TOPlist


Budapešťská pomazánka s grilovanou paprikou

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový8
Paprika žlutá 800
Tvaroh odtučněný průměr120
Knäckebrot průměr120

Energetická hodnota celkem: 3273 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 131 SAFA (g): 3 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 28 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 818 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 32.8 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy

Papriky ogrilujte v troubě nebo nasucho na pánvi hodně dotmava, poté je vložte do sáčku a nechte zapařit (cca 20 minut), poté papriky oloupejte. Část paprik rozmixujte s tvarohem, dochuťte solí a pepřem. Zbylé papriky nakrájejte na proužky a ochuťte olivovým olejem, nasekanou petrželkou, solí a pepřem a podávejte společně s knäckebrotem a pomazánkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

20. 09. 2017 18:05

ajanka

Vychytávku s paprikou znám, když je nakládám po gruzínském způsobu. Tato pomazánka může být moc dobrá :-)

20. 09. 2017 09:04

Yogii

Děkuji Hanko, já papriku nikdy neloupala, takže tohle neznám.

20. 09. 2017 08:44

Hanka Malkova

Stačí třeba čtvrt nebo půl hodinky a dělá se to proto, že jdou potom dobře oloupat. Přidám to radši do postupu.

19. 09. 2017 23:26

Yogii

Proč a jak dlouho se nechává paprika zapařit? Nezkazí se?

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma