- Autor: Tessap
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuře bez kůže průměr (syrové bez kostí) | 150 |
Mrkev | 350 |
Petržel - kořen | 150 |
Cibule | 200 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 10 |
Dochucovadla:
Curry, zeleninový bujón
Energetická hodnota celkem: 2116 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 59,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 27,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 353 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 1.7, Sacharidy (g): 9.8, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 3.2, Sůl (g): 1.2
Postup přípravy
Do hrnce dáme kuře bez prsou (nebo jiné kuřecí maso), nakrájíme k němu 2 větší mrkve, 2 střední cibule, 1 větší petržel, přidáme bobkový list a nové koření a dáme vařit. Jakmile jde maso od kosti, vývar vypneme, vyndáme maso a zeleninu a vývar přecedíme. Maso obereme a dáme do hrnce, stejně jako zeleninu. Zalijeme vývarem (1,5l) a zeleninu pomačkáme mačkadlem na brambory. Vrátíme na plotnu, přivedeme k varu a dochutíme curry. Pokud by byl vývar slabý, přidáme 1 kostku zeleninového bujónu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.