- Autor: Sibule
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 500 |
Cibule | 150 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Olej běžný (průměr) | 32 |
Brambory vařené (nesolené) | 200 |
Energetická hodnota celkem: 2950 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 77,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 738 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 8.5, Sacharidy (g): 19.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibuli, hlívu nakrájet na plátky, na oleji lehce "zarešovat" (jako na guláš), přidat papriku-koření sladkou i trochu páleivé,, mouku, sůl, zalijeme 1 vody, kostku zel. bujonu nebo lžíci Vegeta bez glutamátu, majoránku, kmí, česnek a necháme provařit. Můžeme přidat vařené brambory, příp. nastrouhanými zahustit. Lze dochutit trochou octa a pridař 2 lžíce smetany.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.