TOPlist
Sledujte nás:

Křehké chleby jako zdravá alternativa klasického pečiva

Zpět

Pečivo je nedílnou součástí našeho jídelníčku. Vzhledem k tomu, že máme tendenci jej do jídelníčku zařazovat velmi mnoho, měli bychom se nad jeho množstvím zamýšlet. Jistě nebude novinkou, že lépe, než pečivo bílé, je vhodnější jeho celozrnná varianta. Někdy se však může stát, že výběr pečiva je velmi omezený a stále dokola se v našem jídelníčku objevuje jeden typ celozrnného chleba či housky, rohlíku atd. Pokud chcete jídelníček z pohledu pečiva zpestřit, co zkusit celozrnný křehký chléb wasa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Křehký chléb Wasa – vhodný pro dietu i zdraví

Výbornou alternativou k bílému pečivu jsou křehké chleby z celozrnné mouky. Díky svému složení obsahují řadu hodnotných živin, kterými potřebujeme svůj organismus vybavit: vlákninu, vitaminy B1 a B2, fosfor, železo, hořčík a zinek. Takovými chleby jsou například výrobky zn. Wasa. Většina z nich je vyrobena z celozrnné žitné mouky, díky které jsou bohaté na zmiňovanou vlákninu. Díky ní mají tyto křehké chlebíčky nízký glykemický index, takže po jejich konzumaci vydržíme déle sytí, než kdybychom si dali obyčejný rohlík nebo housku. Vláknina působí příznivě i na zažívací systém, snižuje riziko rakoviny tlustého střeva a dalších civilizačních onemocnění. Výrobky Wasa mají navíc snížený obsah soli, takže jsou vhodné i pro lidi s vyšším krevním tlakem.

Tip na servírování

Jelikož jsou chlebíčky Wasa chuťově v podstatě neutrální, můžeme je obložit nebo namazat libovolně podle našeho gusta. Výborné jsou kombinace se sýrem cottage, zeleninou, šunkou nebo uzeným lososem. Nebojme se výraznějších chutí zrajících sýrů nebo cibule a česneku. Pro děti se hodí i sladká kombinace např. sýr cottage nebo žervé rozmíchané se lžičkou javorového sirupu, medu nebo džemu.



Wasa – nejen zdravá, ale i praktická

Chlebíčky Wasa mají na rozdíl od běžného pečiva minimální trvanlivost 10 měsíců, můžete je tedy mít pořád po ruce a navíc se jimi předzásobit třeba na chalupě. Wasa nabízí celou řadu křehkých chlebů. Mezi nejoblíbenější patří Wasa Original a Wasa Delikates. Favoritem je i Wasa Fibre s vysokým obsahem vlákniny (jeden plátek obsahuje 2,5 g vlákniny, doporučená denní dávka pro dospělého je 30g). Kromě toho je v prodeji i šikovná svačinka - Wasa sandwich. Jde o dva plátky křupavého chleba spojené sýrovou pomazánkou. K dostání jsou ve dvou příchutích – smetanový sýr a rajče s bazalkou. Balíček je malý, vejde se do kapsy nebo kabelky, ale zdravě zažene i veliký hlad.

Kompletní sortiment výrobků Wasa naleznete na www.wasa.cz.

 

Wasa Crisp Break - 1450 kJ/100g

Pečený křehký chléb z celozrnné žitné mouky je úžasně variabilní svými metodami přípravy. Udělejte si z něj sendvič: rozpulte jej na polovinu a vložte plátek sýra, šunky nebo namažte pomazánkou. Můžete je také nalámat na jednotlivé polštářky, zalít mlékem a v tu ránu máte snídaňové cereálie! Nadýchané polštářky v pravidelných řadách jsou opravdu výjimečné.
 

 

Wasa Delikates - 1450kJ/100g

Delikatess je velmi tenký a chutný křehký chléb. Je upečen bez droždí, těsto je našleháno, aby bylo vzdušné a pak lehce upečeno. Můžete si jej vychutnat jen samotný anebo pouze s tenkou vrstvou másla. V provedení Sesam se stává skutečnou pochoutkou mezi křehkými chleby a dodá i jednoduchému zeleninovému salátu výraznější chuť.
 

 




Wasa Fibre - 1450 kJ/100g

WASA Fibre se peče z celozrnné žitné mouky. Obsahuje rovněž pšeničné otruby a pšeničnou vlákninu, což znamená, že tři plátky WASA Fibre pokryjí zhruba 30 procent doporučené denní dávky. Vyšší množství otrub a vlákniny dávají chlebu lepší chuť. Jedná se o typ křehkého chlebu s nejvyšším podílem vlákniny. Dospělý člověk by měl denně přijmout 30g vlákniny. Jeden křehký chléb Wasa Fibre vám dodá 2,5g vlákniny. Doplňte jej plátkem sušené šunky a exotickým ovocem a oddávejte se chuťovým požitkům.
 

 

 

Wasa Original - 1450 kJ/100g

WASA Original je křehký křupavý chléb. Tenké a jemné plátky Wasa Original se skutečnou chutí žita patří mezi nejoblíbenější druh celozrnných chlebíčků z řady Wasa.


 

 

 

Novinky:

WASA SANDWICH Cream Cheese
Kapesní balení tohoto celozrnného sendviče můžete mít stále u sebe. Z praktických důvodů je rozdělen na dvě části, takže jej můžete sníst celý najednou nebo si druhou část nechat na později. Wasa Sandwich Cream Cheese má náplň s jemnou chutí smetanového sýru, který jemně naladí vaše chuťové buňky. Bude chutnat nejen vám, ale i vašim dětem. Chléb je upečen z celozrnné žitné mouky a má vysoký obsah vlákniny. Stejný chléb zakoupíte i samostastně bez náplně: Delikatess Sesam.
Neobsahuje konzervanty.

WASA SANDWICH Cream Cheese Tomato&Basil
Máte rádi dokonale sladěné ingredience? Pak je Wasa Sandwich Cream Cheese Tomato&Basil to pravé pro vás. Dva křupavé chlebíčky z celozrnné mouky jsou spojeny náplní z jemného krémového sýru ochuceného perfektně vyzrálými rajčaty a voňavou bazalkou. Praktické balení vám umožní jej vzít kdykoli a kamkoli s sebou a jíst jej, zrovna když na něj máte chuť! Můžete si jej sníst celý najednou nebo si nejprve sníst jednu část a později druhou, záleží jen na vás. Zlatý křupavý chléb je upečený z pšeničné mouky a má vysoký obsah vlákniny. Podobný chléb samostatně bez náplně Wasa také nabízí: Sezam.
Neobsahuje konzervanty.
 

Kompletní sortiment výrobků Wasa naleznete na www.wasa.cz.

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 03. 2012 00:30
To musím vyzkoušet :-)
21. 03. 2012 00:29
To musím vyzkoušet :-)
20. 03. 2012 22:56
tak za dva dny ve zdravé výživě :) Díky za tip...
12. 02. 2012 13:44
Ty s náplní vypadají obzvlášť lákavě-vyzkouším
09. 02. 2012 13:14
Havrlantova - já je koupila v Tescu a taky v Bille.
09. 02. 2012 13:00
kupuju je v drogerii dm, ale mají je ve všech větších řetězcích s jídlem :¨)
08. 02. 2012 17:34
Ahojte, neviete náhodou, či vyrábajú aj bezlepkovú variantu? Díky
08. 02. 2012 13:03
Kdo mi prosím poradí v kterých prodejnách ho koupím?
08. 02. 2012 12:42
Jsou výborné, potvrzuji.
08. 02. 2012 09:46
Znám je.Jsou velice dobré.Dávám si na ně různé pomazánky.Sandwichový jsem ještě nezkoušela,musím to napravit.
08. 02. 2012 01:18
jsem uz dlouho v Holandsku a tady Wasa chleba kupujou skoro vsichni a ja uz dokonce taky a je to mnohem lepsi nez normalni Knusspi...
07. 02. 2012 19:12
znám znám...tedy krom těch pěkných polštářkových, hned zítra se u prodejců pokoukám
01. 02. 2012 07:56
Wasa chlebiky jim dost casto. Nejlepsi je sezamovy a delikates. Sandwiche me neuchvatily, ale asi proto,ze nemam rada mazaci syry. Navic je to mnohem levnejsi a zdravejsi si ten sandwich nachystat doma.
Tip pro ostatni krome Wasa chlebiku si kupuji chlebiky od Finn Crisp (multigrain, traditional a original) jsou taky skvele. Variantu traditional prodava Ikea ve sve vlastni variante.
24. 01. 2012 20:52
Ty znám, jsou všechny moc dobré!!!
24. 01. 2012 20:35
Tak jsem je dnes zkusmo koupila, tak uvidíme...
24. 01. 2012 18:06
ty mám ráda:-) úplně jsem na ně zapomněla. zítra hned zařadím místo tmavého pečiva:-)

Naši partneři