- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| feferonky | 20 | 
| Zelí bílé hlávkové | 610 | 
| Ředkev | 225 | 
| Pórek | 265 | 
| Křen | 20 | 
| Paprika červená | 135 | 
| Mrkev | 200 | 
| Květák | 380 | 
| Kopr | 15 | 
| Cibule | 150 | 
Dochucovadla:
soľ, rasca, čierne a nové korenie, bobkový list, štipľavé feferonky, kôpor
Energetická hodnota celkem: 2574 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 33, 
                                                        Tuky (g): 5, 
                                                        Sacharidy (g): 111,
                                                        SAFA (g): 1,
                                                        Cukry (g): 59,
                                                        Vláknina (g): 49,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 257 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 0.5, Sacharidy (g): 11.1, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 5.9, Vláknina (g): 4.9, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Všetkú zeleninu očistíme, umyjeme a postrúhame, pridáme soľ a rascu, korenia, všetko dôkladne premiešame, natlačíme do 5 l zavaraninového pohára, zaťažíme, prikryjeme a nechame na teplom mieste kvasíť. Cca asi po 5 dňoch už môžeme konzumovať, a pohár uložíme na chladnom mieste.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









