TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Květák na paprice

Zpět
  • Autor: Petrajda
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (průměr)15
Cibule70
Květák600
Smetana zakysaná 12%100

Dochucovadla:

sůl, mletá paprika, slepičí bujón

Energetická hodnota celkem: 1896 kJ

Bílkoviny (g): 18, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 10, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 474 kJ

Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Na oleji zpěníme jemně sekanou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku slepičího bujónu. Květák rozebereme na růžičky, vložíme do paprikového základu tak, aby byl zpola potopený. Dusíme do změknutí, ale ne úplně - na skus. Hotový květák vybereme stranou, základ podle potřeby odvaříme, dochutíme a nakonec vmícháme zakysanku. Podáváme buď samotné, nebo s jakoukoli přílohou

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři