- Autor: Petrajda
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Cibule | 150 | 
| Olej běžný (průměr) | 15 | 
| Uzené kuře průměr | 250 | 
| Brambory (syrové) | 500 | 
| Kapusta hlávková | 500 | 
Dochucovadla:
sladká paprika, česnek, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 5287 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 82, 
                                                        Tuky (g): 50, 
                                                        Sacharidy (g): 117,
                                                        SAFA (g): 16,
                                                        Cukry (g): 19,
                                                        Vláknina (g): 34,
                                                        Sůl (g): 5
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 1762 kJ
Bílkoviny (g): 27.3, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 39, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 11.3, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Na oleji zpěníme drobně nasekanou cibuli, když začne růžovět, přidáme mačkaný česnek a pokrájené brambory - opečeme. Zasypeme paprikou, promícháme a zalijeme vodou jenom tak, aby brambory byla potopené, osolíme. Když jsou brambory poloměkké, vložíme na ně nakrájenou kapustu a uzené kuřecí stehno. Dusíme asi 20 minut, kuře vyjmeme a vykostíme, brambory s kapustou promícháme a přidáme pokrájené maso. Podle potřeby buď přidáme vodu, nebo necháme ještě vodu odpařit..
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









