TOPlist


Mramorová bábovka s jogurtem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Yogii
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 70

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá300
Kypřící prášek do pečiva12
Cukr bílý (řepný, třtinový)100
Cukr vanilkový20
Vejce celé (syrové)220
Hollandia Selský jogurt bílý 200
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu)7

Energetická hodnota celkem: 8423 kJ

Bílkoviny (g): 70, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 352 SAFA (g): 13 Cukry (g): 130 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 702 kJ

Bílkoviny (g): 5.8, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 29.3 SAFA (g): 1.1 Cukry (g): 10.8 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Bábovková forma se vymaže olejem a vysype troškou hrubé mouky. Zvlášť se smíchá polohrubá mouka a prášek do pečiva. Do mísy se dá cukr, vanilkový cukr a žloutky a vymíchá se. Do mísy na sníh se dají bílky a špetka soli a ušleháme sníh. Pak se do umíchaných žloutků s cukrem po částech vmíchá mouka s práškem do pečiva a přidá se bílý jogurt. Nakonech vmícháme sníh. Třetina těsta se dá do formy, třetina smíchá s kakaem a poté vlije do formy a jako poslední se dá opět světlá část navrch. Dáme péct do vyhřáté troby,

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma