Zdroj: Nutridatabaze.cz, Databáze složení potravin ČR
| Potravina | Obsah vápníku ve 100 g | 
| Mák | 1360 mg | 
| Eidam 30 % t. v s. | 950 mg | 
| Sardinky v konzervě | 420 mg | 
| Hermelín | 390 mg | 
| Sója | 260 mg | 
| Mandle | 250 mg | 
| Jogurt polotučný | 180 mg | 
| Kapusta hlávková | 150 mg | 
| Kefír | 130 mg | 
| Mléko | 120 mg | 
| Tvaroh tvrdý | 120 mg | 
| Tvaroh měkký | 110 mg | 
| Špenát | 100 mg | 
| Brokolice | 80 mg | 
V tabulce je uveden obsah vápníku, důležité je však zohlednit také celkové složení potraviny, v jaké formě se vápník v potravinách nachází, kolik ho vstřebáme a jak ho dokážeme následně využít.
Zatímco u mléčných výrobků je vstřebatelnost vápníku kolem 30 %, u zeleniny jen kolem 5-10 %, u některých druhů dokonce ještě méně. Více se můžete dočíst v tomto článku.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Takže jde i o to, jaké ostatní živiny ten který výrobek obsahuje. Nicméně srovnání je zajímavé.









