- Autor: oharek
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná celozrnná | 20 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 50 |
Celer bulva | 50 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 2824 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 52,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 471 kJ
Bílkoviny (g): 3.2, Tuky (g): 8.7, Sacharidy (g): 5.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Na rozpuštěném másle osmahneme jíšku z chlebové mouky, pak přidáme 2 celá vejce a mícháme, až se jíška s vajíčky spojí. Rozředíme vroucí vodou, osolíme a přidáme kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle. Necháme přejít var, na závěr dochutíme sušeným libečkem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.