TOPlist


Zapečený lilek s Cottage cheese a semínkovým pestem

  • STOB recept
  • Autor: Hanka Malkova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 35

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový25
Parmezán 32%15
Česnek4
Dýňová semínka (nesolená)15
Meggle Cottage Cheese přírodní300
Lilek400
Směs semínek a goji (Meggle Active Protein)40

Energetická hodnota celkem: 4065 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 62, Sacharidy (g): 41 SAFA (g): 18 Cukry (g): 23 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1016 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 15.5, Sacharidy (g): 10.3 SAFA (g): 4.5 Cukry (g): 5.8 Vláknina (g): 2.8 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

bazalka (cca 25 g), sůl

Postup přípravy

Pesto: Rozmixujeme bazalku, česnek, olivový olej a libovolná semínka (klasicky se používají piniová, lze však použít i slunečnicová, dýňová nebo například kešu ořechy). Přidáme nastrouhaný parmezán. (Pesto je vhodné připravovat ve větším množství, můžete ho použít i pro přípravu dalších pokrmů - do těstovin, sendvičů apod.). Lilek nakrájíme na kolečka o šířce cca 0,5 cm, posolíme a necháme vypotit. Kolečka lilku opečeme z obou stran do mírného zhnědnutí nasucho na pánvi nebo v troubě na plechu. Po vychladnutí potřeme kolečko lilku pestem a cottagem, přiklopíme dalším kolečkem lilku a takto pokračujeme, zakončíme vrstvou cottage. Dáme zapéct do trouby pod gril. Na závěr posypeme semínkovou směsí s goji a podáváme.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (20 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

10. 12. 2018 08:18

klosa

Lilek mám rada ,vypadá to zajímavě vyzkouším

01. 01. 2018 10:02

Pbyrtusova

To vypadá skvěle.

29. 12. 2017 20:42

poradna

ach ten lilek...nepřišla jsem mu stále na chuť...

23. 11. 2017 12:18

poradna

vypadá to lákavě

23. 11. 2017 08:48

bessi

To vypadá dobře. Díky za recept

22. 11. 2017 08:41

ahojda

Prima recepty. Bohužel jsem ve fázi, kdy je čtu a nerealizuju, Moje chyba.

21. 11. 2017 22:16

hanajabu

Tak se to povedlo a bylo to moooc dobré! Doporučuji.

21. 11. 2017 17:05

hanajabu

Dnes bude k večeři! Ale cottage nahradím mozarellou neb nemám ten jistý v lednici.

21. 11. 2017 09:24

ifucikova

Zajímavý recept.

21. 11. 2017 08:06

babicka Eva

To vypadá zajímavě.

20. 11. 2017 23:05

Hanuja

Až zase bude čerstvá voňavá bazalka, tak recept vyzkouším.

20. 11. 2017 20:35

Slonik71

Vypadá to moc dobře

20. 11. 2017 20:34

Slonik71

Lilek mám ráda děkuji za recept vyzkouším

20. 11. 2017 18:19

Pbyrtusova

Skvělý recept s lilkem.

20. 11. 2017 14:31

tkoskubova

Zajímavý recept.

20. 11. 2017 10:28

ajanka

Lilek mám ráda, určitě vyzkouším :-)

20. 11. 2017 10:06

dylen

může to být dobrý

20. 11. 2017 08:59

eva.ri

lilek mě láká, určitě vyzkouším

20. 11. 2017 08:31

bagi666

t
o vypadá dobře

20. 11. 2017 08:15

Yogii

Vypadá to zajímavě.

20. 11. 2017 07:26

hajekrad

To by mi mohlo i chutnat. Stejně většinou nevím, co s tím lilkem dělat.

20. 11. 2017 00:34

martashi

To vypadá dobře, příležitostně vyzkouším

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma