TOPlist


Databáze potravin

Šunka Parmská

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1100 kJ
  • Bílkoviny: 25 g
  • Tuky: 18 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 8.1 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 5.25 g
Jedná se o sušenou šunku s chráněným zeměpisným označením, pravá Parmská šunka se tedy smí vyrábět pouze v okolí italské Parmy. Šunka obsahuje vysoký podíl masa a je zdrojem plnohodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, obecně však bývá velmi vysoký, jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin. Nevýhodou je také velmi vysoký obsah soli. Z těchto důvodů parmskou šunku do jídelníčku zařazujte pouze ve výjimečných situacích a před konzumací odstraňte tučný okraj.

Náhrada

Vhodnější je šunka s nižším obsahem tuku, například krůtí či kuřecí, vybírejte šunku nejvyšší jakosti nebo výběrovou, které obsahují vyšší podíl masa a neobsahují levnější náhražky.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma