- Autor: Baall
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 1100 |
Filé z tresky (mražené) | 500 |
Celer bulva | 40 |
Mrkev | 30 |
Petržel - kořen | 30 |
Máslo čerstvé | 40 |
Smetana ke šlehání 31% | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Cibule | 50 |
Dochucovadla:
špetka nastrouhaného muškátového oříšku, sůl, 1 ks bobkový list, 6 ks nové koření -kuličky, 6 ks pepř celý -kuličky, petrželka kudrnka, pažitka, pepř černý mletý.
Energetická hodnota celkem: 5510 kJ
Bílkoviny (g): 94,
Tuky (g): 85,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 55,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1102 kJ
Bílkoviny (g): 18.8, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 8.2, SAFA (g): 11, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
Ryby, celé koření povaříme cca 30 minut v osolené vodě. Cibuli a kořenovou zeleninu nadrobno nasekáme (nejlíp a nejrychleji v robotu) a v hrnci opražíme na másle do poloměkka. Zaprášíme moukou a připravíme jíšku, kterou zahustíme scezený rybí vývar a dobře provaříme. V polévce pak rozmixujeme polovinu masa (nebo jak máme rádi). Povaříme a zjemníme smetanou. Přidáme 2.polovinu natrhané ryby, muškátový oříšek, případně dosolíme, opepříme a podáváme ozdobené petrželkou, pažitkou. Můžeme podávat s osmaženou houskou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.