TOPlist


Karlovarské knedlíky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Petrajda
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Rohlík, houska michelská300
Vejce celé (syrové)110
Mléko polotučné (1,5 % tuku)300
Mouka pšeničná polohrubá40

Energetická hodnota celkem: 5853 kJ

Bílkoviny (g): 55, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 224 SAFA (g): 9 Cukry (g): 25 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1463 kJ

Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 56 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

sůl, muškátový květ, petrželka

Postup přípravy

6 housek nakrájíme do mísy na kostičky, v mléce rozmícháme žloutky, osolíme a zalijeme tím housku. Promícháme a necháme nasáknout. Z bílků ušleháme pevný sníh, k vlhké housce přisypeme trochu mouky a vmícháme sníh. Mokrýma rukama tvarujeme koule velikosti tenisového míčku, vaříme v páře 20 - 25 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma