TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 02. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

yvici

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 2. 9. 2016. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 705
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133198.03 km
Kolo: 66076.10 km
Cvičení: 5528 h 10 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Já mám sen...

28. 06. 2015

Nesouvisí to přímo s hubnutím, i když aby se mi splnil, musela bych zásadně změnit životní styl, začít pořádně cvičit a mít pořádnou sebekázeň. Kdybych to teď řekla komukoli, kdo mě zná osobně, asi by se mi vysmál. A možná i dost z těch, co mě znají jen virtuálně.

Chtěla bych jít po maturitě na vojenskou medicínu. Vojenskou. To znamená absolvovat i normální vojenský výcvik a stát se minimálně na 18 let příslušnicí armády. 

Momentálně jsem ráda, když zvládnu uběhnout 2 km a i to mě téměř zabije, fyzičku mám na nule, takže je jasné, že mám co dohánět. Výhodou je, že mám dost času - studuji dálkově gympl a jsme v prvním ročníku z pěti, takže mám čtyři roky na vybudování síly, fyzičky a na zhubnutí. Jendo z kritérií přijetí je mít BMI pod 30 a myslím, že pokud o tom budu vážně uvažovat, pod tuhle hranici se rozhodně dostanu. U mě by to znamenalo mít 79 kg a méně.

U přijímaček se pak dělají fyzické zkoušky ze dvou disciplín: běh, kde se absolvuje Cooperův test a sedy-lehy. Cooperův test znamená běh na 12 minut a vyžaduje se, aby za tento čas uchazeč naběhal mezi 2300 - 3000 metry, sedy - lehy jsou pak na minutu a vyžaduje se, aby jich uchazeč udělal zhruba 35-55 (nepamatuji si přesně). Přijímačky ale samozřejmě nejsou všechno. Pokud půjdu do armády, budu budu běhat až zčernám. :D Taky se budu muset naučit pořádně plavat, dělat shyby a tak. No, mám na to 4 roky. Potěšující je, že obor Vojenské lékařství studuje téměř polovina žen, což mě překvapilo - měla jsem ten předsudek, že žen je  armádě jak šafránu. A prý to není fyzicky zas nějak extrémně náročné, jen... prostě nadprůměrné. Víc se bojím psychické zátěže.

Navíc bych se už při vstupu na univerzitu musela zavázat armádě na 18 let, nemohla bych přerušit dost náročné studium (taková těžší medicína, jsou tam i vojenské předměty, ale studium je realizováno normálně na LFHK UK) a musela bych pak poměrně dlouho pracovat jen pro armádu. Ale já věřím, že pokud se zvládnu tak radikálně změnit, aby mě přijali a pokud zvládnu přijímačky a počáteční výcvik ve Vyškově, už zvládnu i zbytek.

Chtěla bych už začít trénovat běh, ale se svou váhou běhat nemůžu, tak zatím aspoň chůzi a zvyšovat fyzičku. A taky psychickou odolnost. A naučit se pořádně učit, protože bez toho to na medicíně nejde.
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 06. 2015 21:21
Syn před dvěma lety bez problémů natrénoval na přijímačky na policejní školu. Mládí to jde prostě lépe, tak se toho neboj. Jestli je to tvůj sen, tak si ho prostě splň.
29. 06. 2015 09:48
No vidís, to je prece motivace jako blázen. Jdi si za svým snem, dokázes to!!! Uz jsem se presvedcila, ze kdyz clovek neco moc chce a jde si zatím, dokáze to. Drzím ti palce i u nohou:-)))
28. 06. 2015 22:08
To zvládneš. :) Je to velmi pěkný a zajímavý sen. Držím ti pěstí na rukou a i na nohou. :)
28. 06. 2015 21:27
Nejsi žádná troškařka:-) a to je dobře. Rozhodně přeji, aby ti to vyšlo....a věřím, že pokud pro to uděláš vše, co je možné, tak to dopadne!
28. 06. 2015 21:15
Tak to máš kus práce před sebou. Ale sny jsou od toho, aby se plnily!!!
28. 06. 2015 20:25
Je to náročný sen...o to více si budeš sebe vážit, jestliže uděláš vše pro jeho splnění a v tom ti držím palce!
28. 06. 2015 20:20
Když máš sen, máš motor :-). Doplňuj palivo a dojedeš tam!!!
28. 06. 2015 20:14
Jdi si za svým snem a nevzdávej to, aby jsi si mohla sama sebe vážit!
28. 06. 2015 19:38
Ahoj kočko, máš sen a máš dost času se na něj připravit - a jestli si to cestou k němu rozmyslíš, upravíš, změníš - budeš mít určitě spoustu bonusů, které ti zůstanou - správná váha a fyzička, zdravý život. Drž se a pracuj na sobě:-))
28. 06. 2015 19:05
Pro bystr...víš, ty citáty jsou jen proto, že se má člověk pokusit splnit si sen...ony neříkají, že se to povede, ale pokud něco nezkusíš, tak nevíš, jestli to jde nebo ne. Tak jsme to asi myslely, teda já :-)
28. 06. 2015 19:02
ok :-))
28. 06. 2015 18:45
Pěkný sen, zřejmě máš vše zjištěno, taky Tě podpořím k tomu kroku a taky citátem, začátkem všech úspěchů je touha, Pamatujte si to!
Slabá touha přinese slabé výsledky, tak jako malý ohýnek vydá málo tepla.“ přeji Ti udělat hned první krok, takže vyraž na procházku....
28. 06. 2015 18:33
bystr:
Díky za komentář.

-hypotheriosu by se mi mohlo teoreticky podařit zatajit... já si píšu i se studenty a několik mi řeklo, že se dostalo i třeba přes alergie. A alergie se posuzuje přísněji než hypotheryosa, který se nijak neprojevuje. Četla jsem i fóra na tohle téma a nikdo nedokáže říct přesně, zda je to problém nebo ne.
-o testech fyzické zdatnosti vím, prostě bych musela trénovat.
-vím i že je jen dovolená, i že si málokdo může vybrat obor, ale údajně to tak, jak píšete, chodí stejně jen na papírech...

Myslím, že informací mám pozjišťovaných celkem dost a stále jsme v kontaktu se studenty UNOBu. Jak jsem řekla, nemyslím si, že kdybych se přeci jen hlásila, že bych to měla málo promyšlené nebo nebyla připravená. Ta příprava bude možná stejně náročná jako studium.. :D
28. 06. 2015 18:23
Milá moje, pěkné citáty jsou jedna věc, realita věc druhá. Dcera dokončila 4,ročník LFHK/ / a medici-vojáci jsou taky jejími spolužáky/. Stručně: jakousi rámcovou představu máš, ale
- je třeba být úplně zdravá / pokud se např. hypothyreoza objeví v průběhu studia, školu ti dovolí dokončit... ale pokud už jsi léčená-nevím nevím,....spolužačce se např.podařilo zatajit ekzém v dětství..a dostala se
-testy fyzické zdatnosti se dělají v každém ročníku- spolužačka měsic deně chodila trénovat do bazénu,aby splnila časový limit v plavání ...
v létě ve Vyškově trénink s "plnou polní"....takže nároky na kondici určitě
-nemáš prázdniny, jen předepsaný počet dní dovolené :-(
-po skončení školy si medicínský obor vybírají nejprve nejlepší studenti, pak ti další / např. je volné jen 1 místo chirurga, které si vybere jedničkář-ostatní mají smůlu a jdou dělat, co je volné- většinou tedy"praktika"
-z vojenského úvazku / 6let studia + 12let praxe/ se dá vyplatit -vzhledem k tomu, že od prvního ročníku studia bereš mzdu kolem 10,000,- měsíčně, dá se ten milion našetřit, když si vše ukládáš bokem
Takže si podrobně pozjišťuj všechny informace, dobře zvaž všechno pro a proti.. a pokus do toho půjdeš, tak samozřejmě držím všechny palce,co mám!!
28. 06. 2015 17:33
I já Ti odpovím citátem: Měj odvahu začít a trpělivost dokončit a dospěješ k úspěchu. A polovinu - odvahu začít -máš za sebou
28. 06. 2015 17:13
Děkuji :)

Je pravda, že u mě to kromě toho, jak moc se budu snažit a trénovat bohužel záleží i na okolnostech - mám alergii a hypotheriosu a nevím, jestli mě s tím vezmou. Někoho s podobnými problémy berou, někoho ne.. :D

Já udělám, co bude v mých silách, tak snad to kdyžtak vyjde.
28. 06. 2015 17:05
Jsi mladá...máš čas splnit si jakýkoliv sen...já mám krásné motto.....řekl to Mark Twain.....Neodpoutávej se nikdy od svých snů. Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít. Takže ti přeju úspěšnou cestu za splněním tvého snu...věř si a budou ti věřit i ostatní !!!!! :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři