- Autor: spetra
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Vepřová panenka (syrová) | 650 | 
| Olej řepkový | 15 | 
| Květák | 260 | 
| Paprika žlutá | 260 | 
| Smetana zakysaná 20% | 40 | 
| špecle | 750 | 
Energetická hodnota celkem: 9415 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 188, 
                                                        Tuky (g): 76, 
                                                        Sacharidy (g): 202,
                                                        SAFA (g): 32,
                                                        Cukry (g): 21,
                                                        Vláknina (g): 28,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1883 kJ
Bílkoviny (g): 37.6, Tuky (g): 15.2, Sacharidy (g): 40.4, SAFA (g): 6.4, Cukry (g): 4.2, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Špecle připravíme podle návodu (kupovaný polotovar z Lidlu) Vepřové maso nakrájíme na tenké proužky a osmažíme na oleji, až se maso zatáhne, tak přidáme najemno nakrájený květák a papriku, lehce podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí či na skus dle chuti. Okořeníme bylinkami, lehce osolíme, na závěr zjemníme kysanou smetanou, to už máme vypnutý sporák.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









