- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej běžný (průměr) | 15 |
Cibule | 70 |
Květák | 600 |
Smetana zakysaná 12% | 100 |
Dochucovadla:
sůl, mletá paprika, slepičí bujón
Energetická hodnota celkem: 1896 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 33,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 474 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na oleji zpěníme jemně sekanou cibuli, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vroucí vodou, přidáme kostku slepičího bujónu. Květák rozebereme na růžičky, vložíme do paprikového základu tak, aby byl zpola potopený. Dusíme do změknutí, ale ne úplně - na skus. Hotový květák vybereme stranou, základ podle potřeby odvaříme, dochutíme a nakonec vmícháme zakysanku. Podáváme buď samotné, nebo s jakoukoli přílohou
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.