TOPlist


Dvoubarevná dýňová bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: karoliner
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Dýně280
Vejce celá průměr160
Cukr bílý (řepný, třtinový)150
Hera200
Kypřící prášek do pečiva12
Kakao Holandské (v suchém stavu)30
Mouka pšeničná polohrubá300
Vanilínový cukr20

Energetická hodnota celkem: 14124 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 168, Sacharidy (g): 406 SAFA (g): 78 Cukry (g): 168 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 883 kJ

Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 25.4 SAFA (g): 4.9 Cukry (g): 10.5 Vláknina (g): 1.9 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Dýni očistíme a na hrubém struhadle nastrouháme požadované množství. Celá vejce umícháme spolu s práškovým cukrem, vanilkou a rozpuštěným máslem (olejem). Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou dýni, mouku a prášek do pečiva. Umíchané těsto rozdělíme do dvou misek, do jedné přidáme kakao a střídavě vlijeme do bábovkové formy. Formu předtím vymažeme a vysypeme. Dýňovou bábovku vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma