- Autor: Yogii
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cizrnová mouka | 15 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 150 |
Česnek | 20 |
Cibule | 60 |
Olej slunečnicový | 20 |
Brokolice | 500 |
Dochucovadla:
Sůl, muškátový květ
Energetická hodnota celkem: 2223 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 55,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 278 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 3.1, Sacharidy (g): 6.9, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyjeme brokolici a rozdělíme ji na růžičky, vykrájíme košťály. Dáme ji vařit. Mezitím na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, třeba cizrnovou, promícháme a poté vložíme brokolici. Zalijeme vývarem, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a muškátový květ. Necháme vařit až je brokolice měkká, pak přidáme mléko nebo smetanu a rozmixujeme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.