TOPlist
Sledujte nás:

Vepřový guláš na zelenině se šťouchanými bramborami

Zpět

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín, zázvor, muškátový květ, bobkový list

Energetická hodnota celkem: 6683 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 159, SAFA (g): 18, Cukry (g): 29, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1671 kJ

Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 39.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na řepkovém oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájený celer a dále opékáme. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené maso, které jsme ochutili solí, kmínem a sušeným zázvorem. Přidáme nadrcený nebo na plátky nakrájený česnek a opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, trochu muškátového květu a dusíme cca 25 minut. Poté přidáme na kostky nakrájenou kedlubnu, zahustíme čočkovou moukou rozmíchanou v troše vody a dusíme dalších cca 20 minut, dokud není maso a všechna zelenina měkká. Na závěr dle potřeby dochutíme. Brambory uvaříme, přidáme Floru Gold a rozšťoucháme.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři