TOPlist


Fazolový "hummus"

  • STOB recept
  • Autor: www.nehladu.cz
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Slunečnicová semínka (nesolená)30
Olej olivový15
Česnek4
Fazole (v suchém stavu)150
Sezamová pasta Tahini30

Energetická hodnota celkem: 4188 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 97 SAFA (g): 7 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 698 kJ

Bílkoviny (g): 7.2, Tuky (g): 8.2, Sacharidy (g): 16.2 SAFA (g): 1.2 Cukry (g): 0.8 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, pepř, chilli, citronová šťáva

Postup přípravy

Fazole dejte přes noc namočit do studené vody. Druhý den vodu vylijte, natočte novou, přidejte lžičku sody a vařte asi 2 hodiny. Vylijte vodu a nechte fazole vystydnout. Pro rychlejší přípravu lze použít i konzervované fazole. Rozmixujte fazole s trochou studené vody. Přidejte tahini, stroužek česneku a slunečnicová semínka, rozmixujte a poté dochuťte podle vlastních preferencí solí, pepřem a chili. Vymačkejte citron a naposledy zamíchejte směs mixérem. Před podáváním pokapejte olivovým olejem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma