ahoj.
23. 01. 2023 17:00
Ahoj chemiku, tak myslím že tvůj život ve zkratce není vůbec nic neobvyklého..... Tak už to prostě občas chodí :-(...
Myslím že s trochou sebekázně budeš brzy docent :-). Hlavní je, že sis uvědomil jak na tom jsi a to je to první nejdůležitější na této cestě za lepším zdravím a lepším životem :-). Myslím že když do svých budoucích aktivit zapojíš i děti, tak ti odměnou bude i společně strávený čas a zážitky.... Nepíšeš jak jsou děti velký ale řekla bych tak okolo těch 15 let....To se s nimi už dá ledacos vymýšlet - pro tebe to bude hlavně chůze.... Nic náročnějšího bych zatím nevymýšlela, takže ideálně výlety do přírody nebo za památkami :-).Ráno sbalíš jídlo podle semaforků, pití a můžeš vyrazit ať už teda sám nebo s dětmi, atd....
Pročistíš hlavu, budeš v pohybu což je pro hubnutí důležitá součást....a uvidíš výsledky na sebe nenechají dlouho čekat :-)!
Jelikož píšeš co vše jsi už za sporty dělal, když jsi byl mladší, tak tohle zklidnění je něco docela jiného a myslím že si na to brzy zvykneš :-). K pohybu tě můžou nabádat i různé aplikace, hodinky atd.... To už je na tobě :-).Důležitá je pravidelnost a časem to přejde v závislost :-). Vím o čem mluvím :-). Taky zařaď více chůze během pracovního týdne, jde to, jen se musí chtít :-)!
I v laboratoři se dá nachodit hezkých pár tisíc kroků :-). Věř své kolegyni :-)).
Tak jsem zvědavá na pokračování :-)!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři