TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 09. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

zuzik721

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 21459
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 132650.48 km
Kolo: 65973.90 km
Cvičení: 5505 h 16 min

Přátelé

zuzik721

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jakou rýži vybrat ??

20. 02. 2015

Ahoj lidičky,

jakou děláte rýži?
Myslím tím jaký druh....
Jak vaříte rýži...
Požíváte rýži ve varných sáčcích?

Díky za odpodvědi :-))
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 02. 2015 21:05
My máme oblíbenou rýži tří barev. Je to dlouhorzrnná parboiledka s červenou a divokou indiánskou rýží dohromady. Vařím navolno s cibulí, do které napíchnu hřebíček. :-)
20. 02. 2015 20:59
Hele a u nás má úspěch směs rýže, jáhly, pohanka v poměru 1:1:1.
Směs se uvaří jako rýže, cca 15 minut. Jen jáhly se musí předem dobře propláchnout horkou vodou
20. 02. 2015 18:43
Pro rodinu vařím nejraději parboiled a dělám ji běžným způsobem v tlakáči na nízký tlak je za 5 minut hotová + nějaký čas na odstátí , než klesne tlak . Já jsem si poslední dobou oblíbyla rýži natural samotnou nebo napůl smíchanou s pohankou :-), taky mňamka .
20. 02. 2015 15:27
Našla jsem článek
http://m.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/zdrava-vyziva/tipy-zdrave-vyzivy/Manual:-Jakou-ryzi-koupit__s639x8207.html
20. 02. 2015 13:39
Pro Afrais: Sašo,jasně že není v sáčcích rychleji uvařená rýže:-). Takový kouzelník bohužel nejsem. Myslela jsem to tak, že když nemám čas, frknu sáček rýže do vody a nechám ho jeho osudu:-). Ale pokud vařím "nesáčkovou", nachystám cibulku, orestuji i s rýží,přidám koření, někdy i kukuřici či hrášek, během vaření hlídám,popřípadě doleji vodu. Prostě o ni pečuji a věnuji se jí:-)))))!
20. 02. 2015 11:55
Já mám nejraději jasmínovou. Natural je sice asi o něco zdravější, ale na jasmínové si opravdu pochutnám a nádherně voní :-)
20. 02. 2015 11:31
mě by zajímala černá rýže, už ji musím konečně zkusit :-)
20. 02. 2015 11:27
Byla jsem překvapená, že mi zničehonic zachutnala rýže natural, rodina na to nic neříká a sní ji taky. Akorát se déle vaří a na to zapomínám, takže je oběd někdy později. Jinak je u mě favorit rýže parboiled.
20. 02. 2015 10:54
Rýži vařím prakticky jen jasmínovou, kupuje mi ji kolegyně Vietnamka po 5 kg. Spařím, propláchnu studenou vodou a přidám vodu, dvojnásobný objem než má rýže. Osolím, dám malou lžičku oleje, 1/4 až 1/2 nekrájené cibule a hřebíček. Přivedu k varu a stáhnu na minimum, za chvilku je hotová.
20. 02. 2015 10:41
Rýži jsem vařila v mikrovlnce, na vánoce jsem dostala malinký rýžovar. Nemůžu si zvyknout - ta z "mrtvé linky" - tak říká mikrovlnce moje maminka se mi zdála chuťově lepší :-) Jinak vařím parboleidku, basmati i jasmínovou (ta když se vaří, má zvláštní vůni).
20. 02. 2015 10:11
Na chuť mám nejraději basmati a jasmínovou. Do salátů a "rizot" se mi líbí tříbarevná a když spěchám je nejlepší UncleB natural 10min :D
Většinou vybírám podle nálady :) bez sáčků, 125g (pro dva) umím odvážit i sama. Nasypu do kastrůlku, zaleju vodou osolím a vařím. Bez cibule a tuku. Už jsme si zvykli, i tak chutná líp než vyvařená ze sáčku, protože se všechna voda vsákne.
My si s GI moc hlavu neděláme, protože rýži nejíme suchou :)
20. 02. 2015 09:59
Vařím jedině parboiled a výhradně v mikrovlnce. Ideální příprava, a nikdy jí nemůžu připálit nebo převařit.
20. 02. 2015 09:55
Používám hlavně rýží basmatti, chuťově je vynikající a četla jsem, že obsahuje víc bílkovin než ostatní druhy rýže, takže pro hubnoucí je vhodnější. Připravuji ji tak, že na lžíci oleje nechám zesklovatět cibulku, vmíchám rýži, osolím a zaleju vodou v poměru 2,5 dílu vody na 1 díl rýže. A vařím do měkka podle návodu (celozrnná se vaří cca půl hodiny, bílá okolo 10 minut). Během varu občas promíchám, podle potřeby případně ještě doplním vodu. Jinak správně by se všechna voda měla vstřebat a vyvařit, nemělo by být potřeba vodu slít. Díky počátečnímu orestování rýže se tato pak téměř nelepí. Chuťově je takováto rýže nesrovnatelná s tou vařenou v sáčku.
Rýži v sáčcích prakticky nepoužívám, jen jako nouzovku, když potřebuju přivařit 1 porci.
20. 02. 2015 09:49
Jak kdy...rychlovka parboiled nebo dlouhozrnná, radši ovšem basmati nebo jasmínovou, někdy divokou a taky červenou, na rizoto arborio. V pytlíkách moc nevařím (pro pejska ale jo), "obyčejnou" vařím ve vodě s kouskem cibule a hřebíčkem, někdy s kari, nebo kurkumou nebo červenou paprikou, basmati se může na cca 30 minut namočit, je pak pěkně dlouhá, červená je legrační, po uvaření jako "pukne" a je dvoubarevná...někdy rýži osmahnu na oleji a pak dusím nebo peču v troubě a samostatnou kapitolou je italské rizoto, podlévané vínem a vývarem, to mi hodně chutná. Celozrnná rýže se mi moc nelíbí, přijde mi až moc zdravá...
20. 02. 2015 09:46
Prosím, ona je v sáčcích snad o tolik rychleji? :-)))
A teď vážně. Nemusí to být jen natural, i když chuťově ten rozdíl vážně není tak velký. Nebo se dá smíchat půl natural, půl loupaná. Lepší je vždycky dlouhozrnná (\'i kdy na rizoto patří kulatá, ale ta má vyšší GI, což se nám zrovna nehodí). Relativně dobře z hlediska GI vychází i parboiled rýže. Hlavní je ji nerozvařit do kašovita. Pro fajnšmekry pak ty jiné typy :-) Anebo jestli nejste moc odvážní, ale chcete zkusit obměnu, tak parboiled s indiánskou - slušná varianta s ozvláštněním.
20. 02. 2015 09:25
Ahoj Lucko, já rýži střídám. Vařím občas natural, občas obyčejnou, teď mám koupenou červenou,ale tu ještě neznám. Je jasné,že pro hubnutí je natural lepší,ale jelikož vařím pro celou rodinu, tak to chce občas kompromis:-). No a když spěchám, tak použiji i ve varných sáčcích. Když mám čas ,dám si na ni záležet:-)))).

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři