TOPlist


Celozrnný quiche s chřestem a cuketou

  • STOB recept
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Ovesné vločky jemné Emco70
Mouka žitná celozrnná75
Mouka pšeničná celozrnná35
Máslo čerstvé nesolené20
Olej olivový20
Chřest250
Cuketa150
Vejce celé (syrové)165
Parmezán 32%80
Mléko polotučné (1,5 % tuku)200
Šunka Parmská30

Energetická hodnota celkem: 7370 kJ

Bílkoviny (g): 85, Tuky (g): 90, Sacharidy (g): 150 SAFA (g): 38 Cukry (g): 21 Vláknina (g): 21 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 921 kJ

Bílkoviny (g): 10.6, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 18.8 SAFA (g): 4.8 Cukry (g): 2.6 Vláknina (g): 2.6 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Nejprve si zpracujte těsto. Ovesné vločky smíchejte s ostatními moukami a solí, pak přidejte máslo, olej, trochu vody a rukama důkladně zpracujte v křehké těsto. Poté ho zabalte do fólie a nechte v lednici odležet. Mezitím si připravíte náplň. Chřest důkladně očistěte a nakrájejte na zhruba 2-3cm kousky (s většími by se koláč špatně porcoval) a povařte v lehce osolené vodě zhruba 3-4 minuty, poté zchlaďte studenou vodou. Cuketu nakrájejte na tenké proužky. Vejce vyšlehejte v mléku, opepřete, přidejte nastrouhaný parmezán, přimíchejte cuketu a chřest. Vyndejte těsto z lednice, rozválejte ho na placku a přendejte do formy/zapékací mísy. Pokud se těsto trhá a nejde rozválet na celou plochu, rozprostřete ho po formě prsty tak, abyste vytvořili zhruba 1cm vysoký okraj. Těsto rovnoměrně poklaďte plátky prosciutta a zalijte směsí vajec, mléka, cukety a chřestu. Pečte 45-50 minut v troubě vyhřáté na 180°.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma