TOPlist


Domácí formový celozrnný chléb

  • Uživatelský recept
  • Autor: FPetra
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná celozrnná400
Voda430
Droždí sušené3
Cukr bílý (řepný, třtinový)3
Sůl2
Ocet5
Olej olivový6
Slunečnicová semínka (nesolená)20

Energetická hodnota celkem: 6686 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 281 SAFA (g): 3 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 836 kJ

Bílkoviny (g): 7.4, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 35.1 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 1.1 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Ve vlažné vodě rozpustíme cukr a přidáme droždí a necháme chvilku vzejít kvásek. Do kvásku postupně vmícháváme mouku. Nakonec přidáme sůl, ocet, olej a semínka. Konzistence těsta by měla být litá. Necháme cca hodinu kynout na teplém místě. Poté si formu vyložíme pečícím papírem a vykynuté těsto vylijeme do formy, chleba můžeme z vrchu posypat semínky. Pečeme v předehřáté troubě na 180° 50 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma