- Autor: jmeli
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Celer bulva | 150 |
Pastiňák | 60 |
Mrkev | 150 |
Česnek | 10 |
Petržel - kořen | 60 |
Brambory pozdní | 300 |
Fazole Heinz | 415 |
Olej řepkový | 40 |
Smetana zakysaná 15% | 190 |
Mouka ovesná | 60 |
Petržel - nať | 10 |
Pažitka | 10 |
Voda | 2000 |
Cibule | 120 |
Dochucovadla:
nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl,kečup, petržel a pažitka
Energetická hodnota celkem: 6990 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 76,
Sacharidy (g): 198,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 55,
Vláknina (g): 53,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 874 kJ
Bílkoviny (g): 6.1, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.9, Vláknina (g): 6.6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na oleji osmažit do sklovata cibuli, přidat nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory, sůl, nové koření, bobkový list a celý pepř, fazole v rajčatové omáčce z konzervy. Zalijeme vřelou vodou a vaříme asi 15 minut. Přidáme ovesnou mouku z rozmixovaných vloček, zakysanou smetanu a vaříme 5 minut. Na talíře nasypeme pokrájenou zelenou nať, nalijeme friko a jíme s domácím chlebem
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.