- Autor: martashi
- Uživatelský recept
- Porce: 150.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Maliny | 1000 | 
| Voda | 1000 | 
| Citronová šťáva | 400 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 1000 | 
Energetická hodnota celkem: 19500 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 12, 
                                                        Tuky (g): 10, 
                                                        Sacharidy (g): 1125,
                                                        SAFA (g): 2,
                                                        Cukry (g): 1053,
                                                        Vláknina (g): 73,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 130 kJ
Bílkoviny (g): 0.1, Tuky (g): 0.1, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 0, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maliny zalijeme studenou vodou ve skleněné nádobě,povážeme plátnem a postavíme na sluníčko na okno, Po24 hodinách přidáme šťávu z citronů , jakmile maliny vystoupají k povrchu přecedíme je přes plátno a necháme řádně vykapat. Do získané štávy přidáme cukr ve stejném množství jako je šťávy . Přidáme kyselinu citronovou a za občasného zamíchání (až do úplného rozpuštění cukru) necháme opět stát na sluníčku. Můžeme přidat konzervant do ovocných šťáv (podle návodu na sáčku) stočit do lahví a uložit do chladu nebo bez konzervantu nalít do sáčků na ledové kostky a zmrazit.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









