- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 4.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 110 |
Cibule | 160 |
Česnek | 8 |
Čočková mouka | 25 |
Kedlubna | 200 |
Mrkev | 140 |
Olej řepkový | 10 |
Vepřová kýta (syrová) | 400 |
Brambory (syrové) | 640 |
Flora Gold | 20 |
Dochucovadla:
sůl, kmín, zázvor, muškátový květ, bobkový list
Energetická hodnota celkem: 6683 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 159,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1671 kJ
Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 39.8, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na řepkovém oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a na kostky nakrájený celer a dále opékáme. Po chvíli přidáme na kostky nakrájené maso, které jsme ochutili solí, kmínem a sušeným zázvorem. Přidáme nadrcený nebo na plátky nakrájený česnek a opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme bobkový list, trochu muškátového květu a dusíme cca 25 minut. Poté přidáme na kostky nakrájenou kedlubnu, zahustíme čočkovou moukou rozmíchanou v troše vody a dusíme dalších cca 20 minut, dokud není maso a všechna zelenina měkká. Na závěr dle potřeby dochutíme. Brambory uvaříme, přidáme Floru Gold a rozšťoucháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.