TOPlist


Databáze potravin

Kuře bez kůže průměr (syrové bez kostí)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 510 kJ
  • Bílkoviny: 21 g
  • Tuky: 4 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 1.8 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.15 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kuřete je obecně přijatelný, nejméně tučná jsou kuřecí prsa. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), je vhodné kuře zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Kuře můžete nahradit krůtou, která má podobné složení.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma