TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 14. 05. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

vsliz

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 443
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133040.31 km
Kolo: 66054.10 km
Cvičení: 5523 h 4 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Koluji, koluješ, koluje.... aneb kolo je tvar nevidany :D

31. 01. 2013

Když jsem tak zasněně dneska pozoroval za okny kanceláře polojasné počasí, v hlavě mi klíčila myšlenka, které jsem se až do konce pracovní doby už nezbavil: dneska je hezky, dneska by to šlo! A bylo vykydáno, až na přeinstalaci síťovky v tajemníkově počítači a přeinstalaci operačního systému v mém telefonu, který je ovšem zvyklý, neb poznal víc Androidů než Fidel Castro hodnostářů ze spřátelených socialistických zemí, jsem již nic jiného nevymyslel. Vzhledem k tomu, že se blíží deadline pro podání žádosti o dotaci na kamerový systém, kterou mám jako správnej odborník (ajťák :-D, to je jako by dali kozlovi naprogramovat pokročilou funkci v PHP) na starosti, je to jev sice nežádoucí, ale na druhou stranu pro mou duši naprosto osvobozující.
Stránky http://www.yr.no hlásily v Nové Roli 8°C nad nulou, což je v lednu, kdy za kamna vlezem a únor, ještě tam budem, jev skoro stejně raritní jako Tomio Okamura Českým prezidentem, člověk prostě sáhne pro předpověď počasí ve své vísce na Norské stránky :-D a já jsem už nervózně podupával a nemohl se dočkat konce pracovní doby, však dotaci dodělám, až bude venku hnusně, muhehe...
Došel jsem domů, podíval jsem se na vysvědčení prcků, mám dvě mrňata ve střídavé péči, rozdal úkoly a pochvaly, tak půl na půl, protože vždycky je co zlepšovat a moje myšlenky se už ubíraly po cestě s větrem ve vlasech... Hihi. Ve vlasech. Doma jsem ze sebe serval svršky, džíny, košili, triko, dál v striptýzu nejdu, protože by mi mohlo v obýváku na skříni prasknout zrcadlo, moje kožní záhyby jsou jen pro otrlé :-D a začal na sebe navlékat triko, elastické lycrové cyklistické kalhoty, bavlněnou mikinu s dlouhým rukávem, kominickou kuklu, softshellovou bundu, cyklistickou helmu, brusičské brýle za 60 Kč, o kterých si všichni myslí, že to jsou značkové brýle za stokoruny, do kapsy lyžařské rukavice, tachometr, světla, na záda batoh s pěti prázdnými lahvemi od piva (to si prostě neumím odpustit, i když v dobách, kdy jsem cíleně a efektivně hubnul, jsem alkohol vysadil absolutně a všem, kteří to myslí vážně, to doporučuji) a vyrazil do sklepa pro bicykl. Po skoro patnácti letech jsem si pořídil nové kolo, které má jednak velký rám, bytelné zdvojené ráfky, kvalitní převody a brutálně efektivní hydraulické kotoučové brzdy. Začátkem léta jsem totiž na svém stařičkém Olpranu sjel cyklotrasu z Hor do Lokte (Karlovarský kraj), kde je převýšení místy okolo 45° a skoro zahučel z deset metrů vysokého srázu, kdy chabé mechanické brzdy naprosto nestíhaly a já se prakticky po druhé narodil a řekl jsem si: dost. A našel těch několik tisíc na investici do pořádného kola, když si uvědomím, kolik jsem na něm za ten půlrok najel, tak se mi to vlastně sakra vyplatilo, protože přes dva tisíce km od srpna do ledna je celkem dost :-D Tolik jsem snad neujel ani svou obstarožní Astrou. 
Inu sedl jsem na bicykl, zapnul tachometr, spustil aplikaci Sports Tracker, kterou si měřím trasy a vyrazil nach Chodau bei Falkenau. Bydlím totiž v Neu Rohlau bei Karlsbad, ale jelikož je cyklostezka do Varů po deštích a sněžení rozbředlá a mokrá, zvolil jsem silnici, byť po ní jezdím hodně nerad, jelikož soupeření s automobilisty, kteří si léčí své nedospělé ego tím, že cyklistovi na křehkém kole dokazují, že právě oni jsou tady šéf, mě moc nebere. Miluju les, přírodu, napolo zpevněné cesty a terén, proto jsem si pořídil horské kolo, které ale umí i po silnici jet celkem slušnou rychlostí, moje nohy našlapaly už slušnou vzdálenost a silnici beru jako nouzovku, která je v zimě prostě nutná.
Dnes bylo krásně, slunce šajnilo jak na jaře, ale o co víc svítilo, o to víc foukalo. Chvíle mi jsem se rozjel a vychutnával si na rovince rychlost 37 km/h, aby mne poryv větru vrátil do reality a já musel přeřadit na třetí rychlostní stupeň, kdy tuhle cestu normálně jezdím bez ztráty desítky na poslední, osmé kolečko. Chvílemi mi připadlo, že couvám a jen pohled na tachometr mě utvrzoval o tom, že jedu přískoky vpřed. 
Dokodrcal jsem se po sedmi kilometrech k Lidlu in Chodau (to jen pro zasmání, my tady v Sudetech mluvíme Česky), sundal helmu, kuklu, vystrašil zevlující pubescenty svým vražedným kukučem, vrátil flašky od piva, nakoupil pro dětičky, páč mají co? Páč mají prázdniny a potřebují taky něco jíst (jak já jim závidim) a vydal se zpět k Neumětelům. Záhy jsem seznal, jak jest zimní čas vrtkavý, kam se hrabe apríl. Nebe před chvílí ještě modré nabylo barvy olova. A kapka začla střídat kapku. Kdyby byly jen dvě, bylo by to fajn. Jak jsem byl dneska línej, tak mi po cestě domů noha parou cválala, bo jsem nechtěl zmoknout... :-D A co byste řekli(y)? Měl ho tam! Dešti jsem ujel. Před barákem jsem ještě u Vietnamců stihl koupit pšeničné tortily, páč tatínek dnes vařil, jako ostatně vždy, co taky chlapovi, kterej je zároveň hospodyňka, zbývá... Moje kulinářské snažení můžete ohodnotit tady: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1272573983232.2037568.1496396295&type=1&l=8427198574 Tedy radši nehodnoťte, jen se podívejte na ty šílenosti, kdy nouze naučila Dalibora housti.
Dojeli jsme zdárně domů (já  baťoh) a po těch 15 km jsem celkem fajn vyvětrán, nevím, jak na vás, ale na mě pohyb na čerstvém vzduchu působí jako balzám, vypnu a vnímám jen jízdu, jinak by mi praskla hlava. Trasu mojí dnešní jízdy mám tady http://www.sports-tracker.com/#/workout/vsliz/17he1j4s8ejd8eo8
A jelikož je třeba tělu po náročném pohybu dodat energii pro regeneraci, udělal jsem dnes plněné tortily (olivový olej, kýta z divočáka, kousek vepřové kýty, trochu chilli, fazole, rajčata, pórek, paprika, sůl a trochu strouhaného parmazánu pro chuť - fakt pravý parmazán, toho stačí špetka a jídlo chutná božsky). Dětičky mi sice vynadaly, že to pálí, ale vzhedem k tomu, že moje slinivka a žlučník drží bobříka mlčení, jim to až tak moc nevěřím :-D 
A až dopíšu tenhle blog, jdu už konečně postavit ten počítač, který jsem slíbil budoucí tchyni... Ale ještě nejsem ženatej :-D Muhehe.
Prostě a jasně... Dneska bylo hezky, dneska to šlo! Aneb: hejbejte se a můžete si dopřát i věci, u kterých byste přibrali(y) jen pouhou myšlenkou na ně. Stačí jen přemýšlet a trochu počítat.
Váš motivateur :-D
P.S. Ten protivítr mne donutil vydat 3134 kJ, abych vůbec dorazil domů, to už je celkem příjemná večeře, ne? Ale knedlíky co? Knedlíky prostě nejíme. 
Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 02. 2013 13:35
Ty mě fakt dostáváš. Tvoje blogy mě umí zvednout ze židle a dodat chuť k pohybu. A dneska by to šlo....
04. 02. 2013 12:44
To sluníčko za oknem mne sice také lákalo, ale v zimě na kolo nee. A ve vichru už vůbec ne. Ale už se těším na jaro. Kolo já také můžu.
Ještě se mrknu, jak vaří chlap.
02. 02. 2013 16:07
Mluvíš mi z duše, ve čtvrtek jsem si v práci při pohledu z okna říkala, že by to bylo na kolo - jenom nejsem tak odhodlaná - šla jsem zbaběle na spinning, tam neprší a nefouká, ale nebýt toho počasí, tak sedím doma....PS. sports tracker neznám, mám v mobilu Cardio Trainer - asi to bude fungovat stejně. Jo a Nory sledujeme i tady na Jižní Moravě. Super článek, jen tak dál. Hana.
02. 02. 2013 08:13
Ty bláho, tak tomu říkám rozjed a udržení tempa....jen tak dál. Koukám, že chodíme na stejné stránky, "norský web" a Sports tracker mám v mé záložce oblíbené.
02. 02. 2013 02:29
Tak jsem se nalačno koukla na tvé kulinářské výtvory. A to němalo stať Dostala jsem šílený hlad a čas do snídaně je ještě dost dlouhý.
01. 02. 2013 09:17
Tvoje psaní jsem doslova hltala ... píšeš úžasně, navíc je kolo i mojí největší zábavou. A tvůj výkon? Bezkonkurenční ... na rovince 37km/hod. tak to je senzace!!!
01. 02. 2013 09:07
Píšeš nádherně, uculuji se, Na tvé kulinářské umění se podívám večer, bo je pěkně, beru hůly a jdu ven. Mohu, jsem důchodkyně.
01. 02. 2013 08:43
Super čtení!
01. 02. 2013 08:38
Kolo je super, taky ho miluju, ale proti tobě jsem břídil. Já dám tak 1000km za rok a to si říkám, jak hodně jezdím. Pravda při dětech nemá člověk tolik času vyjíždět z domu a babičce je stále nechávat nemůžu. No a v zimě zásadně nejezdím, strach z úrazu je větší než láska ke kolu, máš můj obdiv.
01. 02. 2013 08:35
Díky za pěkné počtení :-) Ale myslím, že jsi blázen, já kolo taky miluju, ale ukládám ho jakmile napadne první sníh a vyndavám ze sklepa tak v dubnu, když už je jakž takž teplo :-) Jsem z Krkonoš :-)
Ale jako ostatní obdivuju dar psaní, to každý nemá. A máš plus za ty spálené kJ, úplně jsem to viděla, jak se dereš kupředu proti tomu větru :-) Ale já přece jen v zimě upřednosňuju ty lyže :-)
01. 02. 2013 07:26
Já vzala včera zavděk hodince na spinningu ale jak se rozjaří kolo je kolo :-)
01. 02. 2013 07:08
Ahojky. Bohužel nemám dostatek času přečíst všechny větičky v příspěvku, ale mohu řict, že jsem počasí využil a kolo protočil. Sice jsem viděl povodně v Úhlavě a skoro jsem těžce zmokl, ale bylo to nádherné na 30. a 31. ledna. Míra
31. 01. 2013 22:37
Když pro mne je rotoped sice fajn, ale nuda šílená. Kolo je 100x zábavnější. Chce to ovšem pořádný oblečení.
31. 01. 2013 22:34
Hezký blog. To tě obdivuji. Já bych v lednu na kolo nevlezla. Dnes jen procházka po obědě a pak hezky v teplíčku u kamen rotoped :-)))
31. 01. 2013 22:03
Mám jít ještě připravovat dětem jídlo na zítra, když mají ty prázdniny, ale copak můžu, když je tu tolik báječného čtení? Jestli budeš takhle psát, tak já to budu muset číst a nezbyde mi čas na pohyb :-) Jdu vařit, díky za prima čtení.
31. 01. 2013 21:50
na to bych se mohla... někde najedu na zledovatělý hrbol... stačila mi ta olejová skvrna v létě. fuj.
31. 01. 2013 21:29
Keksina: no o mém duševním zdraví pochybuj, bo já o něm pochybuji také. Ovšem jak jinak než extrémem se dá v dnešní době přežít. Apropos dnes to fakt šlo, bylo počasíčko jako v březnu. A ně můžeš věřit, já už 43 březnů zažil :-D
31. 01. 2013 21:23
Ona trpělivost není zrovna to pravé slovo. Já to dopsal a v zápětí mi zkolaboval prohlížeč.... Tisíc slov fuč... Takže jsem si nalil dvě deci a začal psát znovu, tentokrát offline, v notepadu++, abych to zase neztratil. Nevýhoda těchhle online blogů je ta, že stačí zmáčknout F5 a vše, co si neuložíte je v pr..... :-D Tímto zdravím admina a dávám podnět: co nějaká funkce autosave v blogu? Mimo jiné: deset km je pro mě celkem málo, já se po cca osmi km teprv zahřeju, ale tleskám každý pohybový aktivitě. Nejpříjemnější je sex, co si budem povídat, ale holt není kadej den posvícení :-D
31. 01. 2013 21:21
Článek krásný, pobavila jsem se. Ale dovolím si pochybovat o duševním zdraví pisatele-vytáhnout kolo na konci ledna, býť je počasí víc než pitomé a sníh místo aby sypalo tak rozpouští, to je prostě diagnóza. :-D
Tak hlavně že sis to užil. ;-)
31. 01. 2013 21:09
Ano, souhlasím - dneska to šlo, taky jsem stihnul provětrat kolo i sebe. Ale ten vítr byl dost nepříjemný a kus oblíbeného okruhu jsem nakonec vynechal pro nesjízdnost polních cest, takže já letos začínám na 10km.
31. 01. 2013 21:07
UF, to jsem si početla, kde bereš trpělivost na tak dlouhé psaní? Ale čte se to moc pěkně, děkuji.
31. 01. 2013 20:55
Máš můj obdiv !!!! Dneska jsem přijela z práce,sluníčko 2 st. a vítr.Hodila jsem tašky popadla hůlky a psa a vyšla ven.Počasí se za několik minut změnilo v ledovou spršku a tak jsem zalezla za chviličku zpátky.Po práci je úžasné si venku vyčistit hlavu :-))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři