- Autor: ajanka
- Doba přípravy (min.): 75
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00

Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 440 |
Řepa červená | 430 |
Pórek | 70 |
Cibule | 70 |
Olej řepkový | 9 |
Energetická hodnota celkem: 2734 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 40,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1367 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Oškrábané syrové brambory a řepu nakrájíme na kostičky, k tomu přidáme pórek na kolečka a cibuli na měsíčky. Pokapeme olejem, posolíme, posypeme provensálským kořením a dáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Pečeme 40 minut při 200 st. zakryté alobalem. Potom polejeme štávou z poloviny citronu, promícháme a dáme dál pèct na dalších 30 minut pod alobal. Zamícháme a necháme dopéct dalších 15 minut. Můžeme nahoru dát zapéct mozzarelu. Podáváme jako samostatný pokrm.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.