- Autor: TerHad
- Doba přípravy (min.): 85
- Uživatelský recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 200 |
Mák | 100 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 100 |
Cukr třtinový hnědý | 75 |
Máslo čerstvé nesolené | 50 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Jahody mražené | 100 |
Mandle (nesolené) | 30 |
Vločky pohankové | 30 |
Tuk kokosový | 20 |
Energetická hodnota celkem: 10503 kJ
Bílkoviny (g): 64,
Tuky (g): 189,
Sacharidy (g): 136,
SAFA (g): 57,
Cukry (g): 85,
Vláknina (g): 38,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1050 kJ
Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 18.9, Sacharidy (g): 13.6, SAFA (g): 5.7, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Žloutky oddělíme od bílků, bílky ušleháme do tuhého sněhu a žloutky spolu s cukrem vyšleháme do husté pěny, do pěny přidáme chladné rozpuštěné máslo a prošleháme. Ke žloutkům přidáme cuketu nastrouhanou nahrubo, mák a nahrubo nasekané ořechy, promícháme a přidáme sníh. Přelijeme na připravený plech(menší cca 25*20) a stěrkou rovnoměrně rozetřeme. Poklademe ovocem a navrch dáme drobenku. Pečeme v předehřáté troubě na 180stupňů asi 55minut. Drobenku připravíme tak, že v misce smícháme asi dvě P lžíce kokosového oleje, cca 30g pohankových vloček a 30g nasekaných mandlí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.